Новини змагань

Конференція ПФЛ прийняла низку важливих рішень

12:00, 28 червня 2018
Для повної ясності щодо формату, списку учасників та ключових дат календаря варто дочекатися Виконкому ФФУ
КИЇВ, УКРАЇНА. 27 червня 2018 року. Клуби-делегати V звітно-виборній Конференції ПФЛ, яка відбулася в Будинку футболу в столиці нашої держави, успішно розглянули всі 11 пунктів порядку денного, заслухавши звіт президента ПФЛ Сергія Макарова про роботу за період 27.06.2014 по 27.06.2018 р., звіт аудиторської компанії про фінансово-господарську діяльність ПФЛ за період з 01.07.2017 р. по 31.05.2018 р., затвердивши підсумки проведення Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ПФЛ та провівши нагородження лауреатів сезону 2017/18.
Вінницька "Нива-В" другий рік поспіль робить найкращу матчеву програмку Другої ліги

Разом із тим надали клубам-новачкам членство в ПФЛ, затвердили вихід та виключення клубів із складу ПФЛ, переобрали президента ПФЛ, затвердили склад учасників та формат проведення Чемпіонатів України з футболу серед команд клубів першої та другої ліг сезону 2018/19. Затвердили кошторис надходжень та витрат ПФЛ на сезон 2018/19.  Було також розглянуто Договір про організацію та проведення змагань серед команд клубів ПФЛ на сезон 2018/19, затверджено Регламент Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ПФЛ сезону 2018/19 і план-календар Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ПФЛ сезону 2018/19.
Найбільшу зацікавленість викликало питання формату, календаря та списку учасників змагань. До вже опрацьованих, запропонованих на розгляд делегатів варіантів делегати вносили доречні зауваження, багато з яких було враховано. У загальних рисах, а також із суттєвими пересторогами, прийнято основні засади проведення наступного сезону. Втім, на сьогодні є багато "але" - перша та друга ліги не знаходяться у вакуумі, а активно взаємодіють, обмінюються клубами із УПЛ та ААФУ. Таким чином, запропоновані варіанти проведення змагань враховують різні сценарії розвитку подій у наших організаціях-партнерах та можуть бути переглянуті й відкориговані на засіданні Виконкому ФФУ, за яким і буде останнє слово у формуванні календаря, формату та переліку учасників - всі ці позиції регулює та затверджує саме виконавчий комітет федерації. Врахували побажання клубів щодо формату обміну між першої та другою лігою. Минулого сезону ротація між лігами була у форматі чотири на чотири, то з нового сезону 17-те і 18-те місця спускаються до Другої ліги напряму, а от 15-та та 16-та команди гратимуть плей-офф із командами, що посядуть другі місця в своїх групах Другої ліги.
 
Відзначимо, що, в основних рисах, формат залишається незмінним, але є нюанси, пов'язані з можливим переходом УПЛ на 16 команд із сезону 2019/20 та остаточним рішенням кількох клубів, у яких визначається наразі доля наступного чемпіонату. Додамо, що 21 липня заплановано старт змагань ПФЛ (синхронно із суперкубковим матчем), а регулярний сезон має завершитися наприкінці травня - на початку червня (плей-офф, який став уже звичним для наших змагань, передбачено регламентом і збережено на наступний сезон).
 
Поступово збільшується кількість учасників нашого чемпіонату, зростає спортивна привабливість ліг ПФЛ. Тож сподіваємося, що доленосні рішення червневої конференції 2018 року підуть на користь вітчизняному футболу та допоможуть урізноманітнити та підвищити змагальний рівень нашого чемпіонату.
 
Прес-служба ПФЛ



Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору