Новини змагань

Оринчак і Д.Скакун - Герої 17-го туру змагань ПФЛ

09:30, 13 листопада 2018

ПФЛ та Sport Arena називають Героїв 17-го туру. Вони отримають брендовану футболку JAKO на згадку про перемогу у номінації

Богдан Оринчак. Фото: прес-служба ФК "Прикарпаття"


"Прикарпаття" – по-своєму унікальна команда в вітчизняному футболі. У той час, як інші клуби (навіть ті, що також фінансуються з місцевих бюджетів) активно витрачаються на футболістів із інших міст, тут пішли іншим шляхом і будують команду винятково із вихованців футболу Івано-Франківщини. Це рідкісний приклад подібного футбольного господарювання, який має право на життя й ретельне вивчення.

Богдан Оринчак. Фото: прес-служба ФК "Прикарпаття"


Приємно, що за такої кадрової політики "Прикарпаття" виконало завдання й здобуло бронзові медалі Другої ліги та підвищилося в класі. На новому рівні івано-франківці борються за збереження першолігової прописки. На цьому шляху особливо важливою стала їхня перемога над сильним і досвідченим суперником – "Інгульцем" (4:0).

А особливо посприяв цьому колективному успіху правий хавбек Оринчак. Він відкрив і закрив рахунок завдяки активності, настирності, постійному пошуку м’яча та свого шансу. Виявився одним із творців великої командної перемоги.

Герой 17-го туру Першої ліги 2018/2019 ПФЛ та SportArena.com

Богдан Оринчак (Прикарпаття)

51 матч, 7 голів на професіональному рівні

25 років. Фланговий півзахисник

  • двічі забив у ворота "Інгульця", зробивши внесок у сенсаційний розгром
  • один із найактивніших на фінальній третині поля
  • серед лідерів команди за таблицею «гол+пас» (чотири голи та два асисти)

Інфографіка ПФЛ


Уродженець Рожнятівщини грав на юнацькому рівні за ДЮСШ "Тепловик", виступав за потужні аматорські клуби свого краю – юнацькі "Карпати" (Брошнів-Осада), "Чечва" (Нижній Струтин), "Ялинку" (Перегінське). Від 2015 року Оринчак у складі команди, яка повернула професіональний футбол на Івано-Франківщину.

Із "Прикарпаттям" він пройшов аматорські змагання та Другу лігу, де здобув бронзову медаль. При непоганому підборі кадрів у групі атаки Богдан виграє конкуренцію й отримує ігровий час на новому рівні, проводячи такі яскраві матчі, як проти "Інгульця", де він зробив свій внсок у розгромну перемогу над суперником двома голами. Гідний серед рівних – Богдан Оринчак як представник команди рідного краю.


Напередодні тривалої зимової паузи всі старалися завершити 2018 рік на мажорній ноті. ФК "Калуш", який став одним із відкриттів сезону, ризикував покинути трійку найкращих у Групі «А» – якби переслідувачі синхронно виграли свої матчі, «червоно-чорним» загрожували б у випадку їхньої невдачі і вінничани, і «академіки» Білозір’я.

На щастя, у матчі проти "Буковини" калушани не допустили якоїсь недооцінки суперника, який опинився у скрутній ситуації, але як команда – досить непоганий опонент, тож три очки поповнили скарбничку прикарпатців. І це дозволило підопічним Василя Малика піти в відпустку третіми із мінімальним відставанням від "Полісся" та "Миная".

Цей прекрасний, для вчорашніх середняків аматорського чемпіонату, результат здобувався у непростому протистоянні з чернівчанами, які в окремих відтинках гри виглядали дуже здорово, як для аутсайдера. Добре, що знайшовся у господарів гравець, який втілив командні зусилля в голи. Дмитро Скакун відзначився двічі – із заробленого 11-метрового та після швидкої комбінації з розрізним пасом Книша на чудове завершення.

Дубль Скакуна лише підтвердив виняткову влучність калуської селекції, а також показав, що після всіх травм і неприємних відрізків кар’єри Дмитро знову в ударі й робить різницю в Другій лізі. Дев’ять голів – найкращий показник калушан у чемпіонаті, при тому, що Скакун не грає на вістрі атаки. П’ять голів із п’яти спроб пенальті – це найкращий показник Групи «А».

Герой 17-го туру Другої ліги 2018/2019 ПФЛ та SportArena.com

Дмитро Скакун (ФК Калуш)

Дмитро Скакун. Герой 17-го туру Першої ліги 2018/2019, інфографіка pfl.ua

183 матчі, 30 голів на професіональному рівні

25 років. Фланговий хавбек

  • заробив і реалізував пенальті, відкривши рахунок
  • забив другий м’яч зі гри, установивши остаточний результат
  • найкращий пенальтист Групи «А» Другої ліги

Скакун – вихованець столичного футболу. На молодіжному рівні подавав надії в Арсеналі та Динамо, від 2013 року пустився у «вільне плавання». Заробив авторитет напрочуд перспективного вінгера в Скалі (і саме там вперше перетнувся з Маликом). За три з половиною сезони в Стрию розкрив свій талант і результативність. Однак після того, як Скала вимушено провела зміну поколінь, не вразив у першолігових Оболоні-Бровар та Нафтовику-Укрнафті.

Травми стали супутниками неприємного періоду в кар’єрі здібного футболіста. Після всіх невдач він ніби починає заново у Калуші, тож довіра головного тренера виправдалася й дозволила команді-новачку професіонального футболу форсувати різницю в класі, адаптацію на новому рівні й давати результат вже прямо зараз.

 

Прес-служба ПФЛ за матеріалами SportArena

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору