Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Анонс сьомого туру. Кіровоградське дербі, битва у Винниках

10:00, 1 вересня 2018
Анонс матчів сьомого туру у Першій лізі
Фото: fc.sumy.ua

У понеділок, 03 вересня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у сьомому турі із авторитетним тренером Ігорем Жабченком. Початок о 21:30.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


Матч «Агробізнес» - «Кобра» не відбудеться


31 серпня. 18:00. Суми. Стадіон «Ювілейний»

ПФК «Суми» – СК «Дніпро-1» (Дніпро)

Арбітр: Ігор Бич (Київ)

Сьомий тур почне не такий простий, як на перший погляд, матч. Дійсно, СК "Дніпро-1" лідирує, будучи найрезультативнішою та однією з найбільш непробивних команд. А ПФК "Суми" - команда, яка з року в рік бореться за виживання. І за останні чотири тури набрала лише одне очко при різниці м'ячів 2:14. Номінальний фаворит протистояння очевидний. А якщо врахувати, що гості ставлять максимальні завдання, співвідношення сил видається беззаперечним.

Однак сумська команда вже у поточному сезоні продемонструвала, що може дати бій. Вона стартувала з двох перемог поспіль, і хоча на виїзді провела волею календаря вдвічі більше матчів, все одно має в своєму активі досить пристойні сім очок. Для дніпрян справою найвищої ваги буде уникнути недооцінки суперника, який має не такі великі трудові резерви, варіативність складу та рівень турнірних амбіцій.
Всі три попередніх виїзди СК "Дніпро-1" виграв. У минулому турі здолав, напевно, найголовнішого конкурента в боротьбі за чемпіонство, причому, 4:0 над "Волинню" вийшли аж надто безапеляційними. У свою чергу, сумська команда зазнала ураганної поразки від "Авангарду" - 0:6. Однак у час 10-літнього ювілею клубу господарі обов'язково постараються реабілітуватися за цей погром, а кращого способу, аніж піднести сенсацію в матчі з лідером, важко й вигадати.

01 вересня. 17:00. Винники. Стадіон ім. Б.Маркевича

«Рух» (Винники) – «Колос» (Ковалівка)

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Фото: fcruh.com


«Рух» доволі несподівано опинився у небезпечній зоні із одним очком. Після перемоги над «Коброю» (яка припинила виступи в турнірі ще по ходу першого кола, тож результат буде анульовано) винниківський клуб зазнав чотирьох поспіль поразок у чемпіонаті та кубку.

Як наслідок, «Рух» зважився на непрості кадрові рішення. Спершу нападники Хомченко та Зубар, а за ними і захисники брати Білі, залишили клуб. Натомість іде велика кількість новачків – як завжди із цим клубом, досить потужних та перспективних.

Також головний тренер винниківської команди заспоїв футбольну спільноту, спростувавши чутки про свою відставку. "Наступного дня після матчу з "Прикарпаттям" ми зустрілися з президентом клубу Григорієм Козловським, - сказав footboom.com напередодні наставник "Руху" Андрій Кікоть. - Обговорили всі питання, торкнулися виступу команди, позначили больові точки. Зійшлися на тому, що я продовжую роботу з "Рухом". Які причини провалу на старті? Ми їх знаємо, вони об'єктивного характеру, і про це, до речі, ми теж говорили з Григорієм Петровичем (Козловським, президентом "Руху". - Прим. Авт.). Називати їх не буду, це наша внутрішня кухня. Самі розберемося".

«Колос» до візиту в Винники підходить у всеозброєнні. Навіть іменитий форвард Лисенко, який пропускав останні тури через пошкодження, в загальній групі. Для ковалівців це дуже важливо – у зв’язку із зняттям «Кобри» у них також зменшилася кількість очок. У новому сезоні «Колос» ще не програвав у чемпіонаті, тож їде на Львівщину, щоб спробувати здобути тут першу перемогу (минулого сезону «Рух», очолюваний ще Мостовим, обіграв мінімально ковалівців – суперники реваншувалися домашньою перемогою).


01 вересня. 17:00. Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ)

Арбітр: Юрій Іванов (Донецьк)

Обидві команди зіграють у комфортних для себе умовах. «Гірник-Спорт» усі шість своїх очок набрав удома – після поразки від «Інгульця» цього разу також спробує зачепитися за очки.

«Прикарпаття» минулого туру відсвяткувало мінімальну перемогу над винниківцями. Утім, в гостях вигравало ще раніше, ніж на своєму полі, й володіє підбором досвідчених гравців, щоб досягати результату.

Зокрема, перед анонсованим туром гості посилилися форвардом Романом Барчуком із ФК «Галич», який є найкращим бомбардиром обласного чемпіонату та вдало стартував у цьогосезонному аматорському чемпіонаті України.


01 вересня. 17:00. Кропивницкий. «Зірка»

«Зірка» (Кропивницький) – «Інгулець» (Петрове)

Арбітр: Іван Бондар (Київ)

Кропивницька команда після вильоту з УПЛ на першоліговому рівні все ще не набирала очок. А тому до обласного дербі проти «Інгульця», який очолює екс-головний тренер «Зірки» Лавриненко із низкою колишніх гравців команди із обласного центру, налаштування у господарів дуже серйозне.

Напередодні дербі стало відомо, що «Зірка» попрощалася із захисником Хамільтоном-Роллінгсом (літній новачок) та форвардом Білоногом (проведе найближчий час у донецькому «Олімпіку» УПЛ). Натомість, дозаявлений карпатівський захисник Виздрик. У свою чергу, «Інгулець» після вольової перемоги над «Гірником-Спорт» розділяє 5-6 місця з «Балканами». Петровський клуб в останніх чотирьох турах набрав 10 очок із 12-ти можливих. В гостях «Інгулець» цього сезону ще не програвав.


01 вересня. 17:30. Миколаїв. Центральний міський стадіон

МФК «Миколаїв» – «Авангард» (Краматорськ)

Арбітр: Роман Блавацький (Львів)

«Авангард» розділяє 3-4 місця, «Миколаїв» – 9-10. Але між суперниками всього чотири очка, тож у випадку перемоги господарі можуть максимально наблизитися до трійки лідерів.

На користь «корабелів» говорить той факт, що «Авангард» у новітній історії в цьому місті не вигравав (3 перемоги миколаївців та 2 нічиї). Проти – те, що гості демонстрували останнім часом кращу форму (минулого туру миколаївці поступилися у Ковалівці, а краматорці рознесли сумчан – 6:0).

Утім, за останній рік суперники провели три матчі – і «Авангард» завоював у них сім очок із дев’яти можливих. Тож протистояння вийде безкомпромісним.


02 вересня. 18:00. Луцьк. «Авангард»

«Волинь» (Луцьк) – «Оболонь-Бровар» (Київ)

Арбітр: Олександр Титов (Донецьк)

Після гіркої поразки від СК «Дніпро-1» лучани втратили одноосібне лідерство. А в гості їде «Оболонь-Бровар», якій пізній гол Островського після виходу на заміну допоміг мінімально обіграти «Агробізнес».

Минулого сезону, коли турнірні амбіції волинян були значно нижчими, вони двічі всуху обіграли киян. Тож цей тур покаже також, наскільки «пивовари» боєздатні, щоб реваншуватися за поразки минулого сезону в матчі проти посилених «хрестоносців».


02 вересня. 19:00. Харків. ОСК «Металіст»

«Металіст 1925» (Київ) – «Балкани» (Зоря)

Арбітр: Владислав Дорош (Київ)

Харків’яни пропускали минулий тур через зняття «Кобри», тож мали змогу подивитися на виступи суперників. «Балкани», які розгромили «Зірку», напевно, справили певне враження на «Металіст 1925».

На своєму полі харківська команда виграла два матчі з трьох, однак пам’ятає поразку від оболонців і спробує перепросити своїх численних фанів гарною грою. «Балкани» мають свою мотивацію – останні два виїзди вони програли в Горішніх Плавнях та Миколаєві, тож їдуть на Слобожанщину із прагненням здобути максимальний результат і не дати себе обігнати харків’янам,які відстають всього на одне очко.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ Україини




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору