Новини змагань

Синиця і Бука - Герої третього туру!

15:30, 6 серпня 2018
ПФЛ  і Sport Arena називають героїв чергового туру змагань ПФЛ
Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com

"Металіст 1925" вже багато знає про Першу лігу: після перемоги над «Агробізнесом» (2:0) команда з таким же рахунком в гостях поступилася «Волині». Тож до візиту ПФК «Суми» – одного із ситуативних лідерів після двох стартових турів – харків’яни провели перестановки у складі, однією з яких став якраз вихід відсутнього в Луцьку Синиці.

І треба ж такого – Олег випередив усіх визнаних бомбардирів Першої ліги, ставши автором прем’єрного «покеру» сезону! Вінгер ефективно використовував простір, чудово комбінував та відкривався, а також проявив різносторонність у завершенні. І чотири голи – ніяк не межа, адже Синиця під кінець першого тайму ще й не реалізував пенальті.

Герой 3-го туру Першої ліги 2018/2019 ПФЛ та Sport Arena

Олег Синиця (Металіст 1925)

Інфографіка pfl.ua

93 матчі, 22 голи на професіональному рівні
Фланговий півзахисник

  • оформив «покер» у матчі з сумчанами
  • забив усі м’ячі своєї команди в цій грі
  • Металіст 1925 обіграв одного з лідерів, здобувши прем’єрну розгромну перемогу в Першій ліз

Для Синиці забивати чимало та регулярно – не проблема. Вихованець Металіста за «25-х» грає ще з часів аматорського перезавантаження й при цьому демонструє чудову результативність – 18 голів та 10 асистів у всіх турнірах за команду. Граючи флангового напівоборонця, Олег не обмежується номінальною позицією, а постійно імпровізує, йде в обіграш, знаходить нестандартні «шпаринки» до чужого карного майданчика.

Він – все ще молодий 22-річний півзахисник, у якого все попереду. І те, що у харків’ян є ціла підбірка ровесників з одного покоління, які дозрівають до футболу вищих досягнень, є великою надією для місцевого футболу.



Криворізький футбольний клуб Гірник вдруге проходить непростий шлях визнання. Свого часу він уже виступав на друголіговому рівні, навіть підвищувався у класі, але в час найбільшого розквіту (6 місце у Першій лізі літа 2016 року) вимушений був перейти на аматорський рівень, щоб почати все спочатку.

І це виходить у криворізького клубу добре – він набрав 4 очка після трьох турів і крокує відразу за групою лідерів Групи «Б» Другої ліги, маючи змогу загрожувати навіть лідеру. Перемога над статусним суперником – запорізьким Металургом – стала можливою завдяки хорошій грі досвідчених ватажків криворіжців, серед яких – 28-річний Бука.

Герой 3-го туру Другої ліги 2018/2019 ПФЛ та Sport Arena

Ігор Бука (Гірник)

Інфографіка pfl.ua

185 матчів, 16 голів на професіональному рівні
Фланговий півзахисник

  • оформив дубль у матчі з Металургом
  • вирішальний вклад у перемогу над запоріжцями
  • лідер гонки бомбардирів Другої ліги

У матчі з запоріжцями все складалося не так просто, щойно здобуту перевагу господарі втратили вже через дві хвилини після першого голу. Але якраз Ігор Бука повів команду за собою й двома вишуканими ударами приніс їй бажану перемогу. Це – другий в сезоні дубль вінгера, і знову – вдома.

Бука – вихованець криворізького футболу. Подавав надії в Кривбасі, однак після молодіжної команди продовжив виступи у друголіговому на той час Гірнику. Скромний клуб поступово набирав оберти, а Ігор ставав одним із його лідерів. Вибуховий фланговий хав із непоганим ударом став одним із символів колективу разом із Гвоздевичем, Григориком та ще кількома старожилами.

Після зняття з ПФЛ Гірника на Ігоря існував попит, він навіть перейшов було в Інгулець. Але, провівши лише кілька матчів за петрівський клуб, Бука повернувся в Гірник. І недарма – він один із тих, хто допомагає клубу в поверненні на професіональний рівень. Від 2009 року й понині він провів за криворіжців178 матчів, відзначившись 24 голами. Новий сезон показує, що на таких гравців можна опиратися, навколо них і будує колектив тренерський штаб Геннадія Приходька.

 

За матеріалами SportArena




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору