Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Анонс. Поєдинок із Петрового - на XSPORT

06:00, 28 липня 2018

 Анонс матчів Другого туру у Першій лізі

Фото: fcbalkans.com.ua


У понеділок, 30 липня, у програмі «Україна футбольна» ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у Другому турі з експертом у студії Артемом Франковим. Вмикайте телеприймач на ТК XSPORT о 21:30.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


28 липня. 16:30. м.Суми. Стадіон «Ювілейний»

ПФК «Суми» – «Зірка» (Кропивницький)

Арбітр - Дмитро Панчишин (Харків)

Дискваліфіковані: немає

Діаметрально протилежним виявився старт для цих команд. ПФК «Суми» здобули вольову перемогу в Горішніх Плавнях, здорово проявив себе оновлений колектив, у тому числі й новачки (один із них – Бовтрук – і забив переможний м’яч).

Стосовно «Зірки», то після вильоту з УПЛ команда значно омолодила свій склад і тепер працює над розвитком задатків своїх гравців та загальним прогресом. Утім, вдома вона поступилася «Волині», хоча й догравала у більшості. Наразі команда переживає становлення і є наймолодшою в лізі (середній вік заявлених 20,5 років, а в стартовому турі зіграла команда віком 21,3).

Обставина, яка не може не радувати гостей – після юнацького Євро їм, цілком можливо, зможе допомогти напівоборонець Дришлюк, один із героїв команди Петракова, яка поступилася Португалії у півфіналі континентального форуму, але загалом гідно представила Україну.

Хоча суперники не зустрічалися між собою два роки, відзначимо такий факт: від 2014 року сумчани не вигравали у «Зірки».


28 липня. 18:00. м. Луцьк. Стадіон «Волинь»

«Волинь» (Луцьк) – «Металіст 1925» (Харків)

Арбітр - Іван Бондар (Київ)

Дискваліфіковані: Цюпа-немає

Ці дві команди фахівці відносять до числа потенційних фаворитів сезону, і тим цікавіше буде за ними стежити, якщо врахувати, що обидві вони виграли в стартовому турі. «Волинь» здобула перемогу в статусному матчі двох недавніх учасників УПЛ в Кропивницькому, хоча омолоджені господарі досить багато часу догравали у більшості. Тепер не зіграє вилучений у матчі проти «Зірки» її екс-гравець Цюпа.

Стосовно харків’ян, то вони в ендшпілі матчу здобули перемогу над давнім суперником ще з аматорських часів – «Агробізнесом». Це дуже обнадійлива обставина для них, адже звітний матч був дебютним для обох клубів.


28 липня. 18:00. м. Харків. Стадіон «Сонячний»

«Кобра» (Харків) – МФК «Миколаїв»

Арбітр - Андрій Коваленко (Полтава)

Дискваліфіковані: немає - Цапій

Харків не залишається без футболу: «Металіст 1925» на виїзді, зате «Кобра» проведе перший домашній матч після розгромної поразки у Ковалівці. Як бачимо, трансферна кампанія команди продовжується, вона посилюється й постарається дати бій миколаївцям.

МФК «Миколаїв» прибуде без дискваліфікованого Цапія (до слова, екс-гравця «Геліосу», добре знайомого з місцевим футболом), а також у не найкращому настрої після домашньої нічиєї з «Оболонню-Бровар» на старті сезону. То був єдиний безгольовий матч стартового туру.

Прес-секретар ПФЛ Анатолій Янголь: «Дуже цікавий матч з огляду на той факт, що «Кобра» проведе перший домашній матч сезону. Після поразки їй дуже потрібна підтримка фанів, але й супернику нікуди відступати. Це буде принципове й непросте протистояння, підсумок якого спрогнозувати важко».


28 липня. 18:00. с. Зоря. Стадіон імені Б.Тропанця

«Балкани» (Зоря) – «Колос» (Ковалівка)

Арітр - Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)

Дискваліфіковані: немає

Матч двох команд, які запланували цікавий ребрединг власних емблем. З новими гербами два клуби зі схожою турнірною долею та історією зійдуться в принциповому протистоянні.

Нагадаємо, «Балкани» та «Колос» свого часу були грандами аматорського футболу, затим швидко проминули Другу лігу й освоїлися на більш високому рівні. Зорянці у першому турі нового сезону мінімально обіграли «Прикарпаття» на виїзді, «Колос» розгромив «Кобру» – 4:0, що стало найкрупнішою перемогою старту чемпіонату та єдиними розгромом туру.

Ракурс від оглядача Артура Валерка: «З огляду на статус протистояння, цікава деталь: на першоліговому рівні «Балкани» минулого сезону обидва рази обіграли суперника, який посів у підсумку значно вище місце, але, не в останню чергу, за браком цих очок не претендував на п’єдестал до кінця…»


28 липня. 19:00. с. Петрове. Стадіон «Інгулець»

«Інгулець» (Петрове) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ)

Арбір - Юрій Іванов (Донецьк)

Дискваліфіковані: немає

«Інгулець» проведе другий поспіль домашній матч – після прикрої поразки від «Авангарду» Петрове побачить досвідчену команду «Прикарпаття». Попри статус новачка ліги, івано-франківський колектив має низку гравців із стажем виступу на найвищому рівні. Та й за середнім віком колектив претендує на звання найбільш досвідченого.

Що цікаво, івано-франківці нерідко програють стартові та заключні матчі сезону, але надалі набирають обертів. З цієї точки зору після мінімальної поразки від «Балкан» від них можна очікувати серйозного супротиву одному із найбільш амбітних клубів дивізіону.


28 липня. 19:00. м. Дніпро. «Дніпро Арена»

«Дніпро-1» (Дніпро) – «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні)

Арбітр - Владислав Дорош (Київ)

Дискваліфіковані: немає

Потужний матч суперників, які добре знають одне одного – регулярно грають спаринги, мають кадрові перетини. Якщо СК «Дніпро-1» досягнув чудового результату, в дебютному матчі перегравши «Рух» на його полі – 3:1, то «Гірник-Спорт» не втримав перевагу на своєму полі й поступився «Сумам» – 1:2. Однак нерідко в гостях команда Пучкова – легенди дніпровського футболу – буває гострішою та результативнішою, аніж вдома.

Можна лише вітати появу в Першій лізі такого визначного стадіону, як «Дніпро-Арена». Очікуємо великої глядацької аудиторії та цікавого матчу. Персонально – для кількох екс-гравців «Гірника-Спорт» на чолі з Панасенком, які можуть вперше зіграти проти колишніх одноклубників.


29 липня. 19:00. м. Краматорськ. Стадіон «Авангард»

«Авангард» (Краматорськ) – «Агробізнес» (Волочиськ)

Арбітр - Олександр Афанасьєв (Харків)

Дискваліфіковані: немає

Продовжується турне «Агробізнеса» – після Харкова він завітає у Краматорськ. Поразка від «Металіста 1925» повинна неабияк загострити реакцію волочищан, адже за загальною оцінкою фахівців і навіть суперників, цей колектив міг розраховувати й на інший підсумок. Тож у Донецьку область команда їде за очками.

Утім, фани мають неабияк підтримати «Авангард», який проявив чудові вольові якості та виграв у Петровому, адже це дуже хороший результат для старту. Перше очне знайомство з оновленим колективом відбудеться у матчі проти чемпіона Другої ліги та ААФУ, команди, яка два роки поспіль ставала найкращою в своїх лігах.


29 липня. 19:00. м. Київ. «Оболонь Арена»

«Оболонь-Бровар» (Київ) – «Рух» (Винники)

Арбітр - Вадим Запрутняк (Ужгород)

Дискваліфіковані: немає

У Києві відбудеться центральний матч команд за амбіціями. Фото: fcbrovar.obolon.ua


Чудове протистояння обране для завершення туру. «Оболонь-Бровар» вперше при Ковальцеві зіграє на своєму полі, а суперником стане команда, заснована його учителем – Мироном Богдановичем Маркевичем.

Клуб, який розвиває Григорій Козловський, проводить другий сезон у Першій лізі й може розглядатися як один із претендентів на підвищення у класі. Втім, потужний ігровий ансамбль програв на старті СК «Дніпро-1», тож тепер прагне реабілітуватися. Отчасти – як і оболонці, які так і не змогли перервати невдалі традиції протистояння у Миколаєві.

Важлива деталь: напередодні першого домашнього матчу у Києві була проведена церемонія представлення новачків. Такі заходи для найвірніших уболівальників варто всіляко підтримувати та заохочувати, тож у новій формі, з новим тренерським штабом та низкою нових виконавців «Оболонь-Бровар» спробує перервати невдачі у матчах проти рухівців, які минулого сезону її обігрували.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору