Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. 15-й тур. Анонс. Прекрасний матч неділі

10:00, 28 жовтня 2018

Анонс матчів 15-го туру сезону 2018/19 у Першій лізі

Чи зуміє тренерський штаб Руслана Забранського щось протиставити лідеру? Фото: mfc.mk.ua


У понеділок, 29 жовтня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 15-му турі із експертом у студії Заслуженим тренером України Анатолієм Бузником. Головний тренер студентської збірної України поділиться думкою щодо перипетій центрального матчу у Харкові і щодо матчів Другої ліги. Початок о 21:30.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

26 жовтня. Дніпро. "Дніпро-Арена". 18:00

СК «Дніпро-1» - МФК «Миколаїв»

Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса)

Дискваліфіковані: немає – Рогозинський

Відкриє тур лідер, якому випадає приймати міцного середняка, що балансує на межі верхньої та нижньої половин турнірної таблиці. СК "Дніпро-1" за останній місяць провів два домашніх матчі, обидва виграв. Безпрограшна серія складає чотири тури й триває з 15 вересня (від часу сенсаційної поразки від "Оболоні-Бровар"). За цей час вдалося набрати 10 очок із 12 можливих - зважаючи на періодичні втрати конкурентів, це доволі спокійний та прогнозований графік серйозного претендента на чемпіонство.
МФК "Миколаїв" їде в місто Дніпро далеко не в найкращій своїй турнірній ситуації. Команда, яка по ходу сезону діставалася медальної зони, наразі восьма. Після чотирьох турів без перемог (від часу виграшу в "Зірки") команда балансує на восьмому місці, маючи змогу як піднятися трішки вгору, так і опуститися - в випадку програшу та виграшу конкурентів (найближче - "Балкани", на відстані трьох очок). У минулому турі, нагадаємо, "корабели" вдома не втримали мінімальну перевагу над ПФК "Суми" на своєму полі. В гостях же в жовтні місяці вони тільки програвали.
Дніпряни мають двохочковий відрив від найближчого переслідувача - зважаючи на це, турнірна мотивація у них належна. Останнім часом очки давалися їм не так просто - були й нічиї, і недавня вольова перемога над "Прикарпаттям" відібрала чимало сил. Тож миколаївська команда, яка володіє солідною групою атаки та середньою лінією, спробує дати бій очільникам турнірної таблиці. Чи вийде це - покаже гра. Яка, до слова, стане першою офіційною для суперників. Раніше СК "Дніпро-1" зустрічався із резервним складом миколаївців і тричі "всуху" обіграв МФК "Миколаїв-2" (3:0, 3:0, 5:0).

27 жовтня.15:00. Охтирка. "Нафтовик"

ПФК «Суми» - «Рух»

Арбітр: Юрій Іванов (Донецьк)

Дискваліфіковані: Бубенцов, Васильченко, Гаращенков, Луговий, Переверза, Яворський -  немає

Перша ліга повертається в Охтирку – принаймні, на цей матч, який ПФК «Суми» проведуть не в обласному центрі, а на стадіоні «Нафтовик». Із часу, відколи припинив виступи ФК «Нафтовик-Укрнафта», старожил чемпіонату України місто Охтирка не бачило Першої ліги.

Між сусідами по турнірній таблиці – аж п’ять очок, проте нема сумнівів, що амбітний «Рух» має надію скоротити це відставання в очній зустрічі. На стороні команди гостей – і складна кадрова обстановка у суперників. Після вольової нічиєї в Миколаєві ПФК «Суми» лишилися без шести (!) дискваліфікованих. Таких значних втрат, здається, цього сезону ще ніхто не зазнавав.

На користь «Руху» говорить загальна стабілізація результатів. У чотирьох турах під керівництвом Юрія Вірта команда набрала 5 очок – це більше, ніж за дев’ять попередніх зустрічей під керівництвом двох інших наставників. У свою чергу, сумчани не можуть виграти уже п’ять матчів поспіль. На своєму полі за останній місяць вони тричі програли «всуху», тому також спробують перервати невдалу серію.

27 жовтня. 15:00. Зоря. Стадіон імені Б.Тропанця

«Балкани» - «Інгулець»

Арбітр: Денис Резніков (Кам’янське)

Дискваліфіковані: немає

Фото: ingulec.com


Ще кілька років тому ці дві команди були грандами аматорського футболу України, зараз же освоїлися у Першій лізі та продовжують тут розвиватися. «Балкани» восени виступають нерівно, лише в минулому турі вольовою перемогою в Краматорську перервали без виграшну серію.

«Інгулець» є одним із претендентів на медалі та підвищення у класі, але в жовтні команда загальмувала, тож після поразки від СК «Дніпро-1» та нічиєї з «Оболонню-Бровар» спробує перервати невдачі. Тим більше, в минулому турі петрівці вимушено відпочивали – за календарем у них планувався матч із «Коброю», яка, нагадаємо, ще до завершення першого кола знялася з турніру.

На користь «Інгульця» говорить історія протистоянь – у минулому сезоні «Балкани» двічі поступилися цій команді з мінімальними рахунками.

27 жовтня. 16:00. Волочиськ. "Юність"

«Агробізнес» - «Зірка»

Арбітр: Олександр Титов (Донецьк)

Дискваліфіковані: Полторацький – немає

Надзвичайно цікавим обіцяє бути матч двох аутсайдерів. Нагадаємо, «Зірка» замикає турнірну таблицю з трьома очками, «Авангард» – на сходинку вище з шістьма очками. При цьому кропивничани лише одного разу в чемпіонаті уникли поразки (перемога над «Інгульцем»), а от волочищани – шість разів, причому, шість разів зігравши внічию.

В очікуванні першої перемоги в сезоні «Агробізнес» підходить до матчу з найближчими сусідами не без кадрових втрат. Після нічиєї в Горішніх Плавнях пропускатиме тур вилучений там захисник Полторацький.

Однак «Агробізнес», абсолютний чемпіон Другої ліги, є клубом амбітним. Зважаючи на те, що команда залишається останньою, якій не вдавалося виграти в цьому чемпіонаті, її завдання на цей тур очевидні.

27 жовтня. 17:00. Луцьк. "Авангард"

«Волинь» - «Гірник-Спорт»

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)

Дискваліфіковані: немає – Кіча, Сікорський

Лучани здобули яскраву перемогу над «Рухом» у минулому турі. До домашнього матчу з горішньоплавненцями вони підходять в гарному настрої, а на своєму полі «Волинь» до цього виграла три матчі поспіль, тож має підстави розраховувати на позитивний результат у матчі із середняком (та й вчорашня перемога СК «Дніпро-1» змушує переслідувачів не відставати).

«Гірник-Спорт», у свою чергу, в гостях все ще не вигравав. До того ж, після бойової нічиєї з «Агробізнесом» втратив на цей тур провідних гравців групи атаки – вінгера Кічу та форварда Сікорського. Минулого сезону підопічні Пучкова виграли в Луцьку, але ми розуміємо, що «Волинь» значно посилилася на цей сезон і досягла великого прогресу. Тож, по суті, це буде серйозне випробування для гостей.

27 жовтня. 18:00. Харків. ОСК "Металіст"

«Металіст 1925» - «Авангард»

Арбітр: Роман Блавацький (Львів)

Дискваліфіковані: немає

Харків’яни уже знають результат матчу лідера та чудово розуміють, що конкуренти навряд чи захочуть відставати. Звідси – особлива мотивація «Металіста 1925». Конче треба вигравати, щоб за можливості навіть поліпшити своє положення (відрив харківської команди від переслідувачів – мінімум чотири очки, тобто, нижче четвертого місця за підсумками туру вона не буде).

Восени вдома «Металіст 1925» не втратив жодного очка. Це – результат, який викликає повагу спостерігачів, а також – викликає обережність у суперників. «Авангард» також буде на це зважати – хоча якраз в гостях краматорська команда виступає дуже сильно, тільки вона й дует фаворитів сезону (СК «Дніпро-1» та «Колос») все ще не програвала на виїзді. Тож пара буде дуже цікавою й гідно завершуватиме суботню ігрову програму.

28 жовтня. 17:00. Київ. "Оболонь-Арена"

«Оболонь Бровар» - «Колос»

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)

Дискваліфіковані: Семенко - немає

Прекрасний матч лишається наостанок у 15 турі Першої ліги. Кияни починали тур п'ятими, ковалівці - третіми. Зважаючи на щільність у турнірній таблиці та вчорашні результати, обом потрібно вигравати. Тож статусний матч набуває ще й неабиякої принциповості та турнірної важливості.
Треба сказати, що суперники зіграють "на чистовик", тому що їм важко здивувати одне одного. Окрім того, що вони третій сезон перетинаються у Першій лізі, як географічні сусіди, ще й періодично грають між собою контрольні матчі та зустрічі на зимових турнірах. Є чимало кадрових перетинів, як давніх так і нових. Нарешті, є й турнірна складова - і вона домінує над усіма іншими елементами.
Від 2016 року "Оболонь Бровар" незмінно програє ковалівцям у чемпіонаті. Причому, від 2017 року кияни лише в одному із трьох матчів змогли забити суперникам із Васильківського району Київської області. Значно стабільнішими є виступи "Колосу" і в поточному чемпіонаті. Ця команда є останньою в турнірі, яка не зазнавала поразок - і утримала цей статус навіть у матчі з лідером, відігравшись і вирвавши нічию у СК "Дніпро-1".
Козир "пивоварів" - смілива гра проти авторитетів, до цього вони встигли зустрітися із більшістю записних фаворитів і відібрала очки у всіх із них, а СК "Дніпро-1", "Металіст 1925" та "Волинь" обіграла. Об'єднує ці матчі один нюанс - це все виїзні зустрічі. На своєму ж полі кияни здобули лише 8 очок із 22. За результатами домашніх зустрічей "Оболонь Бровар" лише десята. Перебороти цю статистику, здобути першу осінню перемогу на своєму полі - такі завдання у оболонців. Проте не менш максимальні завдання стоять і перед суперниками, ось звідси й інтрига в цьому поєдинку.
 

Прес-служба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору