Новини змагань

"Умілий диспетчер". Сергій Романов - найкращий гравець жовтня у Першій лізі

08:00, 2 листопада 2018

Професіональна футбольна ліга спільно з UA-Футбол продовжує нагороджувати найкращих гравців місяця у Першій лізі

Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


Номінація у жовтні стала вже третьою цього сезону. Раніше відомими у світі українського футболу експертами відзначалися Олександр Акименко з “Інгульця” та Олександр Назаренко з “Дніпра-1”. Третій місяць приніс звання вже третьому гравцеві та третьому клубові.

Але перед тим, як перейти до оголошення переможця, нагадаємо, що найкращого футболіста місяця у Першій лізі визначають гравці та тренери, що раніше не один рік віддали Першій лізі: екс-наставник “Гірника-Спорту”, “Зірки”, “Сум” та “Системи-Борекс” Ігор Жабченко, екс-наставник “Зірки”, запорізького “Металурга” та юнацьких збірних України Анатолій Бузник, колишній гравець "Дніпра", "Олександрії", "Ворскли", охтирського "Нафтовика" та багатьох інших клубів Сергій Чуйченко, колишній воротар харківських "Геліоса" та "Арсенала", криворізького "Гірника", "Олександрії" і ще низки клубів Руслан Зарубін, а також екс-тренер "Сум", "Полтави" і екс-асистент Руслана Забранського у "Миколаєві" Юрій Ярошенко.


Читайте також: Романов: як для дебютного сезону “Металіст 1925” демонструє непогані результати


Не змінюючи традиціям, журі потрібно було назвати трьох найкращих на їх погляд гравців та розставити їх на перше-третє місця. За першу позицію нараховувалися три бали, за другу — два і за третю — три.

Результати голосування:

Жабченко: 1. Романов (“Металіст 1925”), 2. Кірієнко (“Авангард”), 3. Синиця (“Металіст 1925”).

Бузник: Романов (“Металіст 1925”), 2. Куліш (“Дніпро-1”), 3. Покотилюк (“Оболонь-Бровар”).

Чуйченко: 1. Кожанов (“Волинь”), 2. Акименко (“Інгулець”), 3. Кравченко (“Дніпро-1”).

Зарубін: 1. Кірієнко (“Авангард”), 2. Романов (“Металіст 1925”), 3. Жданов (“Металіст 1925”).

Ярошенко: Кірієнко (“Авангард”), 2. Романов (“Металіст 1925”), 3. Куліш (“Дніпро-1”).

Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


Вперше “командний залік” опитування виграв не “Дніпро-1”, а “Металіст 1925”, представники якого у сумі набрали 12 балів. Також експертами серед достойних на перемогу називались футболісти з “Авангарду”, “Дніпра-1”, “Волині”, “Інгульця” та “Оболоні-Бровара”.

Сергій Романов ледь не щомісяця ходить у претендентах на звання найкращого. Він не забиває багато, але є чудовим диспетчером. Та не завжди його передачі стають гольовими, а от протягом жовтня він був одним з найкорисніших гравців своєї команди і за системою “гол+пас” набрав 6 балів (1 гол та 5 результативних передач).

“Сергій Романов — це самонавідна подача. Він на високому рівні працює з м’ячем обома ногами і відзначається просто ідеальними розрізними передачами на середню дистанцію. Гравець тактично грамотний та чудово взаємодіє із Синицею з протилежного флангу”, — відзначає головні риси переможця оглядач UA-Футбол Артур Кисляченко.

Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


Романову всього 21 і головні кар’єрні події у його житті ще попереду. Нині він швидко прогресує разом зі своєю командою. І було б цікаво поглянути на нього на найвищому рівні українського футболу.

 

Прес-служба ПФЛ спільно з ua-football.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору