Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Анонс третього туру. Увага Ковалівці, очікування Волочиська

20:10, 3 серпня 2018

 Анонс матчів Третього туру у Першій лізі

Фото: fcab.com.ua


У понеділок, 06 серпня, у програмі «Україна футбольна» ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у Третьому турі з експертом у студії авторитетним футбольним тренером Ігорем Жабченком. Вмикайте телеприймач на ТК XSPORT о 21:30.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


03 серпня. 18:30. м.Івано-Франківськ. Стадіон «Рух»

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Авангард» (Краматорськ)

Арбітр - Владислав Дорош (Київ)

Дискваліфіковані: немає

Учасники матчу-відкриття 3-го туру знайомляться одне з одним: річ у тім, що "Прикарпаття" в оновленому вигляді дебютує в Першій лізі, а в Другій з "Авангардом" не перетиналося. Для міста Івано-Франківськ цей матч буде черговим шансом побачити перемогу своїх улюбленців. Нагадаємо, після домашньої поразки від "Балкан" (0:1) в стартовому турі "Прикарпаття" довело боєздатність сенсаційною перемогою в Петровому.
Що цікаво, раніше там обігрував "Інгулець" і "Авангард". Отож двоє переможців одного із фаворитів сезону зустрінуться між собою в матчі-відкритті третього ігрового дня. Варто відзначити цікаву особливість краматорської команди: уже п'ять матчів поспіль від початку травня (поразка 1:2 в Сумах) підопічні Косевича не програють у Першій лізі. Це 3 перемоги та дві нічиї починаючи з минулого сезону й дотепер.

Стосовно ж прикарпатців, то у них є шанс порадувати Івано-Франківськ першою першоліговою перемогою за багато років. Нинішня команда під керівництвом Ковалюка відроджує спортивну славу рідного краю, який довгий час після краху минулого "Прикарпаття" та бурштинського "Енергетика" не був представлений на такому високому рівні...


04 серпня. 18:00. с. Ковалівка. Стадіон «Колос»

«Колос» (Ковалівка) – «Інгулець» (Петрове)

Арбітр: Олександр Титов (Донецьк)

Дискваліфіковані: немає

Поєдинок суперників зі схожою футбольною долею: «Колос» та «Інгулець» паралельними курсами заробляли авторитет на всеукраїнському рівні, синхронно здобували професіональний статус, синхронно підвищувалися у класі, синхронно виходили в лідери Першої ліги.

У Другій лізі успішнішим був «Колос» – чемпіонство проти бронзових медалей петрівців, однак у Першій лізі минулого сезону «Інгулець» фінішував відразу під трійкою лідерів, а от ковалівці – слідом,на п’ятій позиції.

Тепер же старт «Колоса» виявився значно успішнішим – команда розгромила «Кобру» та розділила очки в гостях у «балканців». «Інгулець» же до першого виїзду в сезоні підійшов з 0 очок. Цей результат можна трактувати як сенсаційний, тому нема жодних сумнівів, що гості гратимуть на Київщині тільки на перемогу й спробують реабілітуватися за поразки від «Авангарду» (2:4) та «Прикарпаття» (0:1).


04 серпня 18:00. м. Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Оболонь-Бровар» (Київ)

Арбітр: Дмитро Резніков (Кам’янське)

Дискваліфіковані: Аксьонов - немає

Останніми роками клуби незмінно конкурують одне з одним – спершу в Другій лізі, потім – на новому рівні, в тому числі – й у кубкових змаганнях. Попри даність протистояння, весь час грають матчі між собою ніби з чистого листа – через часті кадрові зміни та тренерські рокіровки.

Фото: gornyak-sport.net


Нове протистояння обіцяє бути особливо напруженим: «Гірник-Спорт» напередодні поступився дніпрянам – 0:6, а до того вдома сенсаційно програв сумчанам – 1:2. «Оболонь-Бровар» же лишається єдиною (!) командою чемпіонату нового сезону,яка все ще не забивала й не пропускала м’ячів (обидва її матчі завершилися нульовими нічиїми).

А ось в історії взаємин двох клубів такий результат не зустрічався – раніше 4 перемоги здобули «гірники», а 5 – «пивовари».


04 серпня 18:00. м. Кропивницький. Стадіон «Зірка»

«Зірка» (Кропивницький) – «Дніпро-1» (Дніпро)

Арбітр: Роман Блавацький (Львів)

Дискваліфіковані: немає

Дуже різними є емоції від старту сезону в двох новачків Першої ліги. «Зірка» після вильоту з УПЛ не здобула ще жодного очка, поступившись «Волині» (0:2) та «Сумам» (1:3). Спортклуб Дніпра, навпаки, ще не втрачав залікових балів – 3:1 над «Рухом» та 6:0 над «Гірником-Спорт». Отож один із лідерів навідається до одного з аутсайдерів.

«Найрезультативніша команда після двох турів – дебютант дивізіону, який лише другий рік проводить на професіональному рівні. Однак нічого дивного тут нема. СК «Дніпро-1» комплектував свій склад не за «остатковим» принципом, як більшість клубів, а цільовим підсиленням кожної лінії. У той час, як «Зірка» перезавантажила й омолодила склад, її нинішній суперник запросив низку новачків, у тому числі – її недавніх лідерів Загальського, Щедрого та Чичикова. Тим принциповішим буде протистояння», – відзначає оглядач Артур Валерко.


04 серпня. 18:00. с. Волочиськ. Стадіон «Агробізнес»

«Агробізнес» (Волочиськ) – «Волинь» (Луцьк)

Арбітр: Ігор Бич (Київ)

Дискваліфіковані: немає

Абсолютний чемпіон Другої ліги на новому рівні обмежився 1 очком (поразка у Харкові та нічия у Краматорську), однак на домашній дебют приберіг чимало завзяття та, напевно, й сюрпризів для грізного суперника.

Оновлена «Волинь» на старті здобула дві класичних перемоги у два м’ячі над «Зіркою» та «Металістом 1925». Здолавши харків’ян, лучани продемонстрували різницю із суперником, який все ж наприкінці своїх зустрічі проти «25-х» зазнав поразки.

Лучани під керівництвом Тлумака очок не втрачали, а волочищани, яких очолює його давній знайомий та товариш по командах Донець, потребують першої перемоги після підвищення у класі. Зустріч обіцяє бути особливо напруженою та непростою.


04 серпня. 18:30. с. Винники. Стадіон імені М.Маркевича

«Рух» (Винники) – «Кобра» (Харків)

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)

Дискваліфіковані: немає

«Рух» на старті сезону все ще лишається без перемог – після домашньої поразки від СК «Дніпро-1» він розійшовся миром з «Оболонню-Бровар» у гостях. Утім, справи «Кобри» – наступника «Геліоса» ще гірші. Жодного забитого м’яча, поразки від «Колоса» та «Миколаєва».

Для харків’ян візит на Львівщину буде непростим випробуванням, адже місцева команда має великий середній досвід, чимало гравців її виступали й на більш високому рівні. Козирем гостей може бути те, що їхній колектив лише налагоджує зв’язки та ще є сюрпризом для суперників. Фактично, уже по ходу сезону, «Кобра» доукомплектовується і сподівається на позитивний результат.


05 серпня. 18:00. м. Миколаїв. Міський стадіон

МФК «Миколаїв» – «Балкани» (Зоря)

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)

Дискваліфіковані: немає

Миколаївський клуб стартував з нічиєї з оболонцями та перемоги над харків’янами. Що цікаво – в воротах «корабелів» все ще не побувало жодного м’яча. Також 4 очка в двох стартових турах набрали «Балкани». Після мінімальної перемоги в Івано-Франківську вони вдома розділили очки з «Колосом».

Наразі перевага у цій парі за зорянцями – вони здобули перемогу в Миколаєві минулого сезону, а вдома відстояли нульову нічию. МФК «Миколаїв» не обігрував балканців в офіційних матчах, але суперники дуже добре знайомі й часто грають спаринги. Отже, особливих секретів у їхньому протистоянні немає, і можна очікувати безкомпромісного футболу.

«Ці два клуби – відображення позитивних змін, які відбуваються в ПФЛ, – відзначає прес-аташе організації Анатолій Янголь. – Днями ФК «Балкани» провів масштабний і сучасний ребрендинг. Миколаївський клуб значно оживив роботу в соцмережах, які постійно радують читачів ексклюзивним контентом та дотепним поглядом на футбол. Тож рекомендуємо стежити за новинами клубів ПФЛ, тому що у нас вкрай цікаво!»


05 серпня. 19:00. м. Харків. Стадіон «Металіст»

«Металіст 1925» (Харків) – ПФК «Суми»

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)

Дискваліфіковані: немає

Заключний матч третього ігрового дня Першої ліги буде особливо цікавим. У Харків, який буде серед претендентів на статус найвідвідуванішого футбольного міста ПФЛ, прибуде один із лідерів Першої ліги.

Сумчани почали з перемог над «Гірником-Спорт» (2:1 в гостях) та «Зіркою» (3:1 вдома). Що цікаво, обидві ці звитяги виявилися вольовими – коли команда спершу пропускала, але відігравалася й схиляла хід гри на свою користьб.

А от «Металіст 1925» після важливої перемоги над «Агробізнесом» програв у Сумах. Тепер підопічні Валяєва спробують реабілітуватися матчем проти суперника, який, з однієї сторони, останніми роками незмінно боровся за виживання, проте, з іншої, нині стартував на диво успішно.

 

Прес-служба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору