Новини змагань

Бондаренко і Сторчоус - Герої восьмого туру

14:00, 11 вересня 2018
ПФЛ та Sport Arena називають Героїв сьомого туру. Вони отримають брендовану футболку JAKO на згадку про перемогу у номінації


Колос провів настільки потужний перший тайм проти Гірника-Спорт, що забезпечив собі за його підсумками розгромний рахунок і після перерви міг відпочивати, експериментувати й відпрацьовувати свої творчі задумки на наступні ігри. А здобути перевагу в три голи ковалівська команда зуміла завдяки нестримності свого центрфорварда. Бондаренко відкрив рахунок, протаранивши оборону гостей після паніки при кутовому. Потім утік прямо на воротаря, скориставшись швидкою перепасовкою з передачею на хід. А під кінець першого тайму ще й заробив пенальті.

Герой восьмого туру Першої ліги 2018/2019 ПФЛ та Sport Arena

Олександр Бондаренко (Колос)

200 матчів, 61 гол на професіональному рівні

29 років. Форвард

  • оформив дубль у матчі з Гірником-Спорт
  • заробив пенальті під гол Гавриша
  • рекордсмен Колоса за голами та іграми

інфографіка pfl.ua

У зустрічі з Гірником-Спорт Бондаренко виконав справжнє соло.Це дуже важливо для досвідченого форварда, який грає при постійній конкуренції. Колос – клуб із потужною селекцією та хорошими можливостями для рекрутингу. Саме тому утримувати лідируючу роль у його атаці – спортивна честь для будь-якого футболіста Першої ліги. Олександр із цим справляється, хоча бували випадки, коли він тимчасово опинявся в резерві, доводив своє право грати через ротацію.

Нині в історії Колоса Бондаренко – особлива величина. Разом із Олександром Поздєєвим він утримує рекорд за кількістю проведених матчів (97), а також щоразу поліпшує клубний орієнтир за кількістю забитих м’ячів (42 голи). Починав виступи Олександр у Оболоні, виступав за основний і резервний склади киян, орендувався у вінницьку Ниву. Набув легіонерського доступу в угорському Аквіталі.

У якийсь момент 24-річному Олександрові довелося опуститися на аматорський рівень. Опинився у Васильківському районі Київської області. Спершу грав за ФК Путрівка, потім – за Колос. І саме з ковалівським клубом виграв Другу лігу, ставши найкращим бомбардиром сезону 2015/2016, а зараз успішно грає за клуб, який став рідним, у Першій лізі. У Колоса великі амбіції – і Бондаренко буде зростати разом із ним.



Поділля серйозно посилилося, повернуло із оренд провідних футболістів та зуміло отримати в своє розпорядження зіркових земляків, які свого часу грали навіть за Динамо та Шахтар. Зрозуміло, хмельничани дуже хочуть розпрощатися з аутсайдерським статусом. І в матчі з Черкащиною вони вели в рахунку й мали підстави сподіватися на очки.

Однак «академіки» володіють досить зіграним складом, який разом ще із першолігових часів. За рахунок більшого загальнокомандного досвіду гості переломили хід гри та здобули вольову перемогу. А ключовим елементом у цій перемозі став Сторчоус. Граючи під нападником, він сповна користається простором та чудово орієнтується в чужому карному майданчику.

Це Андрій завдавав удару після кутового, на добиванні з якого було зрівняно рахунок. Він же наприкінці гри швидше за всіх дістався до м’яча, коли здавалося, що воротар господарів виручив свою команду після гострого навісу. У нинішньому сезоні Сторчоус – головний голеадор своєї команди, при тому, що за білогірських «академіків» грає майстерний таранний форвард Локтіонов, а також ще кілька досить забивних футболістів. Це – результат командних дій та підсумок роботи всього колективу, яку завершує якраз зростаюча майстерність Сторчоуса.

Герой восьмого туру Другої ліги 2018/2019 ПФЛ та Sport Arena

Андрій Сторчоус (Черкащина-Академія)

87 матчів, 24 голи на професіональному рівні

24 роки. Атакувальнийпівзахисник

  • забив переможний м’яч у ворота Поділля
  • брав участь в епізоді з першим голом
  • лідер гонки бомбардирів Групи А Другої ліги

інфографіка pfl.ua

Андрій – місцевий вихованець. Із Славутичем — Черкаським Дніпром — Черкащиною-Академією він пройшов великий шлях, з медалями Другої та Першої ліг, вильотом, а тепер лідерським курсом. Сторчоус викликався у молодіжну збірну та називався у числі найперспективніших молодих півзахисників свого покоління.

Зараз, коли Черкащина-Академія пережила зміну поколінь, від Андрія очікують уже повноцінного лідерства і він справляється з цією ношею. 6 голів у 9 матчах чемпіонату та кубка від Сторчоуса – прекрасний вклад атакувального півзахисника у загальнокомандні успіхи.

 

За матеріалами SportArena




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору