Новини змагань

Акименко та Савошко - Герої шостого туру

14:20, 28 серпня 2018
ПФЛ та Sport Arena називають Героїв шостого туру. Вони отримають брендовану футболку JAKO на згадку про перемогу у номінації

Фото: ingulec.com


ПФЛ та SportArena називають героя чергового туру Другої ліги з футболу 2018/19
 

Інгулець стартував із двох домашніх поразок, а першу перемогу в чемпіонаті здобув лише в четвертому турі. Однак колектив, який минулого сезону до останніх турів претендував на підвищення в класі, добре тримає удар. Він набрав ходу, здобув три перемоги поспіль і зараз невпинно наближається до групи лідерів.

Гірник-Спорт вів у рахунку, однак вольові якості петровського клубу разом із очевидною перевагою в класі дозволили підопічним Лавриненка набрати чергові три очки. А фундамент цієї перемоги заклав якраз напад Інгульця. Хет-триком вистрелив Олександр Акименко, який знову, як і минулого сезону, очолює гонку найрезультативніших гравців Першої ліги.

Герой 6-го туру Першої ліги 2018/2019 ПФЛ та Sport Arena

Олександр Акименко (Інгулець)

392 матчі, 126 голів на професіональному рівні

32 роки. Форвард

  • допоміг команді здобути вольову перемогу над Гірником-Спорт
  • оформив перший хет-трик у новому чемпіонаті
  • довів персональний лік до 98 голів у Першій лізі
інфографіка pfl.ua

Акименко починав грати в рідному місті Антрацит, що на Луганщині. Займався у прославленому Луганському спортінтернаті, пробував сили в Зорі, але на професіональному рівні дебютував у ровеньківському Авангарді-Індустрії. Потім опинився у Сталі, де довелося доводити свій рівень із резервного складу, дубля.

На шляху Олександра трапився такий тренер, як Анатолій Іванович Волобуєв. Саме він повірив у Акима, почав ставити його й давати можливість себе проявити. Цей форвард зі своїм бомбардирським чуттям та забивними серіями допоміг алчевцям здобути одну золоту, одну срібну й дві бронзові медалі Першої ліги. Одна із легенд ФК Сталь (Алчевськ) – Акименко досягнув такого звання уже в молодому віці.

Він кілька разів покидав клуб, який став рідним, і повертався туди. У Геліосі вийшло не дуже добре. В УПЛ пробувався у Зірці та донецькому Металурзі, але також не повністю розкрив себе. Зате Сергій Лавриненко, з яким вони разом працювали в Кропивницькому, покликав Акименка в Інгулець. І якщо деякі з інших екс-гравців Зірки не проявили себе тут, то Олександр (як і Лупашко, Кучеренко, Ковальов) не просто посилив петровську команду, а вивів її на новий рівень.

За Інгулець Акименко виступає трохи більше року. За цей час він забив 30 м’ячів у 38 матчах при 2 асистах та 7 зароблених результативних стандартах. Петровський клуб переживає свою «золоту еру», а Олександр є його легендою вже прямо зараз.



Початок нового сезону для вінницької Ниви – немов випробування на стресостійкість. Дві нічиї та поразка, потім резонансні заяви про зняття з турніру та звільнення головного тренера, які струсонули колектив, але не збулися. І, як не парадоксально, вирівняння результатів! У серпні Нива виграла 3 матчі при 2 нічиїх у чемпіонаті та кубку. Це дозволило вийти в 1/16 фіналу та розділяти 3-4 місця в Групі «А» Другої ліги.

Чергову перемогу вінничани здобули в дуже непростій боротьбі. Спершу Савошко не реалізував пенальті, а суперник, який особливо вдало виступає в гостях, повів у рахунку. Але Володимир проявив вольові якості – забив зі штрафного та пенальті, чим виправився за осічку в першому таймі та допоміг Ниві здобути три очки.

Герой 6-го туру Другої ліги 2018/2019ПФЛ та Sport Arena

Володимир Савошко (Нива Вінниця)

інфографіка pfl.ua

140 матчів, 34 голи на професіональному рівні

23 роки. Півзахисник атакувального плану

  • оформив дубль зі стандартів у матчі з Буковиною
  • його штрафний та пенальті принесли вольову перемогу Ниві
  • 8 голів та 4 асисти в 17 матчах за Ниву В

Він дев’ять сезонів провів у обоймі Карпат – від юнацьких команд до молодіжного складу, їздив на збори з першою командою, деякі тренери «левів» навіть називали Савошка майбутнім цього клубу. Натомість, Володимир довго не отримував визнання, тож перейшов у ФК Львів. У пошуках ігрової практики він відправився у Другу лігу, і зараз ми бачимо, що це справді добре навчений, технічний та перспективний футболіст.

2018 рік він проводить у вінницькій Ниві. У цій команді має вже свій авторитет та у найкращих матчах може проявити себе і як бомбардир, і як асистент, і як виконавець стандартів. Матч проти Буковини – один із найяскравіших у біографії Савошка, але не єдиний. Гравець прогресує, за яскравими спалахами має прийти стабільність, і тоді тренерський штаб Ниви зможе записати собі в нотатник чергову історію футболіста, який переборов себе й пішов правильним шляхом у великий футбол.

 

За матеріалами SportArena




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору