Новини змагань

Золотий матч. "Дніпро-1" - "Агробізнес" - 0:1. Звіт + фото

10:30, 10 червня 2018
"Агробізнес" став абсолютним чемпіоном Другої ліги, мінімально перегравши "Дніпро-1" у вирішальному матчі

До матчу

Учасники супер-фіналу постаралися виставити максимально оптимальні склади, але при цьому створити труднощі одне для одного. Так, дніпряни задіяли досить відкритий склад із двома форвардами (звернемо увагу на цей нюанс). Справа в обороні (як це й буває у спортклубу в матчах найвищої відповідальності) грав лівоногий Бровченко, одночасно з’явилися два форварди – Супряга та Кожушко, яким допомагав висунутий вище Кравченка та Когута Мемешев.

У свою чергу, Агробізнес задіяв склад, більше притаманний його типовому розташуванню. Три особливі точки: Полторацький вийшов у центрі оборони з Курилом (вибір був), а Пліс з’явився на позиції правого вінгера – тренерський штаб віддав перевагу досвідченішому гравцеві, який відновився після травми, перед братами Когутами та Шевчуком (найсвіжішими новачками). В воротах вийшов Одольський (Чернобай провів більше матчів у регулярці, однак цього разу почав на лаві).

Зустріч викликала великий ажіотаж – на суперфінал прибули президент ФФУ Андрій Павелко та президент ПФЛ Сергій Макаров, а також очільники обох клубів – Олег Собуцький та Юрій Береза. Прибув підтримати дніпрян форвард Роман Зозуля – а також цілий бомонд відомих фахівців на чолі з Мироном Маркевичем.

Голос «Дніпро-Арени» Юлія Цюпило



Матчева програмка за цим посиланням



Роман Зозуля і Сергій Нагорняк. Фото: Віктор Перегняк


Перший тайм

Особлива риса матчів такого типу – команди грають на чистовик. Перший сезон для кожної з них на професіональному рівні, але при цьому перше в історії очне протистояння. З перших хвилин суперники запропонували одне одному пристойний темп. Висувалися Когут, Сніжко, Кожушко в номінальних господарів – Груша, Семенець та Пліс. Йшла серйозна боротьба у центрі поля.

Але, як часто це буває, загальна логіка гри залежала й від відскоків, кіксів, стандартів. Відкрити рахунок вдалося волочищанам, і посприяв у цьому корнер із правого краю. Після подачі корнера вдало скинув м’яча з-під Лопирьонка Слотюк і Семенець з близької відстані переправив його у ворота, вискочивши з-за спин суперників – 0:1.

Другий тайм

Попри очікування, швидкого гола не сталося. Хоча у дніпрян було відразу кілька нагод, а воротареві Одольському довелося тягнути прицільний удар Кожушка. Відчуваючи, що тиск суперників збільшується, Агробізнес вирішив перебудуватися. Замість атакувального хавбека Груші вийшов другий форвард Темнюк, а Юхимович змінив по позиції Полторацького. У дніпрян, накульгуючи, Кожушко поступився місцем на полі Войцеховському.

Однак гра проходила радше за сценарієм волочищан. Вони вибудували редут із простими та чіткими діями, стараючись після кожної втрати стартувати у швидкі зворотки. Одну із них зобов’язаний був реалізовувати Семенець – форвард обікрав суперників, вирвався на воротаря, але пустив м’яча вище воріт.


Випади дніпрян були набагато більш працемісткими. Кожна атака готувалася в кілька передач, а останнього пасу бракувало – все читалося оборонцями волочищан. Здавалося, під кінець гри спортклубівці вдадуться до спрощення – прямовисних передач та дальніх ударів, однак цього було мало. Хіба що раз Карноза цілив здалеку – та й то без реальної небезпеки.

Багато сил віддали дніпряни в цьому насиченому сезоні – півфінал Кубка України, на кілька матчів більше в регулярному чемпіонаті. І хоча в групі атаки у них більшість молодь, під кінець гри бажаної переваги в фізиці здобути також не вдалося.

Агробізнес – проект, який створювався та зрів кілька років. Зіграний, збалансований, досвідчений – хай і не найвищому рівні. Тож у кінцівці, навпаки, волочищани виривалися на вільний простір, заробляли для суперників фоли та довели матч до очікуваного результату. Абсолютним чемпіоном Другої ліги став Агробізнес – СК Дніпро-1 завоював почесне срібло.

Man of the Match – Богдан Семенець
Забив м’яч, що вирішив долю гри, міг забивати ще і постійно тримав суперників у напрузі.

СК Дніпро-1 – Агробізнес 0:1
Гол: Семенець, 35

СК Дніпро-1: Юрчук – Бровченко, Лопирьонок, Логінов, Польовий – Кравченко, Сніжко, Іг.Когут (Карноза, 78) – Кожушко (Войцеховський, 69), Мемешев (Поплавка, 75), Супряга. Запасні: Варцаба, Сафронов, Гоменко, Беляєв. Головний тренер: Дмитро Михайленко.

Агробізнес: Одольський – Гагун, Полторацький (Юхимович, 69), Курило, Слотюк – Кухарук, Думанюк – Пліс (М.Когут, 79), Груша (Темнюк, 56), Скакун (Шевчук, 75) – Семенець. Запасні: Чорнобай, Дубчак, Ів.Когут. Головний тренер: Андрій Донець.

Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків)

Президент СК "Дніпро-1" Юрій Береза і почесний президент ФК "Агробізнес" Олег Собуцький


 
 
Фото: Віктор Перегняк, Олексій Кликов
 
Прес-служба ПФЛ за матеріалами SportArena
 

...

 

...

 

...

 

...

 

...

 

...

 

...

 

...

 

...

 

...

 

...

 

...

 

...

 

...

 

...




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору