Новини змагань

"Великий футбол у Петровому". Матч особливої уваги. “Інгулець” - “Металіст 1925”.

20:20, 7 вересня 2018

Матч величезного значення для обох суперників пройде у суботу в Петровому

Стадіон "Інгулець"


Чемпіонат України. Сезон 2018/19. Перша ліга.

08 вересня. 19:00. смт.Петрове. Стадіон "Інгулець"

"Інгулець" (Петрове) – "Металіст 1925" (Харків)

Арбітр: Ігор Бич (Київ)


Домашня команда

Команди підходять до матчу у різному настрої, але у петровців є перевага домашнього поля. “Річ у тім,  що «Інгулець» дуже сильно грає вдома (107 набраних очок із 165 можливих, тобто, біля 65% - а це показник лідера). Але я б додав, що гостям дуже не пощастило, що у Кропивницькому петровський клуб втратив очки. Тепер мотивація у господарів буде надзвичайно великою, -  вважає авторитетний журналіст Артур Валерко. - Згадується, що на старті сезону вони двічі поспіль програли вдома. Тобто, їм є що доводити на рідному полі своїм вболівальникам. В цілому, «Інгулець» втратив більше ніж очікувалося залікових пунктів у нинішньому сезоні – команда з таким класом і досвідом обов’язково буде вирівнюватися, а тому позбавляється права на осічку”.

Тактична гнучкість

За словами журналіста, тактика — це той механізм, який керує на полі.  “Обидві команди добре керовані та тактично варіативні. В ситуації з господарями вибір великий – у них є можливість провести велику ротацію, є кілька варіантів ведення гри. Це ускладнює завдання гостей. Є три-чотири різних сценарії гри господарів, а їх суперникам доводиться шукати протидію, маючи на увазі, що навіть по ходу гри «Інгулець» добре перебудовується.

Але «Металіст 1925» цікавий тим, що у найкращому своєму виїзному матчі за останній рік зумів дуже надійно зіграти із суперником, який володіє висококласним складом.  СК «Дніпро-1» так і не пристосувався у тому матчі до пресингу та контратак гостей. Та перемога показала, що харків’яни добре грають без м’яча та вміють швидко долати простір, тобто, витрачають дуже мало часу на доставку м’яча від оборони в атаку", - говорить Артур.

Фото: ingulec.com


Рівень Прем'єр-Ліги

За суто номінальним віковим показником «Інгулець» більш досвідчений – 27,4 проти 24,7 роки в середньому в матчах сезону. “Я не дуже люблю оцінювати суто за віком – тому завжди беру ще й такий показник, як стаж гравців на конкретному рівні та їхній загальний досвід виступів. Так от, у «Інгульця» зараз за всіма ознаками команда «під завдання» – більшість виконавців у «золотому» футбольному віці, багато титулованих футболістів (у тому числі, чемпіонів та призерів Першої ліги), є люди з досвідом міжнародних матчів на клубному рівні та у різних збірних. Це, звичайно, не принижує статус суперника – «Металіст 1925» добре укомплектований та має окремих гравців, які можуть претендувати на першість на своїх позиціях у всій лізі. Але якщо ми говоримо про ширину, варіативність та послужний список, то «Інгулець» десь підбирається до рівня Прем'єр-Ліги”, - вважає Валерко.

Тренерське протистояння

«Нова хвиля» українських тренерів дала вже відразу кілька гучних імен. У кожного із цих спеціалістів свої завдання, свої труднощі та переваги. Але плюс для них – вони мають творчу тренерську роботу, яка дає простір для проявлення своїх умінь. Нагадаю, що для них обох їхні нинішні клуби – по суті лише другі професіональні команди в тренерській практиці. Хтось із них уже вигравав у Першу лігу, хтось проводить дебютний сезон – але по суті обидва ці тренери переживають своє становлення. За такими спеціалістами цікаво стежити", - переконує Артур.

“Сергій Лавриненко - один із найкращих тренерів нинішньої Першої ліги, - вважає прес-аташе ПФЛ Анатолій Янголь. - Він вигравав її на чолі іншої команди, а "Інгулець" підняв до рівня суперника, від якого уже вимагають результату, а не просто очікують. У цьому тренерському протистоянні на його стороні досить великий, як для молодого за віком спеціаліста, досвід. Із 71 матчу на чолі "Інгульця" він виграв 34 при 16 нічиїх при тому, що очолив команду, яка дебютувала на такому рівні. Зараз складна турнірна ситуація у команди, однак поточні результати - це лише один із викликів для Лавриненка. Це тренер, який уміє творчо працювати, тож можна не сумніватися, що "Інгулець" зуміє здивувати".

Сергій Лавриненко. Фото: ingulec.com

Увага на гравців

У гостей найкращий бмбардир минулого сезону Давидов не забив ще жодного разу, більше того - не потрапляє в основний склад. А от у Акименка, навпаки, все добре зараз: він очолює список бомбдарирів, ще й був визнаний найкращим гравцем серпня.

“Забивна криза Давидова розпочалася ще навесні, - згадує журналіст Sportarena. - Нагадаю, у першій частині минулого сезону за вісім матчів він забив 16 м’ячів. То було неймовірне досягнення, яке вимотало багато сил у досвідченого форварда. Потім була травма, відновлення, все це вибивало із графіку. Але козир цього гравця – він дуже хитрий в атаці, уміє підстерегти помилку суперників, виграти позиційну боротьбу, прорватися, відкритися".

"Такі футболісти часто приносять користь, навіть не забиваючи. Сула демонструє дуже хороші результати – фактично, він забиває, маючи лише по дві-три нагоди за гру. Однак його мінус, порівняно з Давидовим, полягає в тому, що ветеран виграє багато боротьби, допомагає скидками, може зіграти з глибини та флангів. Сула ж – більше «вістря» атаки, він корисний як інструмент для конкретних рішень. Наприклад, у матчі із СК «Дніпро-1» він прекрасно виконав цю свою роль і довів своєму попередньому клубу, що здатен на більше. Щодо Акименка, то він теж, якщо пригадаємо, на початку сезону кілька матчів провів «вхолосту». Але в останніх двох домашній матчах Олександр забив чотири м’ячі – це говорить саме за себе. Вони з Мішуренком, на мою думку, утворили чудовий дует. І в успіхах одного Олександра чималий внесок іншого".

Важливі гравці "Металіста 1925" Дмитро Поспєлов і Вадим Жук. Фото: metalist1925.com


Переваги харків'ян

Капітан “Інгульця” Владислав Лупашко оцікує на цікавий футбол. “Знаємо, що “Металіст 1925” хороша команда. Підопічні Валяєва люблять атакувати за рахунок флангів. В них дуже технічні та швидкісні флангові гравці, - сказав клубній прес-службі півзахисник. - На теоретичному занятті вже більш детально розберемо гру суперника. Очікую цікавого та безкомпромісного футболу. Важливо, щоб ми зіграли агресивно, адже така гра притаманна нашій команді в домашніх матчах.  Намагатимемося виправити ті помилки, які в нас були в матчі з “Зіркою”.

Статус матчу

На думку Артура Валерка початок сезону – це заспів і невдалі результати на старті ще можна швидко виправити. “Позаду біля чверті дистанції. Все це ще такі втрати та здобутки, які можна нівелювати до кінця осені, навіть за кілька турів місячного циклу. Тому всі центральні матчі першого кола – це суть закріплення тенденцій, прояв потенціалу. І завдання класної команди – за цей час знайти свою гру, виконати план тренера і допустити поменше втрат. Щодо статусу цього матчу, то, як ми чули, обидва клуби атестуються під Прем'єр-Лігу. Це підтверджує не лише їхні турнірні завдання, а й тривалу стратегію. Тож їхнє протистояння не може не привертати підвищену увагу".

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору