Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. 14-й тур. Анонс. Перше протистояння у Івано-Франківську

11:00, 21 жовтня 2018

Анонс матчів 14-го туру сезону 2018/19 у Першій лізі

Фото: mfc.mk.ua


У понеділок, 22 жовтня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 14-му турі із експертом у студії Іваном Кривошеєнком. Екс-гравець «Колоса» проаналізує перипетії центрального матчу у Ковалівці, маємо ексклюзив директора МФК «Кристал» Сергія Шевцова про реконструкцію стадіону у Херсоні та взаємодію з владою, розкажемо про фантастичний семінар із маркетингу під егідою ПФЛ. Початок о 21:30.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

19 жовтня. Миколаїв. Центральний стадіон

МФК «Миколаїв» - ПФК «Суми»

Арбітр: Павло Дубровець (Житомир)

Дискваліфіковані: немає – Штанько

Чотири очки в турнірній таблиці та вже шість очок між нинішніми суперниками. А між тим, у них тривають не найкращі серії, тож має бути бажання якраз зараз переривати серії невдач.

МФК «Миколаїв» за останні три тури забив лише один м’яч і набрав лише одне очко (нічия та дві поразки). Ще тижнів три тому команда знаходилася на четвертому місці, бувало, що опинялася і в трійці найкращих, проте в жовтні скотилася вниз – на восьму позицію. Дома цього сезону «корабели» все ще не програвали (4 перемоги та три нічиї), тож покладатимуть особливі сподівання на цей результат.

Сумчанам миколаївці не програють три роки, та й загалом історія протистоянь складається на їхню користь (9 перемог проти 2 при 3 нічиїх). До того ж, у минулому турі ПФК «Суми» зазнали поразки 0:6 від «Колоса», продовживши невдалу домашню серію. Утім, в гостях восени вони ще не програвали – набрали 5 очок у трьох виїздах, тож спробують дати бій мотивованим «корабелам». Єдине – вилучений у минулому турі воротар Штанько не зможе їм у цьому допомогти.


20 жовтня. Краматорськ. «Прапор»

«Авангард» - «Балкани»

Арбітр: Іван Салаш (Калуш)

Дискваліфіковані: немає

Футболка від #JAKO героя 13-го туру має надихнути Ігоря Кірієнка на подальші звитяги


Минулого сезону "Авангард" двічі обіграв цього суперника, та й тепер знаходиться у турнірній таблиці на чотири рядки вище на відстані семи очок. До того ж, "Балкани" знаходяться в смузі невдач - уже шість турів вони провели восени і ще не вигравали із серпня місяця. У минулому турі вони лише в кінцівці відігралися у домашньому матчі з "Оболонню-Бровар".

Стосовно краматорської команди, то вона, навпаки, в ударі. Дві перемоги та дві нічиї за останній місяць. Останній за часом матч - 5:1 у Кропивницькому над екс-учасником УПЛ, "Зіркою". Утім, "Авангард" має "боржок" перед своїми вболівальниками. Специфіка цієї незвичної статистичної цікавинки - на своєму полі краматорська команда завоювала в чотири рази менше очок, ніж на чужих (чотири проти 16).


20 жовтня. Ковалівка. «Колос»

«Колос» - «Дніпро-1»

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево)

Дискваліфіковані: немає

Про центральний матч туру - в окремому матеріалі


20 жовтня. Львів. «Україна»

«Рух» - «Волинь»

Арбітр: Віктор Запрутняк (Ужгород)

Дискваліфіковані: немає

Західноукраїнське протистояння Першої ліги відбудеться за незвичних обставин. "Волинь", яка минулого сезону була серед лідерів, наразі третя в турнірі. "Рух", який укомплектований досвідченими майстрами та молоддю, яка завше вважалася перспективною, третій знизу - і це одна із найголовніших несподіванок першої частини чемпіонату. Випереджаючи всього на три очки найближчого переслідувача - волочищан, винниківчани вимушені грати тільки на перемогу навіть проти одного із лідерів та претендента на медалі, підвищення в класі.

"Протистояння дуже цікаве, - вважає оглядач Артур Валерко. - Передовсім, говоримо про якісний кадровий добір обох команд. У "Руху", попри аутсайдерський статус, склад такий, що у плані майстерності команда дуже непогана і за нею цікаво стежити. По-друге, для обох суперників результат на першому місці, гра пройде при максимальній турнірній мотивації. По-третє, маємо справу із таким собі "воротарським" тренерським дербі - талановиті голкіпери Юрій Вірт та Андрій Тлумак багато грали в УПЛ, а тепер розпочинають тренерську кар'єру. Хоча є молодими спеціалістами, кожен із них вже в резюме вписав певні досягнення й медалі".

Відзначимо, що "Рух" за три матчі під керівництвом Вірта набрав 5 очок - більше, ніж за двох попередніх, разом узятих. При цьому з останніх п'яти матчів не програно жодного (одна перемога при аж чотирьох нічиїх).

"Волинь" також не програє п'ять турів, але за значно кращого очкового доробку (11 очок: 3 перемоги та 2 нічиї). Але якщо винниківчани в минулому турі зіграли внічию з "Агробізнесом", то лучани зуміли в компенсований час вирвати мінімальну перемогу над МФК "Миколаїв" завдяки голу Кожанова - лідера гонки бомбардирів, найкращого за показником "гол+пас".


20 жовтня. Горіщні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» - «Агробізнес»

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)

Дискваліфіковані: немає

Команда із Горішніх Плавнів знаходиться прямо над небезпечною зоною, випереджаючи на чотири очка найближчих переслідувачів. А в гості їде якраз "Агробізнес" - абсолютний чемпіон Другої ліги, який дещо несподівано опинився у зоні вильоту і надовго відклав дебютну перемогу на новому рівні. Ясна річ, це суперник, якого доведеться остерігатися - попри те, що дві команди розділяє відразу сім очок. Іще один нюанс, він присутній у більшості суперників волочищан (принаймні, до кінця першого кола). В історії протистоянь двох клубів пишеться перша сторінка, "Агробізнес" як один із нових опонентів для "Гірника-Спорт" може заготувати певні сюрпризи. Нагадаємо, господарі матчу - один із клубів-засновників ПФЛ, старожили змагань.

"Гірник-Спорт" цього сезону може вважатися "домашньою" командою - 11 зі своїх 12 очок він набрав якраз на власному полі. Стосовно ж матчів вдома, ця команда входить у п'ятірку найкращих у лізі. Однак загалом турнірне положення хитке, а результати далекі від стабільності. Після поразки у Харкові підопічні Пучкова потребують очок, щоб відірватися від небезпечної зони, адже найближчий переслідувач - "Рух" - почав набирати очки й таким темпом до кінця осені може навіть зробити рішучий ривок угору. Наостанок - іще одна цікавинка. Донець у якості захисника "Таврії" грав під керівництвом Пучкова. Тож їхнє перше протистояння уже на тренерській ниві буде особливо цікавим.


20 жовтня. Кропивницький. «Зірка»

«Зірка» - «Металіст 1925»

Арбітр: Олександр Титов (Донецьк)

Дискваліфіковані: немає - Жданов

Ніяк не може зачепитися за результат омолоджена команда "Зірки". Після яскравої перемоги в обласному дербі над "Інгульцем" вона програла вже шість матчів поспіль. Три з них - "всуху", два з них - з розгромними рахунками. Хоча "Металіст 1925" - дебютант Першої ліги, а господарі ще недавно грали в УПЛ, саме команда гостей матиме турнірну перевагу.

Харів'яни не програють п'ять турів. Під керівництвом Горяїнова набрали вже 11 очок (ефективність за набраними очками близько 73%, це наразі другий результат серед усіх тренерів дивізіону. Тож "Металіст" 1925 після перемоги над "Гірником-Спорт" продовжив успішну серію й спробує виграти в гостях у аутсайдера. Цікаво, що останні виїзди "25-х" були не надто вдалими - дві нічиї та одна поразка, місяць без перемог у гостях. Але знаючи складний графік за календарем (Петрове, Ковалівка, Винники), розумієш, що це непоганий графік. Тож найсуттєвішою проблемою гостей буде відсутність дискваліфікованого Жданова - одного із провідних гравців, основного центрального захисника.


21 жовтня. Івано-Франківськ. «Рух»

«Прикарпаття» - «Оболонь-Бровар»

Арбітр: Денис Резніков (Кам'янське)

Дискваліфіковані: Квасний, Француз - Ткач

Цим командам випало закривати тур під порядковим номером 14, і тут варто сказати, що вони вийдуть на поле, уже знаючи цілісну картину туру. Загалом же, в тур вони входили майже сусідами (господарі - дев'яті, гості - сьомі), однак між ними відразу п'ять очок. Після вчорашніх матчів їм належить серйозно поборотися за очки, адже турнірна таблиця ще не перерізана розривами і після кожного туру можливі як відчутні злети, так і падіння.
"Прикарпаття" довго після підвищення у класі не могло виграти якраз на рідному полі, однак останнім часом Івано-Франківськ настільки надихає своїх улюбленців, що вони в останніх чотирьох домашніх матчах завоювали 10 очок із 12-ти можливих. Це суттєва допомога, якщо врахувати, що останнім часом новачки ліги переживають складні часи. У жовтні вони ще не вигравали.
"Оболонь-Бровар", у свою чергу, набагато успішніше виступає якраз в гостях. Ще з літа триває їхня безпрограшна виїзна серія, яка включає три перемоги при одній нічиїй. Недарма "пивоварам" присвоюють і статус "грози авторитетів" - вони послідовно відібрали очки фактично у всіх претендентів на медалі. Зрозуміло, зважаючи на турнірне становище, обидві команди гратимуть тільки на перемогу. Господарям не допоможе лівофланговий захисник Квасний (вилучення за видовищний фол у нічийному матчі проти сумчан в минулому турі), гостям - форвард Ткач, який перебрав карток після нічийного матчу команди з "Інгульцем". 
Наостанок відзначимо, що це найперше протистояння в історії сучасних двох клубів.

Прес-служба ПФЛ

SportArena – інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору