Новини змагань

Роман Локтіонов – найкращий гравець листопада в Другій лізі

09:30, 28 листопада 2018

Sport Arena та ПФЛ називають найкращого гравця листопада у Другій лізі ПФЛ.

Фото: ckdnipro.com.ua


Кінцівка осінньої частини сезону – та, що перед зимовою перервою – вирізняється двома факторами. По-перше, кожна команда максимально хоче використати паузу перед тривалою паузою, щоб зимувати якнайвище, по-друге, індивідуалізм поступається колективізму, а очки здобувають ті, хто діє найбільш злагоджено, самовіддано та непоступливо.

Уособленням такої гри є форвард ФК «Черкащина-Академія» Роман Локтіонов. 32-річний гравець – один із найбільш статусних у ПФЛ, ставав володарем Кубка України, здобував найвищі медальні нагороди Першої ліги, словом, більшість кар’єри провів на більш високому рівні. Тим не менш, у своїй новій команді зразково провів 2018 рік.

«З точки зору як результативності, так і гри на команду, Локтіонов дуже ефективний, – вважає оглядач Артур Валерко. – Судіть самі: у 30 офіційних матчах 2018 року (беремо все – Перша ліга, Друга ліга, Кубок України) він забив 10 м’ячів при восьми гольових передачах та п’яти зароблених стандартах, після яких забивалися м’ячі. Це – величезний вклад у командні успіхи».

Безпосередньо у листопаді місяці «Черкащина-Академія» набрала чотири очка із шести можливих, забивши чотири м’ячі. А доробок Локтіонова – два голи та одна гольова передача. Загалом же, цього сезону він забив сім м’ячів при п'яти результативних пасах. Важко знайти іншого форварда, який би, не в ущерб забиванню м’ячів, так само б багато працював на команду в підіграші.


Нагадаємо лауреатів попередніх місяців:

Жовтень 2018 року –  Владислав Ігнатьєв – найкращий гравець жовтня в Другій лізі

Вересень 2018 року – Ігор Яровий – найкращий гравець вересня в Другій лізі

Серпень 2018 року – Олексій Бойко – найкращий гравець серпня в Другій лізі


«Чіпкий, непоступливий у єдиноборствах Локтіонов – це не лише загроза чужим воротам, а й користь для товаришів по команді, – відзначає Валерко. – Цей гравець завжди допомагає одноклубникам, які атакують паралельним курсом чи із глибини, скиданнями під удар та загострення. Він досить добре грає корпусом, тому може підіграти, скинути, зіграти за рахунок короткого пасу. У цьому – великий козир команди із Черкаської області, тому що у більшості суперників нема настільки ефективного та досвідченого гравця попереду».

Фото: ckdnipro.com.ua


Хоча влітку команда під керівництвом Олександра Кирилюка провела певне омолодження, попрощавшись із деким із вікових лідерів, у Другій лізі вона є боєздатною силою. Зимує на п’ятому місці в Групі «А», звідки всього чотири очка до лідерів. У Кубку України «Черкащина-Академія» дійшла до суперників із УПЛ, в 1/8 фіналу гідно зігравши проти «Карпат», Ті, хто бачив гру – засвідчать, що суперник значно вищого статусу здобув путівку у чвертьфінал у дуже складній боротьбі.

«Дуже добре, що у нас є така позитивна тенденція – клуби, які вилітають із Першої ліги, не знімаються з турніру чи втрачають всю бойову основу, як це бувало раніше, а перебувають серед лідерів і претендують на підвищення у класі, - резюмує прес-секретар ПФЛ Анатолій Янголь. – Ми з великим інтересом стежимо за розвитком та прогресом цієї команди, а також того ж «Кременя», який лідирує в Групі «Б». Впевнені, що ці команди ще себе покажуть. Як і Локтіонов – досвідчений лідер «академіків».

Вітання Роману Локтіонову та ФК «Черкащина-Академія»!

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору