Новини змагань

Козьбан і Бойко - Герої п'ятого туру

12:30, 20 серпня 2018
ПФЛ та Sport Arena називають Героїв п'ятого туру. Вони отримають брендовану футболку JAKO на згадку про перемогу у номінації

Дмитро Козьбан. Фото:  fcvolyn.net


Волинь залишилася тільки одна така – без втрати очок, з абсолютним показником після п’яти стартових турів. І це вже не жарти, це вже не лише якісь фактори на кшталт початкової зіграності чи вдало зверстаного календаря. За місяць турнірних перегонів «хрестоносці» довели невипадковість своїх лідерських претензій, а тому справедливо захопили на старті одноосібне лідерство.

Цього разу лучани приймали ПФК Суми й безапеляційно реабілітувалися за скандальну весняну поразку. А два голи з трьох – на рахунку їхнього центрфорварда Козьбана. Після повернення в Луцьк Дмитро тільки радує фанів, він націлений на ворота та нестримний для суперників. Спершу луцький «Харрі Кейн» замкнув подачу Кожанова (ще одного героя початку сезону), а потім сам створив гол із нічого, обікравши захисників і видавши рейд на півполя. Покидав поле під оплески!

Герой 5-го туру Першої ліги 2018/2019 ПФЛ та SportArena.com
Дмитро Козьбан (Волинь)
333 матчі, 70 голів на професіональному рівні
29 років. Форвард

  • проявив бомбардирську спритність, замкнувши простріл Кожанова
  • запресингував суперників і з нічого створив свій другий гол у матчі
  • за рахунок потужності й націленості, повністю переграв сумську оборону

інфографіка pfl.ua


Вперше Козьбан з’явився у Волині ще п’ять років тому. Віталій Кварцяний завжди «шерстив» нижчі ліги, тому не міг не помітити потужного й при тому рухливого нападника, який вдало грав за ФК Боярка-2006, Княжу, Верес, вінницьку Ниву та Авангард із рідного Краматорська.

Дмитро заявив про себе в УПЛ, однак покидав Луцьк на час виступів за Верес і польські команди. З поверненням Козьбана Волинь, нарешті, отримала форварда, який дає адресу передачам та за рахунок пресингу й уміння нав’язати боротьбу не дає спокою захисникам будь-якої команди. На старті сезону вклад цього гравця в успіхи волинян важко переоцінити. Завдяки його старанням, на чужій половині поля «воїни Любарта» створюють постійний цілеспрямований тиск.



Матч Мир (Горностаївка) – Металург (Запоріжжя) ще довго будуть обговорювати. Затримка на 15 хвилин через відсутність машини швидкої допомоги, вболівальницькі безпорядки та зупинка гри після другого голу господарів. Так горностаївський клуб вирвав непросту перемогу над запоріжцями – командою, за яку колись грав, у тому числі, їхній головний тренер Олександр Сапельняк. Обидва голи – від Бойка, нового лідера атак та капітана горностаївців.

Фото: tavriya.com.ua


Герой 5-го туру Другої ліги 2018/2019 ПФЛ та SportArena.com

Олексій Бойко (Мир)

16 матчів, 11 голів на професіональному рівні

26 років. Форвард

  • оформив дубль у матчі з Металургом
  • 6 голів і 1 асист в останніх 4 матчах
  • лідер гонки бомбардирів Другої ліги

інфографіка pfl.ua

Вихованець футболу Луганщини пройшов довгий шлях до професіонального футболу. Виступав за аматорський колектив Шахтар (Красний Луч), потім – за кримські Кримтеплицю (Молодіжне) та Кизилташ (Бахчисарай). Минулого сезону Бойко, який до того кілька разів пробував заграти в Другій лізі, знову вирішив спробувати сили на професіональному рівні.

В весняній частині сезону забив 4 м’ячі при 1 гольовій передачі за Мир у 10 матчах, тепер же смалить не по-дитячому – 7 голів та 1 асист у шести матчах чемпіонату та кубка. Тобто, показники 2018 року Олексія такі – 16 матчів, 11 голів, 2 асисти. Раптово саме цей форвард, який лише в зрілому віці почав грати на всеукраїнській професіональній арені, виявився головною надією горностаївців у нападі та лідером у списку найрезультативніших гравців поточного чемпіонату.

 

За матеріалами SportArena




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору