Новини змагань

Куліш і Локтіонов - Герої 12-го туру змагань ПФЛ

11:00, 9 жовтня 2018
ПФЛ та Sport Arena називають героя чергового туру Першої ліги з футболу 2018/19

Черговий тиждень Першої ліги примітний двома потужними матчами лідерів між собою – у Ковалівці та Петровому. І якщо Колос та Волинь не визначили переможця, то СК Дніпро-1 зміг здобути вольову перемогу над Інгульцем, закріпившись на першому місці та здобувши чотирьохочковий відрив – найбільший за останній місяць від першої половини вересня.

Творцем цієї перемоги став увесь дніпрянський колектив – взагалі, важко когось вирізняти у цьому турі, де було п’ять нічиїх 1:1 та ще дві перемоги з мінімальною різницею. Однак відзначимо форварда Куліша, який добре зробив свою роботу. В Петровому завданням Куліша було нав’язувати боротьбу захисникам, допомагати товаришам своєчасними скидками та за можливості витискувати максимум із наявних нагод (що їх буде небагато – було ясно, зважаючи на особливу чіпкість та хорошу організацію захисту в «Інгульця»).

Зі своєю роботою Куліш справився дуже добре. Це він зрівняв рахунок у матчі, використавши спонтанний винос та холоднокровно розправившись у ближньому бою з воротарем. Це він, знаходячись спиною до воріт, здорово перенаправив другу результативну комбінацію, яка призвела до переможного голу Чичикова.

Герой 12-го туру Першої ліги 2018/2019 ПФЛ та SportArena.com

Станіслав Куліш (СК Дніпро-1)

інфографіка pfl.ua

246 матчів, 122 голи на професіональному рівні

29 років. Форвард

  • зрівняв рахунок у матчі з Інгульцем
  • взяв участь у другій гольовій комбінації
  • найкращий у команді за системою «гол+пас»

Куліш пройшов знамениту школу Дніпра. Починав грати за цю команду, потім перейшов у Дніпро-75, з яким пограв і на всеукраїнському аматорському рівні, і дебютував у Другій лізі. На певний час довелося Станіславу опуститися в низовий футбол – грав за нікопольські Колос та Електрометалург, один сезон провів у Дніпрі-2, правда, не маючи реальних шансів піднятися вище резервного складу тодішнього гранда.

Кар’єру здібного форварда врятував перехід у кам’янську Сталь влітку 2012 року. За три сезони він забив 82 м’ячі, так що дослужився до УПЛ. Пробував сили в харківському Металісті, ФК Олександрія, рівненському Вересі, але якось розтратив свій бомбардирський талан, довго не міг повернутися до колишнього голеадорського графіку.

Перехід у СК Дніпро-1 кимось розцінювався як крок назад, але земляки знали, що робили. В 11 матчах Першої ліги Куліш забив 7 м’ячів при 4 результативних передачах. Він – найкращий у списку «гол+пас» своєї нової команди. Знову грає з колишнім азартом та робить великий вклад у лідерство дніпрян.



Група «А» – одна із найконкурентніших у чемпіонаті України. Лідери не встигли суттєво відірватися від переслідувачів, аутсайдери стараються не відставати від середняків. А в середині таблиці ситуація настільки заплутана, що кожен тур може повністю змінити положення команд.

Саме тому білозірські «академіки» дуже хотіли виграти вперше за останній місяць. Буковина, яка в принципі вміє непогано зіграти в гостях, цього разу пропустила два м’ячі без відповіді. А вирішальний вклад у цю перемогу внесла група атаки Черкащини. Вирізняємо досвідченого форварда Локтіонова, який відкрив рахунок, майстерно замкнувши подачу з флангу, а потім здорово підіграв Тищенку, віддавши йому гольову передачу.

Тепер в активі Локтіонова – 5 голів та 2 асисти в чемпіонаті та кубку поточного сезону. І там, і там Черкащина-Академія продовжує боротьбу, тож сезон для білозірців складається добре.

Герой 12-го туру Другої ліги 2018/2019ПФЛ та Sport Arena

Роман Локтіонов (Черкащина-Академія)

інфографіка pfl.ua

353 матчі, 80 голів на професіональному рівні

31 рік. Центральний нападник

  • відкрив рахунок у матчі з Буковиною чудовим ударом головою
  • здорово підіграв Тищенку, відпрацювавши до скидки
  • у 24 матчах 2018 року забив 10 м’ячів та здійснив 5 асистів

Локтіонов – вихованець олександрійського футболу. Починав грати в місцевій школі Кристал-Аметист, дебютував на професіональному рівні за МФК Олександрія, звідки був запрошений у інший друголіговий клуб – Кремінь із сусіднього міста Кременчук.

Так вийшло, що саме там, у власному фарм-клубі, чіпкого та різнопланового форварда помітив клуб найвищого дивізіону – Ворскла. У складі полтавців Роман грав мало, але встиг долучитися до найвищого досягнення в історії Ворскли – виграв з командою Кубок України 2009 року.

Досить довго Локтіонов шукав себе. Пограв за потужні титуловані першолігові клуби – ПФК Олександрія, Сталь (Алчевськ) та Зірку (Кропивницький). Зібрав солідну колекцію медалей ПФЛ. Пробував сили в білоруській Вищій лізі, а після Немана недовго виступав за Інгулець.

2018 рік почав у Черкасах і це було влучання в десяточку. Саме Локтіонов своєю результативною грою подарував надію Черкаському Дніпру. Хоча клуб і вилетів у Другу лігу, переживши перейменування та ребрединг, Роман лишився в його складі й виявився одним із лідерів амбітного колективу. У 24-х матчах Першої та Другої ліг, а також Кубка України, в 2018 році цей форвард забив 10 м’ячів та здійснив 5 асистів.

Локтіонов поєднує в грі свій уже досить великий професіональний досвід та фізичну силу. Він виграє величезну кількість силової боротьби, чудово грає позиційно, вміє застосувати випередження та гру корпусом. Такий «підопічний» – жах для захисників. Недарма Черкащина-Академія настільки ефективно використала свої нагоди в матчі з Буковиною й підтягнулася в таблиці. Тепер вона розділяє 3-4 місця з вінничанами, маючи шанс поборотися в наступних турах і за лідерство.

 

Прес-служба ПФЛ за матеріалами SportArena




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору