Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Десятий тур. Анонс. Чотири матчі неділі

09:30, 23 вересня 2018

Анонс матчів десятого туру сезону 2018/19 у Першій лізі

Фото: fcbalkans.com.ua


У понеділок, 24 вересня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у десятому турі із Заслуженим тренером України Анатолієм Бузником. Початок о 21:30.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

21 вересня. 16:00. Зоря. Стадіон ім.Б.Тропанця

«Балкани» (Зоря) – ПФК «Суми»

Арбітр: Дмитро Денисюк (Київська область)

Всього одне очко розділяє дев’яту та одинадцяту команди Першої ліги, проте при нинішньому турнірному положенні за очки доводиться тяжко боротися у кожному турі. Стосовно історії протистоянь, треба відзначити, що свого часу команди суперничали у стикових матчах ПФЛ. У Плей-офф успішнішими були сумчани, але «Балкани» також підвищилися у підсумку в класі через турнірний форс-мажор.

Наразі сумчани мають бути свіжішими – команда пропускала минулий тур через зняття з турніру «Кобри». А от «Балкани» програли в Луцьку – всі виїзди чемпіонату для них складаються незадовільно. Інша справа – домашні ігри. На своєму полі зорянці ще не програвали. У тому числі й сумчанам.

Коротко:

- «Балкани» ще ніколи не обігрували ПФК «Суми» (три нічиї та поразка в пам’ятному стиковому матчі)

- 267 хвилин не пропускає вдома воротар зорянців Паламарчук

- із пам’ятних стикових матчів літа 2016 матчів у сумчан лишився лише один воротар Штанько і недавно повернувся півзахисник Савін.


21 вересня. 19:00. Миколаїв. Центральний стадіон

МФК «Миколаїв» – «Зірка» (Кропивницький)

Арбітр: Сергій Задиран (Київська область)

Дискваліфіковані: Олег Дмитренко - Олександр Маткобожик

Обидві команди самим турнірним положенням вимушені боротися з усіх сил тільки за перемогу: гості лише на одне очко випереджають останню команду, за великим рахунком, кожен тур віддаляє «Зірку» від першолігової прописки, і  чим далі на дистанції – тим більше зусиль доведеться прикладати для її збереження. Після двох поспіль поразок гості спробують піднести ще одну сенсацію, як у матчі з «Інгульцем».

МФК «Миколаїв» знаходиться на зовні безпечному сьомому місці, проте щільність у турнірній таблиці все ще настільки серйозна, що «корабели» після кожної осічки ризикують опуститися у другу половину. Однак у минулому турі вони змогли виграти в Горішніх Плавнях, тому наразі мають гарний бойовий настрій.

Коротко:

- «Зірка» програла всі чотири виїзди сезону

- «Миколаїв» – один із всього трьох клубів, що ще не програвали вдома

- «корабели» не обігрували «Зірку» ще з 2014 року (тоді під керівництвом Олега Федорчука єдиний м’яч у Кропивницькому забив Сомов).


22 вересня. 16:00. Ковалівка. «Колос»

«Колос» (Ковалівка) – «Металіст 1925» (Харків)

Дискваліфіковані: немає

Про центральний матч туру – в окремому матеріалі.


23 вересня. 16:00. Ковалівка. «Колос»

«Рух» (Винники) – «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні)

Арбітр: Іван Салаш (Калуш)

Дискваліфіковані: немає

Найголовнішою сенсацією початку сезону є останнє місце «Руху». Зрозуміло, це аж ніяк не влаштовує клуб, тому після чергової поразки від «Авангарду» винниківський колектив обов’язково спробує перервати невдачі у матчі з гостями із Полтавщини.

На користь такого сподівання господарів говорить те, що навіть пізні літні новачки повинні уже влитися в гру «Руху» й від них можна навіть не те, що очікувати, а вимагати бажаної ефективності. У той же час, у гостей не настільки стабільні результати, в минулому турі вони вдома мінімально поступилися миколаївцям.

«Гірник-Спорт» – принциповий суперник винниківців. Минулого сезону на своєму полі «Рух» двічі поспіль програв їм у чемпіонаті та кубку, проте згодом реабілітувався розгромною перемогою в Горішніх Плавнях.

Коротко:

- «Рух» за останні шість турів взяв лише одне очко

- «Гірник-Спорт» програв останніх три виїзди

- півзахисник Лозовий минулого сезону грав за «Рух», нині повернувся у ГорПлавні


23 вересня. 16:00. Київ. «Оболонь-Арена»

«Оболонь Бровар» (Київ) – «Авангард» (Краматорськ)

Арбітр: Вадим Запрутняк (Ужгород)

Дискваліфіковані: немає

Фото: fcbrovar.obolon.ua


Столична команда «пивоварів» – справжня загадка. Вдома грає не настільки успішно, на виїзді піднесла низку сенсацій, почергово вигравши у Харкові, Луцьку та Дніпрі.

«Авангард» відстає на чотири очка та чотири рядки таблиці. При цьому краматорська команда ще ні разу не поступалася оболонцям у Києві.

Коротко:

- обидві команди краще грають в гостях, ніж дома

- при цьому «Авангард» три останніх виїзди завершив нічиїми

- за три сезони суперництва між суперниками рівність – по 2 перемоги та 2 нічиї


23 вересня. 17:00. Петрове. «Інгулець»

«Інгулець» (Петрове) – «Волинь» (Луцьк)

Арбітр: Владислав Дорош (Київ)

Дискваліфіковані: немає

Про центральний матч туру – в окремому матеріалі.


23 вересня. 18:00. Івано-Франківськ. «Рух»

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Агробізнес» (Волочиськ)

Арбітр: Олександр Титов (Донецьк)

Дискваліфіковані: немає

Івано-франківська команда невдало починала вдома, але вирівнялася – у двох останніх матчах на своєму полі в її активі 6 очок із 6 можливих при ураганній різниці м’ячів 8-1. При цьому тепер «Прикарпаття» очікує в гості особливо принципового суперника.

Нагадаємо, минулого сезону «Агробізнес» виграв Групу «А» Другої ліги та супер-фінал, ставши абсолютним чемпіоном, а «зелено-білі» просто підвищилися у класі з другого місця з бронзою.

Однак «Агробізнес» на новому рівні відчуває значні проблеми. Набрано всього лише три очки (при 10 у того ж «Прикарпаття»), команда стоїть на виліт у трійці гірших. У неї все ще немає жодної перемоги.

Корокто:

- минулого сезону «Агробізнес» тричі обіграв «Прикарпаття» у Другій лізі (5:2, 4:2 та 3:0)

- волочищани – останні (не рахуючи «Кобру», що відійшла в історію), хто не перемагав у цьому чемпіонаті

- проте вони постійно посилюються і буквально перед цим туром дозаявили чинного чемпіона Першої ліги Руслана Черненка (екс-«Арсенал» Київ).

 

Прес-служба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору