Новини змагань

Тренерський ракурс. Шевцов - найкращий тренер 15-го туру у Другій лізі

09:20, 31 жовтня 2018

Всеукраїнське об'єднання тренерів з футболу аналізує підсумки чергового туру української Другої ліги сезону 2018/19

Фото: mfckrystal.com


У Другій лізі вже намітилися претенденти на медалі та лідерство, означаються певні відриви. Саме тому в розпал осені дуже важливо вигравати матчі проти потенційних конкурентів. «Кристал» зумів здолати криворіжців, тож після виїзду в Херсон «Гірник» уже відстає від другого місця на п’ять очок, а самі херсонці від лідера – лише на одне.
Тож наш сьогоднішній лауреат у Другій лізі – головний тренер ФК «Кристал» Сергій Шевцов. Його підопічні завдали поразки «Гірнику» – 2:0, здобувши стратегічно важливу перемогу, яка закріпляє їхнє положення в групі лідерів.
1. Номінальний результат команди – 5
(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)
Друга команда Групи «Б» зустрічалася з третьою – зважаючи на дуже непростий матч лідера (а «Кремінь» таки втратив очки в матчі з «Таврією»), переможець херсонського двобою здобував дуже вигідне положення в першій п’ятірці. «Кристал» виграв – і закріпився на другому місці, маючи всі шанси вже в наступному турі претендувати на перше.
2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 5
(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)
«Кристал» по ходу сезону дуже страждає від кадрових втрат. Травмований Цой – лідер, старожил та провідний центральний півзахисник. У лазареті Шевцов-молодший – провідний вінгер. З різних причин у матчі не змогли взяти участь ще кілька гравців. Так, повернувся після травми Гливий – але поки що він далекий від оптимальних кондицій.
3. Майстерність в роботі з кадрами – 4
(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)
Склад команди лаконічний, а тому – зіграний. Особливих варіантів тут нема. Порівняно з попереднім матчем (вольова перемога в Одесі) відбулася лише одна зміна – замість Меженського вийшов Кучер. Не маючи іншого виходу, команда форсувала повернення Гливого, який набирає форму прямо по ходу турніру. Блок оборонно-руйнівної роботи без особливих проблем перелаштовувався від туру до туру.
4. Тренерська майстерність – 5
(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)
При номінальній схемі 4-2-3-1 «Кристал» дуже здорово перебудовується по ходу матчу. Широко та швидко діє група атаки – троє атакувальних півзахисників (Мартян – Брижчук – Гливий), а також висунутий на вістря атаки Барладим, постійно міняються зонами, розтягують захист. Навіть попри травму Малиша, побудови херсонців витримали темп та зберегли потрібний рахунок.
5. Накопичувальний критерій – 5
(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)
За останній місяць «Кристал» здобув п’ять поспіль перемог із загальним рахунком 13:3. За результатом домашніх виступів херсонці безумовно найкращі у всій Другій лізі – вони виграли всі вісім матчів чемпіонату на своєму полі.
Лауреат 15-го ігрового тижня в номінації «Тренер тижня» в Другій лізі:
Сергій Шевцов («Кристал»)
Середній бал – 4,8

 

Прес-служба ПФЛ за матеріалами uafc.org.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору