Новини ЗМІ

Волошин: у Тернополі звикаю до нової ролі

08:00, 23 серпня 2018

Півзахисник "Ниви" Ярослав Волошин розповів про період виступів у чемпіонаті Швеції, мотиви повернення у команду та оцінив рівень суперників.

Фото: fcnyva.com


— Ярославе, останніх 2,5 роки ти провів за межами України. Розкажи детальніше про свої виступи у шведській команді.

— Граючи у чемпіонаті Львівської області, отримав пропозицію спробувати свої сили у команді Ostavalls IF, яка виступала у той час у четвертій лізі. Це аматорський рівень. Тренувалися ми два або три рази на тиждень у залежності від дати проведення офіційних матчів. Рівень тамтешнього чемпіонату хороший. Порівняв би його з нашою Другою лігою річної давності.

— Як щодо інфраструктури та умов у шведській команді?

— Тренувальні поля — на найвищому рівні. Це стосується і натуральних і синтетичних. А загалом клуб забезпечував усім необхідним — винаймав житло, харчував.

— За яким форматом проходив чемпіонат у четвертій лізі?

— У моєму першому сезоні участь брали 12 команд. Ми тоді посіли третє місце і грали перехідні матчі за право підвищитися у класі. Пригадую, що перемогли 4:0 і вийшли у третю лігу. Протягом двох останніх років команда виступає у третій лізі. Минулий сезон завершили п'ятими, а зараз, після початку другого кола, команда йде шостою.

— А як щодо твоїх індивідуальних здобутків?

— У Швеції тренер використовував мене на позиції правого та лівого півзахисника. У першому сезоні забив 24 голи, у другому — 13. У останні пів року перебування там, відзначився десять разів.

— Розкажи про легіонерів у шведських чемпіонатах. Чи доводилося зустрічатися із земляками?

— На початку моїх виступів у команді був воротар з Молдови. Відігравши одне коло, він залишив команду. На його місце приїхав хлопець з Одеси, який грає там і дотепер. У моїй команді восновному виступали шведи. А загалом ліміту на легіонерів немає. Багато аматорських команд мають у складі чимало гравців з інших країн. У Швеції багато виконавців з Великобританії, Африки, є індуси.

— Чому вирішив повернутися?

— Відверто кажучи, мені хотілося змінити команду. Можна було спробувати у вищих лігах Швеції, які уже є професійними. Але річ у тім, що там за легіонера клуб повинен сплачувати високі податки. Тому прийняв для себе рішення повернутися додому.

— Після повернення, які були варіанти продовження кар'єри?

— Мав пропозиції із Польщі та Словаччини. Проте обрав варіант із "Нивою", де свого часу провів період, виступаючи у Першій лізі. Та й за домом скучив.

— Тобі є з чим порівнювати. Наскільки змінилися умови у "Ниві" з попередніх часів?

— Умови зараз набагато кращі, ніж тоді. Команда має власну тренувальну базу, тренувальні поля. А це дуже важлива складова професійного клубу. Гравці мають можливість удосконалюватись.

— П'ять матчів чемпіонату уже позаду. Кого з суперників можеш виокремити?

— Усі команди практично на одному рівні. Виділю "Буковину" з якою було нелегко грати, усі гравці молоді. "Минай" має у складі досвідчених футболістів. А далі ще побачимо.

— У "Ниві" ти дієш на позиції під нападаючим або на вістрі атаки. Проблем із місцем на полі не виникає?

— Мені нелегко перелаштуватися, адже у Швеції, приміром, діяв на флангах. Так само фланговим гравцем мене використовували у дублі "Карпат". Проте поступово звикаю до нової ролі.

— У найближчу суботу — виїзд до Хмельницького. Що знаєш про суперника?

— "Поділля" — хороший суперник з яким однозначно легко не буде. Тим паче, що граємо на виїзді, а це завжди непросто. Ми уже розбирали гру хмельничан. Надіюся, що вдасться здобути три очки.

За матеріалами fcnyva.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору