Новини змагань

"Відчувати серцем постулат УЄФА RESPECT". "Металіст 1925" подякував "Агробізнесу"

12:00, 7 листопада 2018

Фанати "Металіста 1925" подякували почесному президенту "Агробізнеса" Олегу Собуцькому за теплий прийом

Коротка історія зустрічей двох команд, яка минулого вік-енду стала четвертою очною за ліком, розпочалася із фінального матчу чемпіонату України серед аматорів на НСК "Олімпійський" влітку 2017 року, коли уболівальники, які знаходились на стороні харківського клубу, влаштували бійку на головній арені країни. Неприємний емоційний осад від матчу, який відбувся більше року тому, вже в минулому. Команди після цього зіграли в Белеку (Туреччина) контрольний матч в міжсезоння навесні 2018-го та в Харкові матч першого кола в Першій лізі, де "Агробізнес" чудово прийняли харків'яни. Прийшла черга грати у Волочиську. 

На матчі, окрім команди, була делегація ФК Металіст 1925, яка залишилась задоволена перебуванням у нас і від імені засновників клубу та керівників подякувала за прийом ФК "Агробізнес" та почесному президенту клубу Олегу Собуцькому. про це йдеться на офіційному сайті ФК "Аробізнес".

"Є такі виїзди, після яких залишається стійке відчуття, що було б чудово повторити! - йдеться у відкритому листі Валерія Ваничева від імені кервників і засновників ФК "Металіст 1925". - І справа навіть не в рахунку, не в позитивному результаті, хоча "Металіст 1 925" і здобув дуже важливу і потрібну перемогу (2:0). Був і інший аспект.

Ми їхали в Волочиськ - невелике містечко між Хмельницьким і Тернополем - з тривогою і побоюванням. Справа в тому, що за невелику історію існування і взаємин наших клубів, встиг відбутися дуже неприємний інцидент на НСК "Олімпійський" в Києві під час і після фіналу Аматорської ліги. Не хочу повторюватися про те, що тоді сталося і чому, але осад за поведінку наших і не тільки наших уболівальників залишався в душі донині. Та й наступні події не сприяли міцній дружбі між нами. Коли "Агробізнес" в першому ж матчі Першої Ліги приїхав на матч-відкриття в Харків, ми були неймовірно ввічливими і коректними. А як буде цього разу, коли "Металіст 1925" приїхав в Волочиськ, ми не знали і тому тривожилися. Ні, не боялися, звичайно, але тривожно, не приховуємо, було.

Голова Хмельницької обласної державної адміністрації Вадим Лозовий (лівору) і Олег Собуцький. Фото: прес-служба ПФЛ


Однак прийом президента "Агробізнеса" виявився дуже чудовим. Ми ще тільки з'явилися біля стадіону, а вже знали, що нас чекають, нам раді і готові забезпечити найбільш  комфортний перегляд майбутнього матчу. І насправді, поки Олег Михайлович (Собуцький - прим.) особисто не переконався, що ми зручно розташувалися на своїх місцях, що у нас є матчеві програмки, що нам запропонували чай і каву, він не зайняв своє місце.

Під час гри ми встигли обговорити і події в Києві, і гравців обох команд, і подальші перспективи двох клубів. Ми сподіваємося, що всі плани Олега Михайловича Собуцького втіляться в життя і незабаром на їхньому затишному стадіоні з'явиться ще одна трибуна, спортшкола виховуватиме висококласних футболістів, а "Агробізнес" боротиметься за найвищі місця і не тільки в Першій лізі! Адже у них вже є "золото" Аматорської та Другої ліг, так чому б і не замахнутися на першість у Першій лізі і вище?!

У Волочиську матч із "Металстом 1925" відвідало більш як 2000 уболівальників. Фото: прес-служба ФК "Агробізнес"


Хоча, схоже, не в цьому році. З різних причин цей рік складається для "Агробізнесу" дуже важко. І, тим не менш, це були далеко не найлегші три очки! На в'язкому від дощів полі нашій команді було важко показати і швидкість, і техніку. На перший план вийшла тактика і, звичайно ж, характер! У рівній боротьбі вдалося перемогти...

Ми їхали з Волочиська з перемогою, чудовим настроєм та впевненістю в тому, що у нас тут є друзі! Олег Михайлович, спасибі за прийом і завжди будемо раді бачити Вас в гостях, хоч і не обіцяємо "легкої прогулянки" на футбольному полі! Але ж не дарма в футболі шанують тих, хто не для піару, а серцем розуміє постулат УЄФА "RESPECT".

З повагою і надією на подальші добрі стосунки", - йдеться у зверненні на офіційному сайті ФК "Металіст 1925".

 

Прес-служба ПФЛ за матеріалами metalist1925.com і fcab.com.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору