Новини змагань

"Інгулець": готовність клубу до підвищення в класі (відео)

11:00, 23 листопада 2018

Репортаж "України футбольної" про готовність ФК "Інгулець" до підвищення в класі

Фото: ingulec.com


Маленький - не означає, слабкий. Молодий - не означає, недосвідчений. Інгулець цього року відсвяткував п’ятиріччя.

Клуб із маленького селища Петрове, що на Кіровоградщині, був створений у 2013-му зусиллями бізнесмена Олександра Поворознюка, справжнього патріота футболу. Майже одразу ним були окреслені плани АФ-П'ятихатьскої (саме цю назву мав майбутній “Інгулець”), а саме - за кілька років грати в Прем'єр-лізі. Дехто, звичайно, сприйняв таку гучну заяву звичайним популізмом: мовляв, у селищі, де немає нічого, окрім корів і свиней, з'явиться серйозний футбольний клуб? Проте треба знати пана Поворознюка. Якщо сказав - неодмінно зробить. Вже за рік в Петровому завершилося будівництво клубної арени, а в сусідній Володимировці, де розташований офіс Інгульця, - два штучних поля стандартних розмірів і  одне з натуральним покриттям.  

“Зараз наш клуб має шість власних футбольних полів, - говорить президент “Інгульця”. - Крім цього  орендуємо ще одне поле, яке обслуговуємо у повному обсязі, слідкуємо за станом газону. Є домовленість з власником поля про те, що він  у будь-якій момент нам його віддасть. Зараз все залежить від команди, яка бореться за те, щоб вийти у Прем'єр-Лігу. Хлопці з U 19 та U21 також мають можливість грати та тренуватися у хороших умовах”.

В 2015 році “Інгулець” дебютував га професіональній арені, а вже наступного сезону підвищився в класі. Третій рік петрівці виступають в Першій лізі, і весь цей час, разом із командою, зростає і мужніє інфраструктура. Олександр Григорович ініціював і створення дитячих футбольних команд в кожному населеному пункті Петровського району. Словом, фундамент майбутньої потужної структури під назвою Інгулець було закладено. А без надійного фундаменту будь-яка споруда довго не встоїть... 

Фото: ingulec.com


“У клубу є фінанси для того, щоб утримувати команди U 19 та U21, - наголошує Олександр Поворознюк. - Існує домовленість з Дніпром, з Кропивницькою областю з ДЮСШ, школами.  Розвиваємо свою власну школу, в нас є дві групи дітей 2006 - 2007 та 2004-2005 років народження, які беруть участь у чемпіонатах України. Також є  домовленість з ФК “Скала”. Вони готові за нас заявити команду в чемпіонат U19, а ми все це фінансуватимемо”.

Цього літа Олександр Поворознюк запустив грандіозний проект - у Петровому почали зводити нову, суто футбольну арену, на якій можна навіть буде проводити матчі євро кубків, адже будується вона за консультативної допомоги ФІФА. “Із такими темпами як зараз працюємо, на наступний рік плануємо до початку нового сезону закінчити будівництво арени”.

Власне, очільник Інгульця і не приховує своїх амбітних планів - спершу хоче вивеісти рідне дітище до вищого ешелону вітчизняного футболу, а потім ставити завдання пробитися на континентальну арену. Скажете, неможливо? Приклад сусідньої Олександрії засвідчує, що при правильному і професіональному підходу до справи - можна досягати будь-яких цілей. За рік у Петровому буде сучасний стадіон, аеропорти - Кривого Рогу в Кропивницького - поруч, тренувальна база є.  

Владислав Лупашко. Фото: ingulec.com


“Стадіон вміщуватиме приблизно 7000 глядачів. Будували його за англійським стилем, тому якщо треба буде розширити арену, зможемо зробити другий поверх», - говорить Поворознюк.

Говорять, пан Поворознюк планує і готель звести, щоб приїжджі команди оселялися не в сусідніх містах, а тут, у мальовничому Петровому... Шлях здолає той, хто крокує. “Інгулець” і його хрещений батько в особі Олександра Поворознюка крокують впевнено. І знають, чого хочуть досягти. Впевнені - в них неодмінно все вийде. Бо роблять свою справу фахово.

“Звісно, хотілося б виправдати очікування президента, тренерського штабу та разом з командою підвищитися у класі, - говорить капітан “Інгульця” Владислав Лупашко. - Розуміємо, що для Петрового це буде великим досягненням. Також прагнемо вийти в півфінал кубка України і переписати історію клубу, а потім вже ставитимемо собі за мету зіграти у фіналі. У нас амбітна команда, амбітні плани. Зробимо все від себе залежне для здійснення своєї мрії. Вважаю, що нам все під силу. Свого останнього слова “Інгулець” ще не сказав, у клуба є хороше майбутнє”.

Владислав Лупашко. Фото: ingulec.com


Таким собі лакмусовим папірцем стала кубкова гра з “Маріуполем”. Той матч пройшов за участю чималої кількості вболівальників, які допомогли петрівцям пробитися до чвертьфіналу Кубку України.

“Обіграти Маріуполь і вийти в 1/4 фіналу Кубка — історичний момент для нашого клубу, - переконаний тренер “Інгульця” Сергій Лавриненко. - Вважаю, що цю гру однозначно можна занести в актив. Впевнений, що у майбутньому у нас ще будуть такі матчі. Футбол — колективна гра. Дуже важливо, щоб кожен механізм у команді працював. Лише за рахунок єдиного колективу та злагоджених дій можна досягати результатів.”

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору