Новини змагань

Друга ліга. Збірна другого півріччя сезону

14:00, 20 червня 2018

Символічна збірна весни-літа у Другій лізі сезону-2017/18 за версією прес-служби ПФЛ та авторитетного журналіста Артура Валерка

Богдан Семенець. Фото: Віктор Перегняк.


Від автора. Сьогодні у нас дуже незвичайна символічна збірна. Вона являє собою суто весняну частину сезону 2017/18 в Другій лізі - це лише близько третини дистанції, але саме цей відрізок вирішує долю медалей і всіх підсумкових місць. Тому, віддаємо належне цьому відповідальному періоду і тим людям, які добротно відпрацювали кінцівку чемпіонату. Список 33 найкращих враховує лише відрізок березня-червня - і завдяки цьому ми виділяємо тих гравців, чий внесок був особливо важливим за цей час.

ВОРОТАРІ

1. Роман Гурін («Таврія»)

37 років, 11 матчів - 5 пропущених м'ячів - 9 шат-аутів

Досвідчений голкіпер видав чудове півріччя - завдяки його надійності, команда відразу п'ять матчів навесні виграла з різницею в один м'яч і стали на один  рівень з СК «Дніпро-1» по ефективності в березні-червні.

2. Олег Білик («Скала»)

20 років, 10 матчів - 6 пропущених м'ячів - 5 шат-аутів

Змужнів  молодий талант - уникнув помилок, які траплялися ще восени, відразу кілька матчів провів на високому рівні. «Скала» навесні посіла третє місце в Групі А, в підсумковій таблиці зробивши стрибок на четверте місце.

3. Дмитро Зелінський («Енергія»)

26 років, 9 матчів - 5 пропущених м'ячів - 4 шат-аутів

У гострій конкуренції з більш молодими Старченком та Агаларовим відстояв своє право на ігрову практику. Будучи зрілим гравцем, досягнув серйозного прогресу. Допоміг «Енергії» фінішувати третьою в Групі Б, у  що ще на старті сезону не можна було б повірити.

ПРАВІ ЗАХИСНИКИ

1. Анатолій Масалов («Таврія»)

28 років, 11 матчів - 1 гол - 0 асистів

«Таврія» грала обмеженим контингентом гравців.  Нечисленним більш досвідченим хлопцям треба було демонструвати лідерські якості та універсалізм. Це вдалося Масалову, який був першим на підбираннях та  на початку атак однієї з найпотужніших весняних команд.

2. Юрій Бровченко (СК «Дніпро-1»)

30 років, 10 матчів - 1 гол - 0 асистів

Лівоногий Бровченко як і раніше залишався основним гравцем переможців Групи Б на правому фланзі захисту. Відіграв на рівні вище середнього, був одним з надійних механізмів команди Михайленко.

3. Юрій Красномовець («Скала»)

24 роки, 10 матчів - 2 голи - 3 асисти

Ми не можемо не відзначити універсала, який проявив себе відразу на декількох позиціях і допоміг «Скалі», куди прибув після виступів у аматорському чемпіонаті України (хоча має грунтовну школу «Карпат» і Першої ліги).

ЦЕНТРАЛЬНІ ЗАХИСНИКИ

1. Дмитро Махнєв («Енергія»)

22 роки, 10 матчів - 3 голи - 1 асист

Справжній ватажок захисту новокаховців - влучний пенальтист і вмілий майстер підключень на стандартні положення. Не тільки був лідером прогресуючого захисту «Енергії», але і забив кілька найважливіших м'ячів - в тому числі, в «бронзовому» матчі в Нікополі.

2. Петро Ковальчук («Прикарпаття»)

34 роки, 10 матчу - 3 голи - 1 асист

Ветеран повернувся з Мальдівських островів і потужно дебютував в команді з  рідної області, після повернення забивши три м'ячі у стартових зустрічах. Надалі залишався надійним захисником, посиливши лінію в цілому і виправдавши векторний курс Прикарпаття на запрошення маститих та досвідчених земляків.

3. Андрій Гусін («Буковина»)

Андрій Гусін


22 роки, 9 матчів - 1 гол - 1 асист

Чернівчани одразу кілька матчів провели на дуже високому рівні в захисті, і в цьому заслуга зв'язки Найко - Гусін. Син знаменитого футболіста «Динамо» і збірної виявився дійсно цікавим молодим гравцем, який вдало зіграв навіть проти сильних суперників.

ЦЕНТРАЛЬНІ ЗАХИСНИКИ

1. Богдан Куксенко («Таврія»)

22 роки, 11 матчів - 3 голи - 0 асистів

«Породистий» хлопець, який пройшов школу «Шахтаря», «Металіста» і «Таврії», набирав обертів по ходу сезону і шукав себе в рухливих побудовах сімферопольців. Навесні відіграв дуже потужно, вигравши дуелі у більшості іменитих форвардів. Встигав і підключатися до атаки.

2. Кирило Процишин («Енергія»)

23 роки, 10 матчів - 0 голів - 2 асисти

Відмінно відіграв навесні, особливо - коли через травму вибув Кравчук, і на Кирила з Махнєвим лягла додаткова відповідальність. Перегравав навіть грандів, у яких «Енергія» встигла відібрати очки. Дуже додав в тактиці і верховій боротьбі.

3. Олександр Дубина («Реал Фарма»)

23 роки, 9 матчів - 3 голи - 1 асист

Захист одеських «аптекарів» - один з найбільш олдскульних і простих, але і один з найбільш надійних.  У цьому заслуга зв'язки Новицький - Дубина, гравців могутніх і непоступливих, а також корисних біля чужих воріт (фішка від Лиховідова і Коваленка - при необхідності цих гренадерів можна побачити і в атаці).

ЛІВІ ЗАХИСНИКИ

1. Ігор Бойчук («Буковина»)

24 роки, 9 матчів - 1 гол - 3 асисти

Швидкісний фланговий гравець з відмінною лівою ногою.  Хавбек за натурою, через що йому часом буває складно в захисті. Однак в Буковині - незамінний: вміє починати атаки через свій край, кваліфікований футболіст для лівого флангу захисту. Має хороший удар і навіс.

2. Віталій Фетисов («Таврія»)

22 роки, 10 матчів - 1 гол - 2 асисти

Набирав обертів по ходу сезону. Добре взаємодіяв з Логвиненком, Воронченком, Соколаном і іншими партнерами. Активно комбінував, тому брав участь у багатьох результативних атаках.

3. Арсен Слотюк («Агробізнес»)

24 роки, 10 матчів - 1 гол - 1 асист

Стабільний фланговий захисник, який уникає авантюрних рішень.  Гравець, що вміє ефективно підіграти, надійний компонент відмінного ігрового ансамблю.

ЦЕНТРАЛЬНІ ПІВЗАХИСНИКИ

1. Владислав Краєв («Металіст 1925»)

23 роки, 11 матчів - 4 голи - 3 асисти

Півріччя харків'ян дещо зіпсоване, але завдання на сезон вирішено. Один з тих, хто витримав високий рівень і навесні, - Краєв. Гравець з хорошим ударом і баченням поля, який навесні виконував соло в кращих матчах «25-х».

2. Володимир Бижко (Таврія)

29 років, 11 матчів - 4 голи - 0 асистів

Справжній герой весняної частини. Знатний універсал в другій половині сезону грав, переважно, в центрі поля. Відзначився хорошою продуктивністю і особливим скілом: умінням дочекатися  підбирання і від душі пробити з середньої дистанції. Не раз вирішував долю матчів своїми голами.

3. Герман Дмитрієв («Реал Фарма»)

20 років, 11 матчів - 4 голи - 2 асисти

Представник молодшого покоління одеситів встиг зіграти і на флангових позиціях, але саме в центрі проявив себе навесні. Нагадаємо, його гол дозволив «Реал Фармі» обіграти навіть переможців Групи Б.

ПРАВІ ПІВЗАХИСНИКИ

1. Володимир Савошко («Нива-В»)

23 роки, 9 матчу - 6 голів (3 пен.) - 3 асисти

Свого часу подавав великі надії в «Карпатах», потім дещо несподівано покинув ФК «Львів». І не прогадав - в «Ниві-В» отримав стабільну ігрову практику, завоював право виконувати стандарти і виявився одним з лідерів колективу, який посів третє місце в Групі А.

2. Олег Синиця (“Металіст 1925”)

22 роки, 11 матчів - 5 голів - 0 асистів

Дещо нестабільний, але обдарований і технічний вінгер харків'ян. Навесні проявив свій бомбардирський талант, особливо яскраво граючи в тих матчах, де “Металіст 1925” володів м'ячем та ініціативою.

3. Ігор Маляренко (“Нива-В”)

28 років, 9 матчів - 4 голи - 1 асист

Досвідчений ватажок вінничан проявив високу ефективність і лідерські якості, зробивши результат там, де треба було найбільше. В оновленій команді, здається, заграв навіть яскравіше, ніж раніше.

АТАКУЮЧІ ПІВЗАХИСНИКИ

1. Віталій Груша (“Агробізнес”)

24 роки, 10 матчів - 6 голів (1 пен.) - 6 асистів

Атакуючий хав став найкращим асистентом всієї Другої ліги навесні і найкращим за системою «гол + пас». Забивав багато важливих м'ячів. Багато в чому йому зобов'язані своєю результативністю нападники волочіського клубу.

2. Денис Костишин (ФК “Дніпро”)

20 років, 10 матчів - 1 гол - 4 асисти

Знедолений “Дніпро” шукав нових лідерів. Багато хто не впорався з цією функцією. Один з тих, хто намагався брати гру на себе і виділявся нетривіальністю в атаці, як раз Костишин-молодший. Кілька ігор провів на найвищому рівні.

3. Вадим Бовтрук (“Полісся”)

26 років, 10 матчів - 0 голів - 4 асисти

Віддамо належне одному з тих, хто змінив “Полісся”. Бовтрук - гравець вже досвідчений, з вольовими якостями. Швидко влився в групу атаки житомирян і став їх головним асистентом.

ЛІВІ ПІВЗАХИСНИКИ

1. Вадим Воронченко (“Таврія”)

29 років, 10 матчів - 4 голи - 3 асисти

Граючи широко і розкуто, виявився одним з найрезультативніших гравців сезону. Навесні відмінно зіграв з тими ж Соколаном і Бижком, що дозволило “Таврії” панувати у чужій штрафній.

2. Ярослав Конкольняк (“Прикарпаття”)

Фото: fc.if.ua


27 років, 10 матчів - 2 голи - 4 асисти

Олдскульний крайній хав з хорошою швидкістю і подачею( на протилежному фланзі також чудово грає Оринчак) постійно нагнітав з флангу, дуже здорово подавав стандарти під ліву ногу, чим активно користувалися одноклубники.

3. Сергій Цибульський (“МИР”)

23 роки, 9 матчів - 3 голи (1 пен.) - 2 асисти

Швидкий і технічний гравець після невдалого періоду в “Колосі” ожив і знову заграв в футбол. Допоміг команді обіграти “Металіст 1925”,  “Дніпро “і “Реал Фарму”. Здорово діяв попереду, де горностаевцам потрібна.

НАПАДНИКИ

1. Вадим Шаврін (“Полісся”)

30 років, 10 матчів - 8 голів (2 пен.) - 2 асисти

Вперше після багатьох років у Першій лізі виявився на цьому рівні - і драйвонув в “Поліссі”. Допоміг у становленні оновленої команди Призетка. Не тільки став головним бомбардиром, але і підпорядкував собі атакуючі дії житомирян.

2. Ігор Худоб'як (“Прикарпаття”)

31 рік, 8 матчів - 7 голів - 2 асисти

Найкращий бомбардир і жива легенда “Прикарпаття”. Допоміг команді достроково підвищитися в класі. Однозначно міг би зробити навесні і більше, але пережив невелику травму, трохи вибившу його з колії.

3. Владислав Супряга (СК “Дніпро-1”)

18 років, 9 матчів - 3 голи - 3 асисти

Один з найталановитіших молодих гравців Другої ліги. Великі аванси потихеньку відпрацьовує, розриваючи вікові і неповороткі захисні редути завдяки своєму вибуховому швидкісного дриблінгу.

НАПАДНИКИ

1. Олег Кожушко (СК “Дніпро-1”)

20 років, 7 матчів - 8 голів

Після травми довго приходив до тями, проте коли повернувся в стрій - стало зрозуміло, що це саме той форвард, якого не вистачало СК “Дніпро-1”. Із задоволенням бомбардував аутсайдерів, доставив багато клопоту і суперникам які поступалися в класі.

2. Іван Доценко (“Мир”)

34 роки, 8 матчів - 6 голів (2 пен.) - 2 асисти

Досвідчений форвард, син президента клубу, він був лідером команди в тих матчах, де вона досягала результату. Дуже хороший нападник. Майстерний виконавець стандартів.

3. Богдан Семенець (“Агробізнес”)

27 років, 9 матчів - 5 голів (2 пен.) - 0 асистов

Вже за один чемпіонський «золотий» гол міг би потрапити в збірну півріччя. Після неприємної зимової травми встиг багато зробити для того, щоб “Агробізнес” завершив сезон тріумфально.

НАЙБІЛЬШ ЕФЕКТИВНІ Тренери ВЕСНЯНОЇ ЧАСТИНИ СЕЗОНУ

1. Сергій Шевченко (“Таврія”)

11: +9 = 1-1; 25: 5; 28 залікових пунктів; 85% набраних очок від можливих; 3 результативні заміни

2. Володимир Ковалюк (“Прикарпаття”)

10: + 8 = 0-2; 21: 9; 24 залікові пункти; 80% набраних очок від можливих; 3 результативні заміни

3. Дмитро Михайленко (СК “Дніпро-1”)

12: +9 = 1-2; 32: 6; 28 залікових пунктів; 78% набраних очок від можливих; 6 результативних замін

Дмитро Михайленко. Фото: Віктор Перегняк.

За матеріалами SportArena

 

...




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору