Новини змагань

Ковальов і Сарапій - Герої десятого туру змагань ПФЛ

10:00, 25 вересня 2018
ПФЛ та Sport Arena називають Героїв десятого туру. Вони отримають брендовану футболку JAKO на згадку про перемогу у номінації

МФК Миколаїв виконує серйозні турнірні завдання – керівництво клубу націлює на місце у п’ятірці найкращих, тож після непоганого старту команда не збиралася втрачати очки в матчі проти одноосібного аутсайдера. Зірка, можливо, сподівалася піднести таку ж несподіванку, як у матчі з Інгульцем, однак високий клас півзахисту «корабелів» зіграв свою роль – 3:1.

А найкращим у складі господарів був їхній багаторічний лідер Андрій Ковальов. Спершу вишуканим прицільним дальнім ударом після скидки Семенини відкрив рахунок, потім дуже здорово виконав стандарт. Якщо придивитися, побачимо його слід і в третій результативній комбінації – саме Андрій вкинув аут, після якого Горват своєю подачею знайшов Попова.

Герой 10-го туру Першої ліги 2018/2019 ПФЛ та Sport Arena

Андрій Ковальов (МФК Миколаїв)

інфографіка pfl.ua

231 матч, 22 голи на професіональному рівні
28 років. Атакувальний півзахисник

  • оформив дубль у матчі з Зіркою
  • вкидав аут, із чого почався третій гол
  • 195 матчів, 20 голів за МФК Миколаїв

Вихованець столичного футболу Ковальов багато років виступає у складі «корабелів» – від 2011 року з півторасезонною перервою на виступи у харківському Геліосі. Попри височенну конкуренцію у півзахисті МФК Миколаїв, Андрій лишається провідним гравцем та плеймейкером цього клубу.

«Кава» був лідером миколаївців ще коли грав у їхньому півзахисті разом із Чорнієм та Галенковим. Він давним-давно зіграний із Семениною, який також повернувся у клуб після виступів за Олімпік та інші команди. Поруч із таким технічним футболістом зростає місцева молодь – Рогозинський та Попов, які вже є повноцінними гравцями першої команди, а також більш молоді Вітенко, Швець, Толгаренко та інші молоді хавбеки резервного складу.

Ковальова зазвичай відзначають за вміння віддати тонкий розрізний пас, виконати стандарт та пробити здалеку. А треба – ще й за нестандартність у діях на чужій половині поля. Можливо, будь у ПФЛ більше таких гравців (або таких, якими раніше були Грицук у Олександрії, Каленчук у кам’янській Сталі, Волошинович у рівняненському Вересі) – тутешня гра більше дивувала б технічними передачами та незвичними завершеннями атак.


Запорізький Металург влітку провів бурхливу селекцію, підписавши низку гравців із першоліговим досвідом. Відповідно, за кадровим потенціалом відразу ж опинився серед фаворитів сезону. Однак після підвищення в класі та здобуття професіонального статусу відразу ж вийти в лідери Другої ліги не вдалося – команду кидало навіть на місця внизу турнірної таблиці, однак в останніх турах вона закріпилася вгорі. І нині повернулася на третє місце.

Допомогла в цьому розгромна перемога над ФК Реал Фарма. З одеситами запоріжці грали наприкінці першого туру другого кола й не повторили попередніх помилок, вигравши – 3:0. А заклав підґрунтя цієї перемоги якраз центральний півзахисник Металурга Едуард Сарапій.

Він відкрив рахунок вишуканим ударом зі штрафного точно, а потім ще й реалізував пенальті за фол Дмітрієва на Олійнику. «Паненка» та удар в дев’ятку – вирішальний вклад у першу з липня місяця перемогу Металурга над суперником, якого раніше його команда не могла обіграти.

Герой 10-го туру Другої ліги 2018/2019ПФЛ та Sport Arena

Едуард Сарапій (Металург)

інфографіка pfl.ua

11 матчів, 7 голів на професіональному рівні
19 років. Центральнийпівзахисник

  • оформив дубль у матчі з Реал Фарма
  • штатний виконавець стандартів Металурга
  • один із найперспективніших гравців Другої ліги

Сарапій – один із наймолодших у Металургзі, але при цьому провів на полі найбільше ігрового часу та не пропустив жодного матчу. Талановитий клубний вихованець встиг побувати в академії київського Динамо, викликався в юнацьку збірну України. Чи не єдиний лідер Металурга часів чемпіонату України серед аматорів, який зберіг свій статус і в Другій лізі.

Треба віддати належне плодовитій місцевій школі – після чергового перезавантаження МФК Металург зберіг низку молодих гравців. Жаль, мало хто з них отримав свій шанс уже в Другій лізі. Сарапій – один із тих, кому дали «зелене світло». Якщо він відповідально поставиться до свого шансу, максимально потужно відіграє в відродженому Металурзі, його перспективи в футболі особливо серйозні.

 

За матерілами SportArena




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору