Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. 18-й тур. Анонс. Бойова форма "Оболоні Бровар"

09:30, 18 листопада 2018

Анонс матчів 18-го туру сезону 2018/19 у Першій лізі

Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


У понеділок, 19 листопада, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 18-му турі із експертом у студії головним редактором журналу «Футбол» Артемом Франковим.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


Матч 18-го туру «Балкани» - МФК «Миколаїв» перенесено на 09 травня 2019 року через незадовільний стан газону у селі Зоря, Одеської області на стадіоні ім. Б.Тропанця.


17 листопада. 13:00. Охтирка. «Нафтовик»

ПФК «Суми» - ФК «Металіст 1925» (Харків)

Арбітр: Роман Блавацький (Львів)

Дискваліфіковані: немає

Перший матч: 1:4

Вісім турів ще із першої половини вересня не знає перемог сумська команда. І завершувати рік буде не на рідному стадіоні, а в Охтирці – місто Суми своєї команди не бачило вже більше місяця.

В гості на Сумщину їде «Металіст 1925» – колектив успішніший, який після перемоги над лучанами в минулому турі розділяє з ними 2-3 місця. У харків’ян цілком позитивні спогади від матчу із цим суперником, у третьому турі вони розгромили сумчан – 4:1, покер записав на свій рахунок Синиця (плюс не реалізував ще один пенальті).


17 листопада. 14:00. Краматорськ. «Прапор»

«Авангард» (Краматорськ) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ)

Арбітр: Іван Бондар (Київ)

Дискваліфіковані: Скоблов - немає

Перший матч: 1:0

Фото: fc.if.ua


У листопаді «Авангард» виграв обидва своїх матчі – у хорошому настрої після переможного виїзду в Волочиськ команда готова закривати ігрову програму року домашнім матчем проти «Прикарпаття».

По-перше, цього суперника у першому колі краматорці обігравали на його полі. По-друге, у випадку успіху команда збереже свою позицію і загрожуватиме суперникам із 4-5 місць, які випереджають її якраз на три очки. По-третє, «Авангард» значно успішніший за суперників у поточному сезоні.

Єдине – от суто вдома команда із Донецької області грає менш успішно, набравши тут лише 7 очок із 26-ти. Але заключний домашній матч сезону – якраз та мотивація, щоб перед відпусткою постаратися порадувати своїх фанів.


17 листопада. 16:00. Дніпро. «Дніпро-Арена»

«Дніпро-1» (Дніпро) – «Зірка» (Кропивницький)

Арбітр: Віктор Запрутняк (Ужгород)

Дискваліфіковані: Когут - Маткобожик

Перший матч: 2:0

Пряма трансляція ТК XSPORT

Перша команда чемпіонату проти останньої – така вивіска поєдинку. Зрозуміло, СК «Дніпро-1» буде фаворитом протистояння з аутсайдерами, які всього-то у двох матчах сезону уникли поразок.

Зате «Зірка» якраз у минулому турі обірвала невдачі, зігравши вдома внічию з ПФК «Суми» – 3:3. Це був найбільш результативний матч молодого колективу, але в виїзді до лідера знадобиться ще й надійна оборона.

Дніпряни виступають дуже переконливо і достроково забезпечили собі символічне «зимове чемпіонство». Але слід пам’ятати, що це в гостях вони непереможні, а на своєму полі відразу двічі програвали (харків’янам та оболонцям), тож мають певні «боржки» перед своїми фанами.

Гостям не допоможе один із найдосвідченіших серед молоді захисників, господарям – один із провідних центрхавів. Зате в строю ті кілька гравців, які мають досвід виступів і за одну, і за іншу команди. Їхнє особисте протистояння буде однією із родзинок матчу.


17 листопада. 17:00. Луцьк. «Авангард»

«Волинь» (Луцьк) – «Агробізнес» (Волочиськ)

Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса)

Дискваліфіковані: Кожанов, Петько - Цибульник

Перший матч: 2:0

«Волинь» переродилася цього року – після провального минулого сезону, в якому «хрестоносцям» довелося навіть боротися за збереження першолігової прописки, нині команда всерйоз претендує на медалі та вихід в УПЛ. Інша справа – «Агробізнес». Абсолютний чемпіон Другої ліги, навпаки, після підвищення у класі лише освоюється на новому рівні.

Однак у минулому турі обидві команди мінімально програли – лучани в Харкові, волочисці – вдома «Авангарду». Ясна річ, прагнутимуть реабілітації. Очевидно, й фактор рідного поля та заключного матчу року буде важливим для господарів.

До того ж, «Волинь» гратиме без Кожанова – об’єктивно, найкориснішого гравця першого півріччя у чемпіонаті (а також універсала Петька – у гостей після вилучення з краматорцями не зіграє опорник Цибульник). Це цікавий ракурс – і шанс для конкурентів Дениса показати себе.


18 листопада. 14:00. Петрове. «Інгулець»

«Інгулець» (Петрове) – «Колос» (Ковалівка)

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)

Дискваліфіковані: Кучеренко - немає

Перший матч: 0:0

Потужна пара наостанок цьогорічної першолігової програми – два гранди, які пройшли паралельним курсом із аматорського футболу до Першої ліги, де вже вважаються авторитетами і претендентами на вищі місця.

Наразі між суперниками три позиції та п’ять очок різниці. «Колос» навіть у випадку перемоги не підніметься вище свого поточного четвертого місця, «Інгулець» навіть у випадку поразки не опуститься нижче сьомого. Але важлива одна деталь: щільність у таблиці ще зберігається, а поруч, на зовсім невеликій відстані, є конкуренти, від яких бажано відриватися.

Наразі «Колос» лишається останньою командою, яка все ще не програвала у чемпіонаті, але при цьому є лідером і за нічиїми (відразу 8 – пересічно більше половини від проведених матчів).

«Інгулець» програв два матчі поспіль – у Краматорську та Івано-Франківську. Після 0:4 від «Прикарпаття» набрався додаткової турнірної мотивації та втратив основного центрбека Кучеренка.

Цього року суперники зустрічалися тричі, і «Колос» жодного разу не те що не виграв – навіть не забивав (поразки 0:1 та 0:4, нічия 0:0 – поразка від цього суперника в кубку). Ось і додаткова мотивація для обох команд.


18 листопада. 14:00. Київ. «Оболонь-Арена»

«Оболонь Бровар» (Київ) – ФК «Гірник-Спорт»

Арбітр: Олександр Титов (Донецьк)

Дискваліфіковані: Гуськов - Лозовий

Перший матч: 1:2

За останні 5 турів «Гірник-Спорт» набрав лише два очки. Не може виграти ще з перших чисел жовтня. А тут ще й візит до одного із лідерів. Щоправда, у досить великій вже історії протистоянь «Оболонь Бровар» не раз програвала цьому супернику. Зокрема, й два попередніх цьогорічних матчі (обидва на виїзді).

Наразі у оболонців цілком бойова форма. Перемога над «Рухом» (3:0 у Львові) стала другою поспіль, безпрограшна серія підопічних Ковальця досягнула шести турів. Мотиваця господарів суттєва – знаючи вчорашній результат головного конкурента – «Руху», треба боротися тільки за перемогу.

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору