Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. 12-й тур. Анонс. "Прикарпаття" оновлене!

11:00, 7 жовтня 2018

Анонс матчів 12-го туру сезону 2018/19 у Першій лізі

"Гірник-Спорт" готується до матчу з "Зіркою". Фото: gornyak-sport.net


У понеділок, 08 жовтня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 12-му турі із відомим екс-футболістом Іваном Кривошеєнком. Початок о 21:30.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


06 жовтня. 15:00. Ковалівка. «Колос»

«Колос» (Ковалівка) – «Волинь» (Луцьк)

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Дискваліфіковані: немає

Про центральний матч туру – в окремому матеріалі.


06 жовтня. 15:00. Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Зірка» (Кропивницький)

Арбітр: Віктор Запрутняк (Ужгород)

Дискваліфіковані: немає

Із дев’ятьма очками «Гірник-Спорт» завис прямо над зоною вильоту – в випадку невдалого результату існує вірогідність, що «Рух» порівняється із горішньоплавненцями за очками.

Турнірна ситуація кропивницького клубу навіть більш складна. Він на дні турнірної таблиці вже від стартових турів – і це відразу ж після вильоту з УПЛ. Зрозуміло, «Зірка» прагнутиме до покращання результатів. По ідеї, цьому має сприяти той факт, що за 11 турів молодий склад повинен би набратися певного досвіду на цьому рівні.

У гостях «Зірка» ще не набрала жодного очка – це єдина така команда, якщо не рахувати «Кобру», яка достроково зійшла з дистанції. А от «Гірник-Спорт» цього сезону має підстави вважатися «домашньою» командою: 8 із 9 очок він набрав якраз на своєму полі.


06 жовтня. 15:00. Зоря. Стадіон імені. Б.Тропанця

«Балкани» (Зоря) – «Оболонь-Бровар» (Київ)

Арбітр: Юрій Іванов (Донецьк)

Дискваліфіковані: немає

Історія протистоянь "Оболоні-Бровар" і "Балкан" налічує два матчі: одна перемога "Балкан" і нічия. Фото: fcbalkans.com.ua


Зорянці восени ще не вигравали – таких команд у першості всього три. За п’ять турів без перемог «Балкани» набрали двоє очок, обидва – дома. У цьому плані на матч проти киян у них особливі сподівання – минулого сезону вони взяли 4 очка із 6 можливих, причому, «Оболонь-Бровар» навіть не змогла їм забити.

Суперник, тим не менш, не із простих. Кияни восени чергують епічні виїзні перемоги над грандами із несподіваними домашніми поразками. Якщо за домашніми матчами «Оболонь-Бровар» на скромному десятому місці, то за виїзними – на четвертому. Тож візит на Одещину «пивовари» спробують використати, щоб реабілітуватися за минулі невдачі в протистоянні з цим суперником.

Що треба відзначити, так це те, що ФК «Оболонь-Бровар» провела зустріч зі своїми вболівальниками (відео – тут). Це похвальний захід, який свідчить, що у команди є зворотний зв’язок зі своїми фанатами.


06 жовтня. 16:00. Миколаїв. Центральний стадіон

МФК «Миколаїв» – «Агробізнес» (Волочиськ)

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)

Дискваліфіковані: немає – Курило

Миколаївська команда з інтересом чекає в гості «Агробізнес». Річ у тім, що на офіційному рівні суперники ще не перетиналися, а волочищанський клуб має гучний титул абсолютного чемпіона Другої ліги, що в ПФЛ дуже вагомо – попередні новачки дуже сильно освоювалися у Першій лізі.

У той же час, «Агробізнес» все ще чекає першої перемоги після підвищення в класі й знаходиться нижче від усіх інших дебютантів. Фактично, клуб із Хмельниччини весь цей час розділяє останні місця в зоні вильоту, тепер залишившись наодинці із «Зіркою».

Проте тренерський штаб із керівництвом клубу зробили все, щоб посилити та доукомплектувати «Агробізнес». Серед новачків – і екс-півзахисник МФК «Миколаїв» Зарічнюк.


06 жовтня. 16:00. Винники. Стадіон ім. Б.Маркевича

«Рух» (Винники) - «Металіст 1925» (Харків)

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)

Дискваліфіковані: немає – Є.Коваленко

Дебют Юрія Вірта на чолі «Руху» виявився успішним – надважлива виїзна перемога в Кропивницькому. Хай суперник і значно менш досвідчений, але «Зірка» – конкурент у боротьбі за виживання, тож це гарний почин.

У цьому ж турі буде справжнє випробування винниківців. «Металіст 1925» – значно краще укомплектований і знаходиться у п’ятірці найкращих, де, за складом і рівнем амбіцій, бути б зараз самому «Руху». На своєму полі він ще не вигравав у новому чемпіонаті, якщо не рахувати анульований матч із «Коброю». Тож спробує виграти, незважаючи навіть на статус суперника.

Харків’яни в минулому турі мінімально обіграли «Миколаїв». За останні три тури вони набрали всі можливі дев’ять очок, що свідчить про успішність роботи Олександра Горяїнова. Він, як і його колега Вірт, очолив команду вже по ходу сезону. Отож ностальгічне воротарсько-тренерське протистояння буде однією з родзинок матчу.


07 жовтня. 16:00. Петрове. «Інгулець»

«Інгулець» (Петрове) – «Дніпро-1» (Дніпро)

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов’янськ)

Дискваліфіковані: немає

Про центральний матч туру – в окремому матеріалі.


07 жовтня. 17:00. Івано-Франківськ. «Рух»

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – ПФК «Суми»

Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса)

Дискваліфіковані: Ковальчук, Борисевич – немає

На початку сезону «Прикарпаття» дуже недобирало домашніх очок – мала місце, напевно, певна частинка хвилювання, був тиск уболівальників та відповідальності за результат цієї відвідуваної команди.

Але зараз ситуація вирівнялася – Івано-Франківськ побачив уже три поспіль перемоги своїх улюбленців. Після мінімальної поразки від «Волині» «Прикарпаття» спробує реабілітуватися в черговій домашній грі (волею календаря, це буде вже сьома із 12 ігор на своєму полі).

При цьому господарям не допоможуть відразу двоє дискваліфікованих та низка травмованих гравців на чолі зі статусним форвардом Худоб’яком, одним із найкращих бомбардирів сучасної ПФЛ, який, правда, більшість м’ячів за «Прикарпаття» забив ще на друголіговому рівні. А в Першій лізі він ще не відзначався.

Гості в цьому плані також не позбавлені проблем. За останні три матчі в чемпіонаті та кубку набрали лише одне очко при двох поразках. Однак при цьому в гостях «Суми» грають агресивно – 7 очок із загальних 11-ти, а це показник рівня міцного середняка.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ Україин

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору