Новини змагань

У зоні особливої уваги. Матч у Ковалівці - як ознака якості Першої ліги

09:30, 20 жовтня 2018

Журналісти, експерти та футболісти вважають матч у Ковалівці центральним всієї осені

Фото: koloskovalivka.com


20 жовтня. Ковалівка. «Колос»

«Колос» - «Дніпро-1»

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево)

Дискваліфіковані: немає

Матчі претендентів на медалі

Центральний матч 14-го туру, без сумніву, стане найбільш цікавим з точки зору турнірної стратегії. Перше місце проти другого, найкраща оборона проти найкращого нападу - що може більш інтригуючим? "Є банальний штамп – «матч за шість очок», - говорить кореспондент SportArena Артур Валерко. -  Цього разу він саме такий. Для дніпрян перемога – справді шанс піти у невеличкий відрив (матч із найближчим конкурентом, імовірність втрати у декого із інших переслідувачів). Однак що говорити про «Колос»? Він немов затиснутий поміж лідером, який щоразу може піти у відрив, та «Волинню», яка зовсім поруч, з рівністю за очками. А ще ж зовсім поруч харків’яни, петрівці… Тяжкість положення лідера – вимога постійної концентрації та тільки максимального результату. За таких обставин матчі між собою претендентів на медалі особливо важливі. Але не вирішальні – не забуваймо, скільки очок записні фаворити втрачали зі скромними суперниками, навіть аутсайдерами…"

Анонсуючий ролик прес-служби СК "Дніпро-1"


Індивідуальні дії

Півзахисник "Колоса" Євгеній Морозко переконаний, що обидві команди гратимуть в швидкісний футбол. "Настрій? Ми налаштовуємося порадувати наших симпатиків хорошою і видовищною грою. Тим паче, що цей поєдинок проведемо в рідній Ковалівці. Також сподіваюся, що вболівальники підтримуватимуть нас до останньої секунди матчу. В останніх двох матчах “Дніпро-1” виривав перемоги на останніх хвилинах? Це більше говорить про те, що “Дніпро-1” грає до останніх секунд. Можливо, в деяких епізодах “дніпрянам” допоміг фарт, а, можливо, спрацювала індивідуальна майстерність футболістів. “Дніпро-1” грає в атакуючий футбол. Це - швидка і хороша команда, яка виділяється контролем м’яча. “Дніпро-1”, так само як і ми, любить грати першим номером", -  підкреслює Морозко.

Руслан Костишин. Фото: koloskovalivka.com


Вдумлива стратегія "Колоса"

"Колос " у нинішньому сезоні після трьох років у ПФЛ нарешті реально претендує на медалі та підвищення у класі. Артур Валерко переконаний, що перш за все йому все вдається цього сезону за разунок того, що «Колос» – досить потужний і стабільний клуб. "У наші часи гравець, обираючи між різними варіантами, завжди вибере амбітну команду із стабільним фінансуванням. По-друге, хай це й звучить банально, у ковалівців дуже хороший колектив. Його основа пройшла разом шлях із аматорів у професіонали. Тренерський штаб незмінний і приймає до себе заслужених ветеранів молодого клубу. Вся робота «Колоса» свідчить про вдумливу стратегію, а не бажання ситуативного результату без думки про завтрашній день", - говорить Артур.

Тренерське протистояння

Спортивний директор дніпровської Академії Олег Шелаєв вважає, що це буде принципове протистояння двох тренерів – Дмитра Михайленка і Руслана Костишина. "Я очікую цікавого матчу, - сказав фахівець scdnipro1.com.ua. - Це буде принципове протистояння двох тренерів, адже їх команди зараз посідають перший та другий рядки у турнірній таблиці. Звичайно, «Колос» намагатиметься наблизитися до дніпрян, а гості щонайменше - залишити існуючий відрив, а за кращої гри і переграти суперника на його полі. Це принесе команді у майбутньому певні дивіденди. Так-то мені здається, що цей матч може завершитися із будь-яким рахунком, але, на мій погляд, все ж буде нічия".

Дмитро Михайленко. Фото: scdnipro1.com.ua


Довготривалі плани

У плані підбору кадрів ковалівський клуб завжди вирізнявся як можливостями, так і поміркованістю. "Мало хто може, скажімо, ангажувати Лисенка, Гавриша чи талановиту молодь, яку останнім часом свідомо збирає «Колос». Дуже серйозна робота з кадрами, ретельне їх вивчення, поступове введення в склад. Словом, відчувається, що це робота з прицілом на довготривалі плани. Нині «Колос» грамотно укомплектований, тому, здебільшого стоїчно переносить окремі втрати. Кадрову політику клубу можна назвати ефективною – не вдаючись до «масових закупок» чи ультра-дорогих імен, клуб дає хороший результат".

Гра за шість очок

"Погоджуюся, це гра за шість очок, - вважає екс-півзахисник "Колоса", який також пограв на різних рівнях, експерт програми ПФЛ" Україна футбольна" Іван Кривошеєнко. - Тим більше колос ще не програвав цього сезону. "Дніпро-1" гратиме на виїзді, тому тут козирів більше у ковалівців. Але дніпряни є клубом з великими традиціями, тому перемога дуже потрібна обом командам - "Колосу", щоб порадувати своїх уболівалдьників, а "Дніпру-1", щоб відірватися від найближчих пеерслідувачів. Переконаний, що це гравсієї осінньої частини сезону".

Пряма трансляція тут


Мотивація на перемогу

У "Дніпра-1" також достатньо кваліфікованих вихованців, але й без тренерської руки було б складно. "Не можна розділити успіхи гравців і тренера – вони працюють у одній зв’язці, - вважає Валерко. -  Безперечно, Дмитро Михайленко – один із найцікавіших спеціалістів «молодої хвилі» українського тренерства. Він це довів ще роботою з молодіжним складом дніпрян, та й в УПЛ із ФК «Дніпро» боровся гідно, розкрив чимало гучних імен за час своєї роботи. Але чи може це бути причиною для самозаспокоєння? Ні, ще раз – ні. Наприклад, супер-фінал Другої ліги СК «Дніпро-1» програв. Кількох несподіваних очкових втрат припустився у чемпіонаті. Нема сумніву, що тренерський штаб на кожен тур мотивує гравців тільки перемагати".

Потенціал "Дніпра-1"

Артур пеерконаний, що це закономірно. "За кадровим потенціалом СК "Дніпро-1" однозначно найкращий у дивізіоні. На окремих позиціях (навіть цілих лініях) конкуренція величезна – не те що по два претенденти, по три-чотири. Люди, які залишаються у дніпрян у запасі, в інших командах були б лідерами. Врешті-решт, якість: стільки гравців з міжнародним досвідом, збірників, гвардійців УПЛ… Безперечно, це гранд для ПФЛ – тому часто може вигравати на класі навіть ті матчі, які негативно складаються (як приклад, дві поспіль вольові перемоги)".  

У "Колоса" виділяється форвард Олександр Бондаренко, але сила команди у тому, що чимало гравців може «вистрелити». "Забити може буквально кожен – і не менше небезпеки чужим воротам, аніж «штатні» бомбардири, нестимуть захисники при підключеннях на стандарти чи центральні півзахисники з їхніми потужними ударами з дальньої та середньої дистанції".

Битва форвардів

А от у "Дніпра-1" є свій футболіст, заточений на атаку і гол. "Куліш – безперечно, знакова особистість для ПФЛ, - продовжує Валерко. - Він – гравець, який перебуває у «золотому» футбольному віці, але вже назабивав більше 100 м’ячів сумарно. Цінність такого гравця – кожен відскок, кожен підбор він може перетворити у вирішальний удар. Такі – найважчі для опіки. Бондаренко, до речі, може зіграти в подібній стилістиці – при цьому ковалівський форвард ще й дуже ефективний, як таранник. Виграє багато боротьби. Добре грає «на другому поверсі».

Цікавим буде дуель гравців із «відіграшу». Чичиков часто забиває доленосні м’ячі. Не володіючи потужною антропометрією, бере своє швидкістю, реакцією, вибором позиції. З іншого боку є Лисенко – неординарний гравець, дриблер, володар гарно поставленого удару. Лінії атаки у команд прекрасні. Недарма вони – лідери за результативністю".

Володимир Лисенко. Фото: koloskovalivka.com


Підтримка на трибунах

За слдовами прес-секретаря ПФЛ Анатолія Янголя важливою буде підтримка вболівальників на трибунах. "Зверніть увагу: деякі клуби, які представляють великі міста, сприймають відвідуваність як даність, - важає журналіст. - Їхні команди зайняли «нішу», їм не треба щось вигадувати. А от «Колос» – молодці, вони працюють із Васильківським районом, із сусіднім Фастівським. Тому, безперечно, мають своїх вболівальників, хоча представляють, напевно, найменший населений пункт у ПФЛ. Вболівальників «Колоса» треба чути – як приємно, що є така атмосфера у нашому футболі".

Турнірна стратегія

До всього, результат матчу допомже закрутити інтригу на фінішній прямій осінньої частини змагань - до завершення цієї частини сезону всього п'ять турів. "Треба розуміти, що у нашому розпорядженні ще п’ять турів до зимової перерви включно із поточним. Навіть у питанні «зимового чемпіонства», не кажучи про більш віддалену перспективу, нічого остаточного ще не станеться. Зате кожен матч із такої категорії відкриває нові перспективи перед командами, перемога дає поштовх, щоб започаткувати свій відрив. Звісно, якщо лідер оступиться, боротьба за перше місце неймовірно загостриться. Але й перемога лідера перекроїть групу лідерів, тому що переслідувачі йдуть щільно, очікується, що в такому ритмі вони всі дістануться і до проміжного фінішу", - переконує Янголь.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору