Новини змагань

Без права на осічку: матчі особливої уваги. 12-й тур. Перша ліга

20:00, 5 жовтня 2018

У рамках 12-го туру у Першій лізі пройде кілька матчів стратегічного турнірного значення

Чи зупинить "Інгулець" лідера у домашніх стінах - дізнаємося у неділю. Фото: ingulec.com


Прес-служба ПФЛ виділяє у дванадцятому турі Першої ліги одразу два матчі, результати яких можуть відчутно вплинути на розподіл сил у турнірній таблиці, відчутно підкорегувавши стратегічні плани усіх лідерів. Звертаємо увагу на два матчі у Ковалівці і Петровому.

Родзинки туру

У дванадцятому турі вся увага вболівальників буде прикута до двох центральних матчів,  причому, один матиме великий вплив і на інший. З огляду на щільність в турнірній таблиці лідери не мають права на осічку. «До честі Першої ліги, тут зберігається щільність як у групі лідерів, так і в величезній «серединці», так і серед тих, кому не поталанило стати колегами з аутсайдерами, - говорить журналіст Sportarena Артур Валерко. - Звісно, СК «Дніпро-1» як лідер веде перегони – все в руках підопічних Михайленка, вони задають темп усій лізі. Але при невеликому відриві й без права на осічку дніпряни просто вимушені грати з оглядкою на конкурентів. І це добре для інтриги турніру".

Можливі варіанти

"Колос" грає в суботу, "Інгулець" – у неділю. Цікаво, кому буде легше: тому, хто знатиме результат, чи навпаки, граючи, не зациклюючись на ньому. «Різниця в один день буває суттєвою в кубкові тижні, для першолігівців такий період позаду. Цей тиждень був вільнішим. Тому якоїсь вирішальної незручності не повинно бути для професіоналів, - переконаний Артур Валерко. - Навіть «Волинь», яка завершувала 11 тур пізніше за інших (в понеділок) і починатиме 12-й тур відразу ж у суботу, буде готова до чергового відповідального матчу. Щодо фактору результату суперників – можливо, лідер був би менше мотивованим, якби конкуренти втратили очки й він це знав би заздалегідь, але давайте поглянемо на таблицю.

Навіть якщо конкуренти зіграють внічию (це, можливо, оптимальний варіант), зовсім поруч лишається той же «Інгулець», який у випадку перемоги максимально наблизиться до лідера. А ще близько «Металіст 1925» та група інших переслідувачів. Тож жодних розслаблень очікувати не варто – спасибі турніру, це зараз просто виключено.


06 жовтня. 15:00. Ковалівка. «Колос»

«Колос» (Ковалівка) – «Волинь» (Луцьк)

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Дискваліфіковані: немає

Гідні суперники

Ковалівський клуб вражає своєю стабільною, зрілою грою  та почувається впевнено, враховуючи той факт, що команда одинадцять матчів поспіль не програє у чемпіонаті. Візит лучан стане справжнім випробовуванням на міцність для підопічних Руслана Костишина. “Дійсно, «Колос» лишається останнім клубом Першої ліги, який не програвав у цьому чемпіонаті. Повернення Бондаренка посилить його і без того зіркову атаку, - говорить Артур. -  До того ж, волиняни останнім часом нестабільні, окремі матчі виграні суто на класі та вольових якостях. Але за складом це більш ніж гідний суперник для ковалівців. Календар «Колоса» склався так, що ні з ким із конкурентів із першої трійки не зустрічався – це буде перший матч такий. «Колос» більше очок набрав на виїзді, ніж дома – 13 проти 9.

Візит лучан може показати, чи це випадковість, чи свідчення зручного стилю команди. А якщо згадати нулівки з «Інгульцем» та «Металістом 1925», то це ще велике питання, хто кого буде екзаменувати...”

Важливість протистояння

На думку прес-секретаря ПФЛ Анатолія Янголя тимчасові виходи на крок-два вгору чи вниз по турнірній таблиці не мають великого значення для учасників змагань на даний момент, але матчі проти безпосередніх конкурентів є надзвичайно важливими з огляду на подальшу стратегію. «Для клубів зараз найважливіше – восени брати «свої» очки. Поменше допускати втрат, - переконаний журналіст. - Тому що за тривалу літньо-осінню каденцію завданням команд є набрати такий собі «запас», бо за зимову перерву може дуже змінитися розподіл сил, хтось може суттєво посилитися і тоді за втратами в першому колі, можливо, доведеться дуже пожалкувати. І для цього «осіннього запасу» особливо важливі якраз матчі проти конкурентів – ось чому нинішній тур має бути особливо показовим».

Старі знайомі

У складі команд чимало досвідчених виконавців, які за свою кар'єру чудово знайомі один з одним і це безумовно підвищить інтерес до матчу. “Скажімо, той же Лисенко із «Колоса» грав за «Волинь», - говорить Артур Валерко. - Є у лучан відразу кілька гравців, які або родом із столичного краю (як Сухомлинов), або пройшли футбольну школу на Київщині (як Герасим’юк чи Козьбан). Тому певний фактор принциповості матиме місце“.

Ще не так давно Кісіль з Кожановим у "Іллічівці" ставали чемпіонами Першої ліги. Тепер можуть зіграти один проти одного. Фото з вільного інтернету



07 жовтня. 16:00. Петрове. «Інгулець»

«Інгулець» (Петрове) – «Дніпро-1» (Дніпро)

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов’янськ)

Дискваліфіковані: немає

Амбітні суперники

Цікавість нинішнього чемпіонату полягає в тому, що чи не половина учасників ставлять перед собою завдання підвищитися в класі.  «І більшість з них мають на це серйозні підстави, - переконаний Артур. - Той же «Інгулець» у минулому сезоні до останніх турів претендував на медалі та плей-оф між УПЛ та ПФЛ. Команда не стала слабкішою порівняно з минулим чемпіонатом – навпаки, навіть трішки наростила внутрішню конкуренцію. Тому є підстави вважати, що зіграють рівні й гідні одне одного суперники».

Тактична дуель

Михайленко та Лавриненко відзначаються як гарні тактики і стратеги, тому тактичне протистояння виходить на перший план у цьому матчі. “СК "Дніпро-1" у більшості матчів сезону діє з позиції сили – гарне володіння м’ячем, комбінаційна гра, чітко визначена тактика з трьома центрхавами, яка варіюється від 4-1-4-1 до 4-3-3 залежно від фази гри.

Є підстави говорити, що така тактика і стиль гри – органічні для команди, - вважає Валерко. - Тому цікаво глянути, як дніпряни поведуть себе в Петровому. Чи стануть (чи не вперше в сезоні!) підлаштовуватися під суперника, або ж, навпаки, «Інгулець» зіграє з трьома центр беками або відмовиться від гри в два форварди».

Центральний плацдарм

На думку авторитетного журналіста, протистояння Куліша та Акименка - це хороша вивіска, але боротьба в середині поля — найцікавіша складова зустрічі. “Звичайно, бомбардирська дуель це цікаво – є що «нарізати» для передматчевих анонсів, захисники будуть, як ніколи, сконцентровані. Показова вивіска, але все ж не вирішальна обставина. Річ у тім, що матч робитиметься у центрі поля.

Кравченко та його колеги – це найкраща зв’язка у лізі. І тільки «Інгулець», у якого в розпорядженні такі досвідчені фахівці, як Лупашко, Піднебенний, може кинути їм виклик. А яким матч може стати для Передистого, який родом із Дніпровщини, але не заграв у СК «Дніпро-1»! Тому протистоянння середніх ліній — найбільша складова зустрічі.”

На Акименка вболівальники Петрового покладають великі сподівання. Фото: ingulec.com


Захист  vs напад

Гра проти лідера чемпіонату стане справжнім випробовуванням атакувального потенціалу підопічних Сергія Лавриненка. “СК «Дніпро-1» – найрезультативніша та найвидовищніша команда першості за статистикою голів. Це загальновідомо. А от «Інгулець» забиває найменше серед першої п’ятірки, і це дуже цікаво – тому що при відносно невеликій результативності петрівці результат забезпечують. Чи це гра на класі, чи певне везіння – покаже, зокрема, й матч проти лідера, у якого загалом дуже досвідчена група руйнівників", - резюмує Валерко.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору