Новини змагань

MATCHDAY! Анонс "Золотого матчу" на НСК "Олімпійський" + відеоролик

10:00, 9 червня 2018

Анонс матчу за чемпіонство сезону 2017/18 у другій лізі

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни НСК «Олімпійський»! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


Субота, 9 червня 2018 року. 20:00 м. Київ. Стадіон НСК «Олімпійський».

СК «Дніпро-1» (Дніпро) - «Агробізнес» (Волочиськ, Хмельницька область).

Арбітр – Дмитро Кривушкін (Харків).

Асистенти арбітра: Денис Сердюк (Полтава), Володимир Дорошенко (Житомир).

Четвертий арбітр: Владислав Дорош (Київ).

Спостерігач арбітражу: Віктор Денисюк (Фастів, Київська область).

Дискваліфіковані: немає.

У суботу дев’ятого червня у Києві на єдиному в Україні стадіоні класу «еліт» відбудеться остання гра сезону у професіональному сезоні 2017/2018 років. Матч між чемпіонами групи «А» та «Б» у другій лізі волочиським «Агробізнесом» та спортивним клубом «Дніпро-1».

Майже рік тому, а саме 19 червня волочиський «Агробізнес» вже грав на НСК «Олімпійському» у грі за перше місце у аматорському чемпіонаті. З тих гравців, що тоді виступали наразі не у команді лише Пліс.

“Металіст 1925” (Харків) – “Агробізнес" (Волочиськ) - 0:4.

Голи: Темнюк (21, 41, 71), Груша (57)

Матч зупинено на 84-й хвилині.

Агробізнес”: Одольський – Слотюк (Гагун, 78), Атласюк, Шум (к), Дубчак (Полторацький, 80) - Кухарук, Думанюк – Пліс, Груша, Скакун (Юрчак, 69) – Темнюк.

І Андрій Донець з Волочиська і Дмитро Михайленко з Дніпра тричі визначалися найкращими тренером тижня у другій лізі. Тренер волочисьців був найкращим у 1, 5 та 13 тура, а дніпрян у 17, 21 та 23 турі.

Гравці «Агробізнесу» п’ять разів визначалися найкращим у турі: Віталій Група – у першому та 22 турі, Богдан Семенець у п’ятому та 28, Олександр Юрчак у 18 турі. Гравці СК «Дніпро-1» також одного разу: Владислав Супряга у 21-му турі.

Обидві команди досить рівно пройшли увесь чемпіонат. Волочиський «Агробізнес» вже з першого туру захопив лідерство, а от «спортклубівці» лише у останній гру другого кола змоги захопити лідерство, яке вже не відпускали до закінчення сезону.

07 квітня 2018 року «Агробізнес» достроково за вісім турів до завершення першості забезпечив собі вихід до Першої ліги. У той же час СК «Дніпро-1» забезпечив вихід до Першої ліги 28 квітня 2018 року, також достроково за шість турів до завершення першості.

Обидві команди багато що поєднує: це і велика кількість впевнених перемог (дев’ять у волочисьців і 16 у «спортклубівців»), обидві команди у середньому забивали трохи більше ніж 2,5 м’ячі за гру, «Агробізнес» пропустив 20 м’ячів у 28 матчах, а СК «Дніпро-1» - лише 15 у 33 зустрічах.

В обох командах надійні голкіпери: у Костянтина Одольського та Сергія Чернобая з «Агробізнесу» по сім матчів на «0», а у Валерія Юрчука з СК «Дніпро-1» - 13, і ще шість матчів на «0» відіграв дніпровець Ігор Варцаба.

У «Агробізнеса» одразу три гравці забити десять та більше м’ячів у сезоні: Богдан Семенець – 19, Віталій Груша – 16 та Андрій Скакун – десять. У СК «Дніпро-1» таких гравців лише двоє: Ігор Когут – 15, Владислав Войцеховський – 11.

Гравці «Агробізнесу» беззаперечно є найкоректнішою командою у всій другій лізі – лише 30 попереджень. СК «Дніпро-1» займає почетне третє місце з двома вилученнями та 63 попередженнями.

У другій лізі лише Сергій Шум з «Агробізнесу» відіграв більш ніж десять матчів – 14, і в усіх цих зустрічах його команда виграла.

Середній вік гравців «Агробізнесу» протягом сезону – 25 років, у СК «Дніпро-1» - 23,9 років.


 

 

Арбітром матчу є 34-х річний Дмитро Кривушкін (09.06.1984) з Харкова.

Кар’єра Дмитра Кривушкіна:

Регіональні змагання: 2005-2007, ДЮФЛ та Аматори України: 2007-2010, Друга ліга: 2010-2012, Перша ліга: з 2013 року.

 

 

НСК "Олімпійський"

Цікаво, що ще 26 травня головна спортивна та культурна арена країни – НСК «Олімпійський» – приймала справжнє футбольне свято – фінальний матч Ліги Чемпіонів УЄФА сезону 2017/2018 років. Матч пройшов на найвищому рівні та отримав схвальні відгуки як від вболівальників, так і від представників УЄФА. Організація була зразковою настільки, наскільки це взагалі було можливо. Чудове забезпечення рівня безпеки, дуже гостинні дружні люди, надзвичайно красивий Київ, - сказав Александер Чеферін, президент УЄФА. - НСК «Олімпійський» є одним із найвеличніших стадіонів у Європі, і він велично прийняв фінал Ліги чемпіонів УЄФА між «Реалом» (Мадрид) та ФК «Ліверпуль». Ппо завершенню матчу представники УЄФА вручили керівництву НСК «Олімпійський» сертифікат:

"Союз європейських футбольних асоціацій підтверджує цим сертифікатом, що НСК «Олімпійський» класифікується в переліку стадіонів УЄФА класу еліт", - йдеться у відзнаці.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору