Новини змагань

Перша ліга. Збірна другого півріччя сезону

11:00, 19 червня 2018

Символічна збірна весни-літа у Першій лізі сезону-2017/18 за версією прес-служби ПФЛ та авторитетного журналіста Артура Валерка

Олександр Рябоконь


Від автора. Сьогодні у нас дуже незвичайна символічна збірна. Вона являє собою суто весняну частину сезону 2017/18 в Першій лізі - це лише близько третини дистанції, але саме цей відрізок вирішує долю медалей і всіх підсумкових місць. Тому, віддаємо належне цьому відповідальному періоду і тим людям, які добротно відпрацювали кінцівку чемпіонату. Список 33 найкращих враховує лише відрізок березня-червня - і завдяки цьому ми виділяємо тих гравців, чий внесок був особливо важливим за цей час.

ВОРОТАРІ

1. Геннадій Ганєв («Інгулець»)

28 років, 10 матчів - 7 пропущених м'ячів - 7 шат-аутів

«Інгулець» пропустив найменше м’ячів у весняній частині сезону, а Ганєв видав більше всіх «сухих» матчів. Багато виручав, та й в цілому провів видатний сезон.

2. Олександр Ільющенков («Рух»)

28 років, 9 матчів - 6 пропущених м'ячів - 5 шат-аутів

«Рух» навесні навчився прагматично грати на результат, а надійність воротаря була одним з козирів вінниківців. Ільющенков провів ряд сильних матчів, в тому числі - переможний проти чемпіона.

3.  Анатолій Старущенко (ПФК «Суми»)

30 років, 10 матчів - 8 пропущених м'ячів - 3 шат-аути

Повернувшись в рідний чемпіонат з Таджикистану, досвідчений воротар не зтушувався. Видав серію хороших матчів, коли ПФК «Суми» були улюбленцями преси та фахівців. Спойлер: кінцівка сезону була затьмарена для клубу скандалом навколо «договірних матчів».

ПРАВІ ЗАХИСНИКИ

1. Денис Фаворов («Десна»)

27 років, 11 матчів - 5 голів - 1 асист

Найрезультативніший захисник Першої ліги довго набирав оптимальну форму після важкої травми, але за підсумком сезону вийшов на свій кращий футбол. Корисно грав у своїй зоні, багато забивав, активно комбінував на фланзі.

2. Олександр Голіков (ФК «Полтава»)

26 років, 12 матчів - 0 голів - 2 асисти

Технічний і винахідливий латераль поєднував швидкість з універсалізмом. Однаково корисно міг зіграти і зліва, і справа. Проявив себе в матчах, де його команді потрібен був результат.

3. Денис Балан («Інгулець»)

24 роки, 11 матчів - 0 голів - 2 асисти

Якою б не була побудова петровського захисту, Балану відводилася особлива роль. Настирливий крайній захисник грав з підключеннями до атаки і постійної гостротою.

ЦЕНТРАЛЬНІ ЗАХИСНИКИ

1. Ігор Дуць («Рух»)

24 роки, 10 матчів - 1 гол - 0 асистів

Потужний захисник, який пройшов школу «Шахтаря», в Вінниках пройшов справжнє випробування і високою конкуренцією, і становленням колективу на новому рівні. Навесні грав дуже добре. Забив переможний м'яч лідеру.

2. Богдан Саламаха («Балкани»)

28 років, 12 матчів - 2 голи - 1 асист

«Балкани» достроково забезпечили собі першолігову прописку на наступний сезон, а Саламаха, який повернувся в футбол після невеликої осінньої паузи, допоміг зорянцам міцної грою в захисті і регулярними підключеннями до атаки.

3. Тарас Дурай (ПФК «Суми»)

33 роки, 10 матчів - 2 голи - 0 асистів

Ветеран сумчан кілька разів продемонстрував свій козир - гарматний дальній удар з гри і зі стандартів. У кращих матчах був самовідданий. Тараса було дуже важко обіграти в силовій боротьбі.

ЦЕНТРАЛЬНІ ЗАХИСНИКИ

1. Віталій Павлов («Інгулець»)

29 років, 10 матчів - 1 гол - 0 асистів

Захист «Інгульця» справив хороше враження, вміло грали в різних тактичних схемах і витримували випробування грандами. Залишивши за дужками декілька не особливо вдалих матчів, в іншому це був високий клас.

2. Вадим Парамонов (ФК «Полтава»)

27 років, 10 матчів - 0 голів - 0 асистів

Захист полтавської команди завжди славився надійною грою, навесні поступово набирав обертів – як і Парамонов,  ватажок команди і головне -  організуючий гравець.

3. Іван Білий («Рух»)

30 років, 10 матчів - 1 гол - 0 асистів

«Рух» в трійці кращих за підсумками весняних матчів і четвертий за пропущеними м'ячами - це свідчення прогресу команди. А І.Білий істотно додав, створивши з Дуцем хорошу зв'язку.

ЛІВІ ЗАХИСНИКИ

1. Михайло Писко («Рух»)

25 років, 11 матчів - 0 голів - 2 асисти

Перехід Бідловського і ряд змін через хвороби, здавалося, послабили «Рух» - але в особі Писко команда знайшла вираженого претендента на лідерство. Перевірений латераль ще й відзначився хорошим виконанням стандартів під ліву ногу.

2. Андрій Мостовий («Десна»)

30 років, 13 матчів - 0 голів - 3 асисти

Універсал встиг пограти і вище по флангах, і в центрі поля. Відзначаємо його велику роль у весняних успіхах «Десни», а також готовність закрити проблемні позиції. Особливо здорово відіграв в плей-офф.

3. Павло Іванов (ФК «Полтава»)

33 роки, 12 матчів - 0 голів - 1 асист

Ветеран був ватажком захисту полтавської команди, а також стабільно робив свою справу - хоч ФК «Полтава «і не обійшлася навесні без провальних матчів. Окремо виділяємо вдалу гру Павла у вирішальному стиковому матчі.

ЦЕНТРАЛЬНІ ПІВЗАХИСНИКИ

1. Максим Покотилюк (ФК «Полтава»)

30 років, 14 матчів - 1 гол - 2 асисти

Ключовий гравець півзахисту команди, яка навесні зуміла скоротити відставання від лідера і створити йому конкуренцію. Непоступливий руйнівник ще й допомагав «городянам» потужними ударами.

2. Борис Баранець («Рух»)

31 рік, 11 матчів - 4 голи - 2 асисти

Справжній лідер «Руху» - гравець, який поєднує техніку з високим футбольним інтелектом. Головний асистент і виконавець стандартів вінниківців

3. Ігор Семенина (МФК «Миколаїв»)

29 років, 11 матчів - 3 голи - 3 ассисти

Провівши невдалі періоди кар’єри в «Дніпрі» і «Геліосі», знайшов себе в команді, з якою колись починав. Використовував таке правило - «в незрозумілій ситуації бий». Завдяки добре поставленому удару, вирішив долю кількох дуже важливих матчів.

ПРАВІ ПІВЗАХИСНИКИ

1. Андрій Яковлєв («Волинь»)

29 років, 12 матчів - 6 голів - 0 асистів

Граючи по всьому фронту атаки, вміючи діяти в різній манері, досвідчений Яковлєв став найкращим бомбардиром команди у весняній частині сезону. Новачок з досвідом виступів у єврокубках і декількох закордонних чемпіонатах допоміг «Волині» зберегти прописку в Першій лізі.

2. Олександр Єрмаченко («Арсенал-Київ»)

25 років, 10 матчів - 3 голи - 3 асисти

Вибуховий вінгер з непоганим ударом і вмінням віддати розрізну передачу взяв на себе лідерство, коли в неоптимальній формі були інші атакуючі гравці чемпіона. Додавав по ходу сезону.

3. Антон Савін (ФК «Полтава»)

28 років, 13 матчів - 1 гол - 4 асисти

Найкращий асистент Першої ліги відрізнявся гострими фланговими проходами і непоганими ударами. Уміло керував грою своєї команди на правому краю поля.

Атакуючі півзахисники

1. Артем Фаворов («Десна»)

24 роки, 14 матчів - 7 голів - 6 асистів

Статусне весняне придбання «Десни «виправдало себе сповна. Фаворов-молодший багато забивав, відмінно комбінував з партнерами і урізноманітнив гру в нападі чернігівців. Кращий розігруючий і найефективніший гравець весни Першої ліги.

2. Сергій Панасенко («Гірник-Спорт»)

26 років, 10 матчів - 3 голи - 2 асисти

Відразу в декількох матчах прицільні удари Панасенка приносили «Гірнику-Спорт» сенсаційні перемоги. Непогано виконував стандарти, вів гру команди в центрі поля.

3. Олександр Волков («Десна»)

29 років, 12 матчів - 3 голи - 4 асисти

Якби не травма, зробив би ще більше. Але і без того видав відразу декілька потужних відрізків, став героєм багатьох матчів, в тому числі – гри в  відповідь в плей-оффі.

ЛІВІ ПІВЗАХИСНИКИ

1. Юрій Соломка («Колос»)

28 років, 12 матчів - 4 голи - 3 асисти

Навіть при високій конкуренції і не найкращій формі команди зумів себе проявити. Розбирався з суперниками за рахунок швидкості і дриблінгу, вирізнявся і в завершенні атаки, і в підіграванні.

2. Владислав Шарай («Авангард»)

21 рік, 10 матчів - 2 голи - 3 асисти

Набирав форму по ходу сезону, хоча і був період, коли змушений був знову боротися за місце в складі. У розпал весни виявилося, що саме він здатний зіграти не тільки прямолінійно, але і більш вишукано.

3. Сергій Герасимець (МФК «Миколаїв»)

29 років, 11 матчів - 4 голи - 0 асистів

Найкращий бомбардир зимового антракту чимало забивав і в весняних матчах чемпіонату. Часом саме фланговий натиск Герасимця допомагав «корабелам», які провели неоднозначний сезон.

НАПАДНИКИ

1. Олександр Акименко («Інгулець»)

32 роки, 10 матчів - 10 голів (4 пен.) - 0 асистів

Стабільний голеадор і кращий пенальтист зробив важливий внесок у виході «Інгульця» на новий рівень свого розвитку. В останніх турах, як і команда в цілому, дещо збавив оберти. Були на те й об'єктивні причини.

2. Роман Локтіонов («Черкаський Дніпро»)

31 рік, 11 матчів - 5 голів (1 пен.) - 3 асисти

Тягнув на собі свою нову команду. Був головною причиною того, що «Дніпро» все ж зберігав якісь шанси на збереження першолігової прописки.

3. Олександр Ковпак (ФК «Полтава»)

35 років, 13 матчів - 5 голів - 0 асистів

Супер-саб срібних призерів чотири з п’яти весняних м'ячів забив «з лавки». Мати такого майстра для зміни ходу невдалих матчів - велика розкіш і удача.

НАПАДНИКИ

1. Максим Дегтярьов (ФК «Полтава»)

25 років, 12 матчів - 8 голів (1 пен.) - 1 асист

У квітні-травні видав просто ураганний відрізок. Коли він у формі - з ним не посперечаєшся. Динамо - НЕ Динамо, але інтерес більшості клубів УПЛ заслужив.

2. Денис Безбородько («Десна»)

24 роки, 14 матчів - 7 голів - 2 асисти

Під кінець сезону отримав шанс покуражитися в матчах проти суперників, які поступалися в класі. Чимало користі приніс команді за рахунок своєї швидкості. Добре входив в гру, коли це було потрібно.

3. Олександр Філіппов («Десна»)

25 років, 13 матчів - 4 голи - 2 асисти

Навіть травма не завадила Філіппову провести потужний в цілому сезон. Забивав менше ніж партнери, але ціна його голів вище. В Петровому, наприклад, став героєм матчу-десайдера.

 

НАЙБІЛЬШ ЕФЕКТИВНІ ТРЕНЕРИ ВЕСНЯНОЇ ЧАСТИНИ СЕЗОНУ

1. Олександр Рябоконь («Десна»)

12: + 10 = 1-1; 33:10; 31 заліковий пункт; 86% набраних очок від можливих; 6 результативних замін

2. Сергій Лавриненко («Інгулець»)

12: + 8 = 0-4; 16: 8; 24 залікових пункти; 67% набраних очок від можливих; 1 результативна заміна

3. Анатолій Безсмертний (ФК «Полтава»)

12: + 7 = 1-4; 17:12; 22 залікових пункти; 61% набраних очок від можливих; 5 результативних замін

 

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору