Новини змагань

"Великий футбол у Дніпрі". Матч особливої уваги. "Дніпро-1" - "Волинь"

18:50, 25 серпня 2018

У Дніпрі у рамках шостого туру Першої ліги зустрінуться перша та друга команди чемпіонату

26 серпня. 19:00. Дніпро. «Дніпро Арена»

«Дніпро-1» (Дніпро) – «Волинь» (Луцьк)

Арбітр: Микола Кривоносов (Київ)

У неділю пройде центральний поєдинок шостого туру, та й напевне всього літа. Зустрінуться команди з першої та другої позиції турнірної таблиці у Першій лізі.

Перевага дніпрян

Із 13 останніх матчів СК "Дніпро-1" виграв 12. Єдина осічка - це саме недавній матч з "Металістом 1925". Це та мотивація, яка змушуватиме дніпрян іти вперед та ще довго пригадувати болісну поразку. “СК "Дніпро-1" має фору свіжості, - переконаний авторитетний журналіст Артур Валерко. - Якщо врахувати, що у Дмитра Михайленка й без того найбільш конкурентний та розлогий склад, то лучанам взагалі буде важко підготуватися до кадрових рішень суперника. Ну, і, нарешті безпосередньо група атаки дніпрян така велика та різнобарвна, що це одна із тих ліній, яку стримати найважче. Навіть відхід Супряги вони переживуть безболісно, тому що на кожну точку на полі є два - три претенденти”.


Козирі “Волині”

За словами журналіста “Волинь” - команда, яка має своє переваги. "Звісно, ними важко буде перекрити втому чи фактор чужого поля, зате можна буде нав'язати супернику свою гру. Говоримо про те, що лучани - одні із небагатьох у ПФЛ, хто системно застосовує схему гри в три захисники. Це дуже цікава тактична побудова, яка відкриває перед тренером та футболістами чималий простір для імпровізації. Ось яка схема у лучан? 3-4-3? А коли треба, вона з легкістю перебудується на 5-2-3 або навіть 5-4-1 (скажімо, у грі без м'яча - під час оборони та високого пресингу). До того ж, якщо хтось і може нині зрівнятися з "Дніпром-1" у якості підбору гравців, то це саме "хрестоносці". Варіативність складу у них також досить висока, можна проводити ротацію", - говорить Артур.

Фото: Андрій Лічко, FB


Родзинка протистояння

“Волинь» ще не пропускала в цьому сезоні, а СК”Дніпро-1” найбільш результативна команда чемпіонату. Ці цифри - поверхневий вияв глибинних командних процесів. “Взяти дніпрян. Про що говорить їхня результативність? - розмірковує Валерко. - Якщо аналізувати, це покаже нам, що у команди якісний підбір висококласних гравців. Від кого чекати загрози? Від Куліша, який здатен витиснути максимум з напівмоменту чи добивання? Від групи атакувальних хавбеків - Назаренка, Чичикова, Щедрого? Чи, може, від Когута, який добре підключається другим темпом і чатує на підступах карного майданчика? Чи від високих захисників, які добре підключаються на стандарти?

Або якщо ми візьмемося за "Волинь". Так, уже зараз зрозуміло, що тактична схема Тлумака - одна із найбільш незручних для суперників. Але при цьому варто віддати умінню лучан долати простір, швидко переходити від оборони в атаку. Все тримається на злагодженості й командності дій, але разом із цим не є критичним і випадання якогось одного елемента. Звісно, не можна не відзначити дуже хорошу форму на старті сезону лідерів команди - Кожанова, Козьбана, Горопевшека, Герасим'юка, Когута.”

Увага на гравців

"Протистояння буде особливо цікаве кадровими перетинами, - нагадує прес-аташе ПФЛ Анатолій Янголь. - Рекомендую звернути особливу увагу на гравців, які опинилися по протилежну сторону барикад. Скажімо, капітан СК "Дніпро-1" Сергій Кравченко у сезоні 2015/2016 грав якраз за "Волинь". 29 матчів, 2 голи провів лідер півзахисту дніпрян за лучан у тому чемпіонаті УПЛ. 91 матч (6 голів) за "хрестоносців" провів Редван Мемешев за п'ять років виступів.
Також за "Волинь" грав оборонець Сергій Логінов - 34 матчі у 2015-2017 роках. 27 матчів, 1 гол за лучан провів Володимир Польовий. Виступав переважно за дубль Артем Щедрий. Для Владислава Шаповала цей клуб і взагалі - перший у професіональній дорослій кар'єрі. По інший бік барикад - приміром, Євген Неплях. Уроженець міста Дніпро, вихованець славетної місцевої академії. При таких особистостях, при таких перетинах футбольних доль цей матч не може бути пересічним за жодних обставин".

Сергй Кравченко


Подвійна мотивація

Нападник “Волині” Дмитро Козьбан вважає, що матч нічим не поступатиметься рівню Прем'єр-Ліги. “ СК “Дніпро-1” демонстрував хорошу гру ще в Другій лізі, - сказав Козьбан прес-службі ПФЛ. -   Зараз команда підсилилася футболістами з Прем'єр-Ліги. У них сильний склад, всі гравці  кваліфіковані, індивідуально сильні.  СК “Дніпро — 1” збалансова команда, на теоретичному занятті дізналися про сильні та слабкі сторони дніпрян. Вважаю, що в неділю вболівальники побачать цікавий футбол на “Дніпро — Арені”. Сподіваюся, що прийде багато фанатів. На мою думку, ця зустріч нічим не поступатиметься деяким матчам Прем'єр-Ліги.

Зробимо все від себе залежне, щоб здобути позитивний результат.  Вирушаємо в Дніпро тільки за перемогою. Раніше грав на “Дніпро — Арені”, тоді наша команда перемогла 1:0.  Коли граєш на такому стадіоні, при великій кількості глядачів це завжди додає мотивації. При такій атмосфері хочеться ще більше перемогти.  Вважаю, що буде непростий матч для обох суперників. Знаю, що дніпряни забили більші ніж ми, але наша команда ще не пропускала в цьому сезоні. Це великий плюс для нас. Намагатимемося зіпсувати підопічним Михайленка статистику”, - запевняє Дмитро.

Фото: Андрій Лічко, FB


Фактор Козьбана

 “Якщо виходити з виїзної моделі гри волинян, Дмитро буде тим гравцем, що здійснюватиме високий пресинг та стартуватиме на довгі передачі. Тут пильність не завадить, але цінність Козьбана не оцінюється суто загрозою воротам. Це - командний футболіст, який може скинути, відпасувати, підіграти. Врешті-решт, відвести за собою захисників, щоб відкрити зону товаришам. Складно грати проти такого форварда., - переконує Артур.

 

Стандартні положення

Гостям потрібно приділити особливу увагу стандартним положенням та ударам з  далекої та середньої відстані. “У господарів ціла група гравців, які можуть вдало пробити чи подати стандарт, - вважає Артур Валерко. - Тому бажано уникати фолів у близькості від своїх володінь, а при подачах - дуже обережно грати по гравцях. Стосовно гри у власній штрафній площі, треба поменше давати прострілювати - інакше такий форвард-хижак, як Куліш, неодмінно буде користатися як прямими передачами, так і різними відскоками. Тут він орієнтується дуже вдало. Також треба розуміти специфіку гри дніпрян поблизу штрафної площі. Є гравці з гарно поставленим ударом, як ті ж Кравченко, Когут чи Назаренко. Удари з далекої та середньої дистанції у виконанні майстерних футболістів особливо небезпечні. , - вважає Анатолій.”

Дмитро Михайленко. Фото: офіційна сторінка СК "Дніпро-1" у ФБ


Цікавість протистоянння

Обидві команди дуже сильно комбінують, виділяються сильним використанням стандартів (по чотири забитих м'ячі з таких положень - більше нема ні в кого). Врешті-решт, тут зібрані найбільші зірки ліги. А от чи буде аншлаг? Хочеться вірити. Але мета надзвичайно амбітна.

На замітку. Рекорд відвідуваності в 29300 глядачів належить Сумам і тримається ще з сезону 2002/2003. 

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору