Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. 11-й тур. Анонс

07:00, 30 вересня 2018

Анонс матчів 11-го туру сезону 2018/19 у Першій лізі

Фото: mfc.mk.ua


У понеділок, 01 жовтня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у десятому турі із головним редактором журналу «Футбол» Артемом Франковим. Початок о 21:30.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


30 вересня. 15:00. Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Авангард» (Краматорськ)

Арбітр: Іван Бондар (Київ)

Дискваліфіковані: немає

Між клубами п’ять рядків турнірної таблиці, а гості мають вдвічі більше очок. Тим не менш, інтригу обіцяно дуже цікаву. «Гірник-Спорт» за останні п’ять турів здобув лише два очка й не перемагає з літа. Щоб перервати осінні невдачі, у Горішніх Плавнях господарі віддадуть всі сили. Тим більше, що цього сезону підопічні Пучкова напрочуд вдало грають якраз удома (вони на своєму полі набрали 7 очок із своїх 8).

Зручним є положення команди гостей. Після перемоги над «Оболонню-Бровар» у Києві їхній головний тренер Косевич був визнаний найкращим у турі. І недарма – «Авангард» разом із лідерами належить до трьох команд, які все ще не програвали в гостях. Дистанція серйозна – вже шість виїздів у чемпіонаті позаду. Три з них виграно, у трьох зафіксовано нічиї.

«Гірник-Спорт» не може обіграти цього суперника з 2016 року, та й загалом історія взаємин на користь «Авангарду» (5 перемог та 2 нічиї у 8 матчах). Цікаво, що між клубами величезні кадрові перетини і візит тих же Кірієнка та Моїсеєнка на стадіон «Юність» буде неабияк ностальгійним.


30 вересня. 15:00. Суми. «Ювілейний»

ПФК «Суми» – «Інгулець» (Петрове)

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)

Дискваліфіковані: Вечурко - Синьогуб

Сумчани на тижні програли «Карпатам» – 0:3, завершивши виступи в Кубку України. А от «Інгулець», розгромивши з аналогічним рахунком «Мир», отримав у наступній стадії клуб із УПЛ (на Кіровоградщину прибуде ФК «Маріуполь»).

А між цими клубами в чемпіонаті справдешня прірва. «Інгулець» розділяє 4-6 місця з кількома конкурентами, маючи реальні шанси вже в цьому турі боротися за друге місце. А от сумчани на 11 місці з 11 очками. Так, в останніх турах вони успішно зіграли з «Балканами» (1:1) та «Оболонню-Бровар» (2:0), але це були виїзні матчі, в домашніх підопічні Золотницького не виграють з липня місяця.

Однак «Інгулець» не має права на осічку в намаганні наздогнати лідерів. А ПФК «Суми» – суперник, який свого часу (в сезоні 16/17) відібрав у петрівців 4 очки із 6 можливих. Тож, попри явну вищість, гостям доведеться дуже серйозно поставитися до цього виїзду.

- У режимі очікування

Повідомляє авториттений журналіст SportArena Артур Валерко: Олександр Акименко, найкращий бомбардир в історії ФК «Інгулець» та найрезультативніший із нині діючих гравців Першої ліги, має в своєму активі 99 голів.


30 вересня. 16:00. Кропивницький. «Зірка»

«Зірка» (Кропивницький) – «Рух» (Винники)

Арбітр: Дмитро Резніков (Кам’янське)

Дискваліфіковані: немає

Кропивницька команда – наймолодша у сезоні, винниківська – одна із найдосвідченіших, хоча останнім часом почала суттєво обновляти склад. І саме ці два клуби опинилися на останніх місцях Першої ліги. У них по 3 очка.

Тож несподівано цей матч (перший в офіційній історії протистоянь) буде архіважливим для його учасників. Хтось із них зможе відштовхнутися від дна, а комусь це значно погіршить боротьбу за виживання.

Господарям важче – вони напередодні витримали складне 120-хвилинне протистояння з «Олімпіком», полишивши кубок лише після програної серії пенальті післяматчевих. Однак може бути такий ефект, що навпаки молодь надихнеться гідною грою проти учасників УПЛ і спробує дати бій досвідченим суперникам, які несподівано опинилися в компанії аутсайдерів.

Прес-секретар ПФЛ Анатолій Янголь, думка: «Рух» вперше зіграє під керівництвом Юрія Вірта. Для нього і його штабу це буде надзвичайно відповідальне випробування. Відступати нікуди – позаду Друга ліга. У випадку, якщо винниківці не перервуть невдачі, їхні перспективи в боротьбі за виживання будуть ще туманнішими».


30 вересня. 16:00. Харків. ОСК «Металіст»

«Металіст 1925» (Харків) – МФК «Миколаїв»

Арбітр: Віктор Запрутняк (Ужгород)

Дискваліфіковані: Терзі - Сартіна

Західноукраїнські виїзди не пішли на користь командам – харків’яни програли в Калуші в додатковий час, а миколаївці – на Закарпатті, причому, отримавши від «Миная» три голи. Завершивши виступи в Кубку України, суперники зможуть сконцентруватися на поточних завданнях.

Наразі в чемпіонаті щільність зберігається надзвичайно високою. МФК «Миколаїв», посідаючи четверте місце, обганяє восьму команду першості лише на одне очко. А команда ця – якраз «Металіст 1925». Тобто, перемогою в цьому матчі підопічні Горяїнова можуть зробити ривок вгору.

Цікаво, що харків’яни у чемпіонаті виграли два домашніх матчі поспіль «всуху», а миколаївці восени ще не програвали у Першій лізі, вигравши три із чотирьох при єдиній нічиїй.


30 вересня. 16:00. Волочиськ. «Юність»

«Агробізнес» (Волочиськ) – «Колос» (Ковалівка)

Арбітр: Роман Блавацький (Львів)

Дискваліфіковані: немає - Бондаренко

"Агробізнес" чекає чергове аграрне дербі. Фото: fcab.com.ua


Абсолютний чемпіон Другої ліги на новому рівні зачекався перемог. Розуміє біди «Агробізнеса» «Колос», який свого часу сам виходив у Першу лігу з першого місця, а наразі є реальним претендентом на медалі.

Ковалівська команда вирушить на Хмельниччину без найкращого бомбардира і співтворця клубного рекорду проведених матчів – дискваліфікованого форварда Бондаренка. Однак кадровий потенціал «Колоса» дуже високий, нема сумнівів, що гості мають ким замінити центрального нападника, хоча важко повністю закрити позицію за відсутності такого забивного гравця.

«Агробізнес» попри всі невдачі все ж є колективом, який відповідає рівню змагань. Навіть поразки у нього, здебільшого, в один м’яч. А склад був посилений вже по ходу сезону. Є серйозні сподівання на те, що ці зміни допоможуть команді перервати невдачі.


30 вересня. 18:00. Дніпро. «Дніпро-Арена»

«Дніпро-1» (Дніпро) – «Балкани» (Зоря)

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)

Дискваліфіковані: Башлай - немає

Лідер на тижні здобув іще одну перемогу над «Волинню» – цього разу в кубку. Тож підопічні Михайленка продовжують іти за своїм максималістським графіком, виконуючи максимальні завдання на всіх фронтах.

Чергове випробування – «Балкани», які є «міцним горішком». Так, восени вони ще не вигравали, а в гостях не знають радості перемог ще з липня місяця. Але в цілому колектив боєздатний і сподівається здивувати фаворитів сезону.


01 жовтня. 19:00. Луцьк. «Авангард»

«Волинь» (Луцьк) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ)

Арбітр: Ігор Бич (Київ)

Дискваліфіковані: Горопевшек, Неплях – Цюцюра

Лучани завершили виступи в Кубку України, програвши СК «Дніпро-1». Загалом, після феєричного старту «Волинь» дещо загальмувала. Після поразок від дніпрян та оболонців у чемпіонаті втратила очки ще й із «Інгульцем».

Після того матчу відразу двоє гравців оборонного плану дискваліфіковані у «хрестоносців». Це суттєві втрати, але й у гостей не зіграє автор переможного голу в минулому турі – Цюцюра. До слова, раніше «Прикарпаття» ніколи не обігрувало «Агробізнес».

Команда екс-гравця «Волині» Ковалюка 9 із 13 очок набрала вдома. В гостях вона не може виграти з липня, в останніх трьох матчах лише одне очко при двох поразках. Наразі «Прикарпаття» вже суттєво відстає від групи лідерів, а тому вимушене грати на очки навіть проти одного із фаворитів сезону. Західноукраїнські дербі завше особливо напружені й цікаві, тож жовтневу ігрову програму Першої ліги почне чудове протистояння.

 

Прес-слжужба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору