Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. 13-й тур. Анонс. Насичена субота

09:20, 13 жовтня 2018

Анонс матчів 13-го туру сезону 2018/19 у Першій лізі

Фото: fc.sumy.ua


У понеділок, 15 жовтня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 13-му турі із експертом у студії. Початок о 21:30.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


12 жовтня. 15:00. Суми. «Юність»

ПФК «Суми» – «Колос» (Ковалівка)

Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків)

Дискваліфіковані: немає

Десять рядків турнірної таблиці та відразу 11 очок розділяють сьогоднішніх суперників, які відкривають 13-й тур Першої ліги. "Колос" приїхав у Суми в якості останнього учасника сезону, який все ще не програвав у чемпіонаті.

Історія взаємин між суперниками також складається на користь ковалівців. Лише одного разу сумчани обіграли "Колос" - було це три роки тому в кубковому матчі, причому, клуб із Київщини ще тільки дебютував на професіональному рівні (1:3).

Утім, з того часу ПФК "Суми" не можуть обіграти ковалівців. Хоча, що має насторожити "Колос", у половині матчів чемпіонату цей суперник відбирав у них очки - причому, ці нічиї фіксувалися на полі фаворитів у Ковалівці. Наразі суперники вирішують різні турнірні завдання. "Колос" явно вступив у боротьбу за медалі, що логічно з точки зору багатьоічного клубного прогресу. "Суми" котрий сезон поспіль ризикують боротися за виживання, і з кожним сезоном ця боротьба серед аутсайдерів стає все складнішою.

Сумчани не виграють вдома в чемпіонаті з липня місяця, забивши за цей час лише один гол. Але, як для команди із небезпечної зони, вони частенько підносять сенсації із знаком плюс, тож навіть непереможному "Колосу" доведеться остерігатися. Тим більше, що осічок у вигляді нічиїх команда Костишина допустила багато - аж 5, на рівні з "Авангардом", вони найбільше допускали "футбольних компромісів". Утім, на виїзді ковалівці йдуть без втрат чотири матчі поспіль - починаючи з серпня, вони навіть не пропускають в гостях.

Чия серія продовжиться, чия завершиться - покаже гра.


13 жовтня. 15:00. Кропивницький. «Зірка»

«Зірка» (Кропивницький) – «Авангард» (Кропивницький)

Арбітр: Клим Заброда (Київ)

Дискваліфіковані: Маткобожик – Демченко, Лобов

Після п’яти поспіль поразок «Зірка» спробує перервати невдачі в матчі з «Авангардом». Цікаво, що раніше краматорський клуб жодного разу не вигравав у Кропивницькому. Єдина в історії перемога «жовто-зелених» датована ще 2013 роком.

Наразі ж «Авангард» прибуде в гості до аутсайдера в якості однозначного фаворита протистояння. Три тури не знає поразок ця команда. А на виїзді взагалі ще жодного разу не програвала в поточному чемпіонаті.


13 жовтня. 16:00. Волочиськ. «Юність»

«Агробізнес» (Волочиськ) – «Рух» (Винники)

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)

Дискваліфіковані: Бойчук - немає

Надзвичайно важлива зустріч двох команд із групи аутсайдерів. «Агробізнес» – на передостанньому місці, «Рух» – прямо над ним із трьохочковим відривом. Старт Юрія Вірта на чолі винниківської команди можна назвати успішним – чотири очка із шести можливих, після очікуваної перемоги в Кропивницькому – досить інформативна та гідна нічия з «Металістом 1925» на власному полі.

У свою чергу, «Агробізнес» у минулому турі на останніх хвилинах звів внічию матч у Миколаєві. Результат у цьому турі особливо потрібен господарям – і щоб перервати безвиграшну серію, і щоб відірватися від «Зірки», заодно зрівнявшись із сьогоднішнім суперником.


13 жовтня. 17:00. Луцьк. «Авангард»

«Волинь» (Луцьк) – МФК «Миколаїв»

Арбітр: Іван Салаш (Калуш)

Дискваліфіковані: немає

Після провалу місячної давнини, коли лучани отримали чимало м’ячів від СК «Дніпро-1» та «Оболоні-Бровар», «Волинь» вирівнялася й в останніх чотирьох турах здобула дві домашні перемоги та двічі зіграла внічию в гостях. Ясна річ, тільки на перемогу налаштовуються господарі й цього разу.

По-перше, це стратегічно важливо. Миколаївці у групі переслідувачів п’ятірки лідерів, а щоб закріпитися на своїй третій позиції та наздогнати «Колос», який вчора обіграв сумчан, «Волині» варто вигравати.

По-друге, треба реваншуватися за минулий сезон, де МФК «Миколаїв» забрав у лучан чотири очки із шести можливих. По-третє, в останніх турах «корабели» не вражали, поступившись у Харкові та втративши перемогу на останніх хвилинах матчу з волочищанами вдома в минулому турі.


13 жовтня. 18:00. Дніпро. «Дніпро Арена»

«Дніпро-1» (Дніпро) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ)

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)

Дискваліфіковані: немає - Квасний

Лідер чекає в гості колег – «Прикарпаття», як і самі дніпряни, саме цього літа підвищилося у класі. Щоправда, із другого місця в Групі «А» та із значно скромнішими результатами в поточному сезоні.

Якщо СК «Дніпро-1» у смузі удач (дві поспіль перемоги – 3:0 над «Балканами» та 2:1 в Петровому після осічки з оболонцями), то івано-франківці в останніх двох турах забили лише один м’яч та набрали лише одне очко (мінімальна поразка в Луцьку та домашня нічия 1:1 із сумчанами).

Цікаво, що обидві команди змушені будуть долати себе: дніпряни всі осічки чемпіонату допустили вдома, а прикарпатці на виїзді взяли лише 4 із 14 своїх очок.


13 жовтня. 19:00. Горішні Плавні. СК «Юність»

«Металіст 1925» (Харків) - «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні)

Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса)

Дискваліфіковані: немає - Корольков

"Металіст 1925" готується до 13-го туру із завзяттям. Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


Останній місяць сміливо може заносити собі в актив «Металіст 1925». За чотири тури цього відтинку харків’яни не зазнали жодної поразки (по дві перемоги та нічиї), а на своєму полі восени вони виграли «всуху» всі три гри.

Але в гості їде старожил Першої ліги, який минулого туру обіграв «Зірку» та прагне продовжити свої успіхи. В гостях «Гірник-Спорт» цього сезону виступає вкрай невдало – жодної перемоги, лише одне набране очко в чотирьох виїздах.


14 жовтня. 19:00. Київ. «Оболонь-Арена»

«Оболонь-Бровар» (Київ) – «Інгулець» (Петрове)

Арбітр: Роман Блавацький (Львів)

Дискваліфіковані: Шевченко - немає

Тур закриє дуже цікава пара. «Оболонь-Бровар» справедливо претендує на звання «грози авторитетів» – граючи в гостях у трьох із п’яти команд із групи лідерів, проти яких їй довелося грати, київська команда здобула перемоги (у Харкові, Дніпрі та Луцьку).

«Інгулець», у свою чергу, із безпосередніми конкурентами зіграв значно гірше – нічиї з «Колосом» та «Волинню», поразка у минулому турі від СК «Дніпро-1». Тому нема сумнівів, що гості їдуть у столицю із дуже серйозними намірами.

«Оболонь-Бровар» вдома не може виграти ще з літа – останні два матчі на рідній арені всуху програла «Авангарду» та «Сумам». Чи перерве ці невдачі в матчі проти одного із фаворитів сезону – покаже гра.

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України

 




ТЕГИ: СУМИ, ВОЛИНЬ
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору