Новини змагань

Савошко: "Ниві" потрібен був час знайти свою гру

09:40, 29 серпня 2018

Півзахисник вінницької "Ниви" Володимир Савошко поділився своїми враженнями від матчу з “Буковиною”, а також розповів про високу конкуренцію в Другій лізі

Фото: niva-v.com.ua


- Перемоги завжди важливі для кожного спортсмена, - сказав прес-службі ПФЛ футболіст. - У нас був складний ігровий графік, пов'язаний з кубковим матчем. Тому нам було важливо здобути максимум очок перед своїми вболівальниками. Радий, що ми це зробили. Я дуже хадоволений, що ми і в Кубку прошйли далі, за три дні підготувтися і обіграти "Буковину" вдома. Матч видався досить валідольний, але завдяки характеру вдалося вирвати перемогу.

- Свій перший м'яч в цьому матчі ви забили майстерний ударом зі штрафного. Особливу увагу приділяєте виконанню штрафних на тренуваннях?

- Коли ще грав за ФК “Львів”, багато часу приділяв виконанню стандартних положень з обох ніг та з різних позицій. Залишався після тренувань і відпрацьовував цей елемент. Добре, що мої старання не даремні і це мені допомагає забивати в офіційних матчах. Перед кожною грою награємо стандартні положення, тренер мені повністю довіряє всі стандрти виконувати з різних точок. Коли тренер називає склад і оголошує, хто виконує штрафні і пенальті.

- Які емоції вас переповнювали, коли на 90+2 хвилині забили переможний м'яч з пенальті? Тягар відповідальності не тиснув на вас в тому моменті, враховуючи той факт, що на 64-й хвилині вам не вдалося реалізувати одинадцятиметровий?

- Ніхто з партнерів навіть не просив виконати одинадцятиметровий після першого незабитого. Вдячний хлопцям, що повірили в мене та довірили в такий відповідальний момент виконати друге пенальті в матчі. Я не хвилювався в тому моменті, а просто хотів реабілітуватися перед вболівальниками та партнерами. Хотілося довести самому собі, що незабитий пенальті — випадковість.

- Багато людей вас привітало?

- Для мене найбільший критик — мій батько. В моменті з незабитим пенальті він сказав, що я неправильно підготувався до удару, адже він по відео бачив, що я не в найкращому дусі підходив до м'яча. Звичайно, батьки щасливі, що мені вдалося переломити себе і реабілітуватися. Головне, що не падав духом. Після гри отримав привітання від партнерів та вболівальників.

- За рахунок чого вдалося переломити хід зустрічі та здобути перемогу? Тренерські вказівки вплинули?

- Не можу сказати, що ми змінили свою гру після пропущеного м'яча. Ми все одно намагалися спокійно грати в свій футбол, не перейшли лише на довгі передачі.  Додали в інтенсивності, розуміли, що нам потрібно було проявити характер. Я повинен був реабілітуватися за незабитий пенальті, тому грав на останніх хвилинах з подвійною мотивацією. Не мав права підставити партнерів по команді, адже вони віддали стільки сил задля здобуття позитивного результату. Важливу роль в нашій перемозі зіграли вболівальники. Вони несамовито підтримували команду, гнали нас вперед.

- Для вас важливо було здобути свою першу домашню перемогу в сезоні саме в матчі проти “Буковини”, адже до цього туру вдома ви не перемагали?

- Будь-яка перемога важлива, а особлива вдома. Для нас не досить вдало складалися домашні матчі, був достатньо складний графік, було мало часу для відпочинку, адже команда також виступає в кубку України. Хотіли нарешті порадувати наших вболівальників і перемогти вдома. Приємно, що ми змогли і в кубку пройти далі і підготувалися за три дні до гри з “Буковиною” та перемогли суперника. “Буковина” — складний суперник. В них грають кваліфіковані футболісти.  Матч вийшов досить напружений. Головне, що змогли проявити характер, боролися до кінця і здобули вольову перемогу. Мене переповнюють позитивні емоції, я дуже щасливий.

- На вашу думку, чому так довго не вдавалося перемогти в домашніх матчах? На стадіон завжди ходить блиько двох тисяч уболівальників.

- У нас в цьому сезонні суттєво змінився склад, прийшло багато нових футболістів. Нам потрібно було провести декілька матчів, щоб награти ігрові зв'язки, краще відчути один одного. Не можу сказати, що в минулих матчах грали провально, створили достатню кількість гольових моментів, але підводила реалізація. В нас хороший колектив, підсилилися якісними виконавцями, які раніше грали в Першій лізі, але потрібен був час для налагодження гри. В таких матчах, які в нас були з “Буковиною” та в кубку проявляється характер, згуртовується колектив. Такі перемоги додають впевненості у власних силах.

- Команда створила достатню кількість гольових моментів в першому таймі, але не змогли їх реалізувати. Чого вам не вистачило в завершальній стадії атаки? Можливо, багато емоцій та сил віддали в кубковому матчі і не змогли повноцінно відновитися?

- Вважаю, що нам не вистачило майстерності. Свої моменти не реалізували, а в другій половині зустрічі пропустили і довелося відігруватися. Самі собі створили проблеми. Переконаний, що якщо продовжуватимемо так працювати,  реалізація прийде.

- У наступному турі на вас очікує досить непростий матч. На виїзді зіграєте проти лідера чемпіонату ФК “Калуш”. Вже розбирали гру суперника? Які сильні сторони івано-франківців можете виділити?

- Поки що на теоретичних заняттях не розбирали гру суперника, але ми завжди слідкуємо за матчами всіх команд. Коли є вільний час, дивимося трансляції на базі. Конкретно розбиратимемо гру “Калуша” вже ближче до матчу, тренер наголосить на сильних та слабких сторонах суперника.

- Як оціните конкуренцію у Групі А в порівнянні з минулим сезоном?

- Вважаю, що зараз наша Група А набагато сильніша, ніж в попередньому чемпіонаті. Всі команди більш менш рівні, немає явного фаворита. Можна здобути перемогу і піднятися з шостого місця на друге. Це свідчить про високу конкуренцію. В кожній команді є індивідуально сильні виконавці, які пограли на високому рівні. В цьому чемпіонаті цікаво грати. Клуби ставлять перед собою завдання виходу в Першу лігу і роблять все від себе залежне щоб досягти своєї мети.

- Як почувається ваш брат Олександр? Ви разом грали в ФК “Львів”...

- Він залишився в ФК”Львів”, підписав новий контракт з клубом.  Зараз грає за дубль. Головне, що Олександру довіряють в клубі. В мого брата є мета потрапити через дублюючий склад в основну команду. Вважаю, що в нього є всі шанси досягти своєї цілі.  Дублюючий склад грає свої матчі перед іграми Прем'єр-Ліги, тому тренери мають можливість відслідкувати перспективних гравців і запросити їх до себе. Сподіваюся, що в Олександра все вийде і він зможе дебютувати в Прем'єр-Лізі.

Бліц

  • Народився у Львові.
  • Перший тренер — Микола Іванович Дударенко
  • У Європі вболіваю за мадридський Реал. Із футболістів імпонує Іньєста. З дитинства багато про нього читав, дивився відео. Я граю на його позиції і хотілося б на нього рівнятися.
  • Хочеться вигравати титули для команди, і індивідуально досягти вершин у футболі. Кожен хоче захищати кольори національної збірної. І я тут не виключення.

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору