Новини змагань

Шевцов: "Кристал" удосконалює клубну структуру і це приносить свої плоди (відео)

07:30, 24 жовтня 2018

Директор МФК "Кристал" Сергій Шевцов розповів програмі ПФЛ "Україна футбольна" про сина, стосунки з міською владою і реконструкцію стадіону

Фото: mfckrystal.com


Директор і в.о. головного тренера муніципального "Кристала" Сергій Шевцов екслюзивно для програми ПФЛ "Україна футбольна" перед стартом 14-го туру розповів про останні події у клубі. І почав він зі стосунків із сином Іллєю, який зараз небезуспішно грає у свого батька в команді.

Про свого сина

- Існують певні складнощі в роботі з сином, адже у багатьох людей відсутня культура, - говорить Шевцов. - Ілля часто стикається з хамством, наприклад, в одному з останніх матчів все це проявлялося. Чудово, що він у такому молодому віці справляється з психологічним тиском. Звісно, допомагає в цьому те, що Ілля пройшов певний період своєї кар'єри в донецькому “Шахтарі”. Поки що він ще не перебуває у своїх оптимальних кондиціях, адже перейшов до нашої команди з травмою, через яку пропустив чотири місяці. Зараз вже починає поступово додавати з кожним тренуванням, грою. Прекрасно, що Ілля забиває м'ячі, віддав багато гольових передач і своїми діями приносить користь нашій команді. Намагаюся сприймати його як свого тезку чи однофамільця. Я до всіх молодих хлопців в команді вимогливий.  Ілля вже підписав повноцінний контракт з “Кристалом”, клуб розрахувався з “Шахтарем”, тому до зими він точно буде з нами, а там вже дивитимемося.

Травма Гливого

- Зараз дуже складна ситуація у нашій команді, адже є три-чотири футболісти, які постійно грають з мікротравмами. Звісно, всі ці пошкодження заважають їм проявити всі свої найкращі якості, грати у повну силу. Наші лідери Іван Гливий, Сергій Цой взагалі нічим не можуть допомогти команді, вони перебувають у лазареті. Звичайно, нам не вистачає багаторічного лідера “Кристала”, але відзначу, що в мене до Івана є певні претензії. Він може значно більше, ніж те, що демонструє на полі. Це дуже талановитий хлопець. Багато розмовляємо з ним з цього приводу, сподіваюся, що зможемо в повній мірі розкрити потенціал лідера команди.

Підтримка місцевої влади

- У нас змінилася структура клубу, якщо порівнювати з тим, що було раніше в Херсоні. Відчуваємо підтримку з боку міської влади. У цьому плані помітний прогрес. Можливо, це теж впливає на результати клубу у цьому сезоні. Розраховуємо, що в наступному році буде надана ще більша підтримка клубу з місцевого бюджету, принаймні це зараз обговорюється. Для цього звичайно важливо, щоб команда вдало провела кінцівку сезону і своїми результатами ще більше звернула на себе увагу.

Реконструкція стадіону

- Хочемо подякувати вболівальникам, які підтримують команду, аура на стадіоні змінилася, в такій атмосфері приємно грати. Розглядаємо питання реконструкції стадіону, щоб ще більше глядачів відвідували наші матчі і їм було максимально комфортно. У нас вже є проект реконструкції арени,  він проходить всі можливі експертизи. Про технічні деталі говорити не можу, адже поки що не володію цією інформацією. Крім цього, нам потрібно ще й збудувати запасне поле зі штучним покриттям. Діти ДЮСШ “Херсон” займаються в неналежних умовах, на камінні. В таких умовах не можна розраховувати, що діти стануть футбольними зірками у майбутньому. Сподіваюся, що в нас все вийде.

Зміна тренера

- Овчинніков молодий спеціаліст, йому ще не вистачає досвіду. У Олександра були певні сімейні обставини і до того ж він відчував, що на даний момент не справляється з роллю головного тренера. Все ж тренерська провина в невтішних результатах на початку чемпіонату була і він це сам прекрасно розумів.

Вважаю, що не вистачало досвіду у плані перебудови команди під час матчу, організації гри. Відзначимо, що у нас не було ніяких скандалів, розсталися без образ. Я в своєму житті багато разів працював головним тренером, тому ця робота для мене не нова. Звісно, зараз обов'язків стало більше, адже я ще є керівником клубу. Намагаюся раціонально використовувати свій час, в принципі на даний момент з усим справляюся.

В першу чергу  почав працювати над організацією гри, дисципліною і це дає свої плоди. Ми зараз здобуваємо результат там, де раніше втрачали залікові пункти, але звісно ще потрібно багато над цим працювати. До кінця чемпіонату залишаюся головним тренером, а під час міжсезоння вестимо перемовини з можливими кандидатами. На жаль, муніципальний клуб не може забезпечити високою зарплатою тренерів, але і водночас не можемо дозволити, щоб наш клуб став полігоном для експериментів, навчання неталановитих, недосвідчених спеціалістів.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору