Новини змагань

Друга ліга. Відлуння матчів. Чотири розгроми, два хет-трики

19:30, 2 червня 2018

Друга ліга, відлуння матчів, що відбулись в останній уік-енд. Шість воротарів-дебютантів. Сім пенальті у турі, усі реалізовані

"Інгулець-2" - "Дніпро-1" - 0:6. Фото: ingulec.com


Запорізький «Металург» не може виграти вже 18 матчів поспіль (одна нічия, 17 поразок), «Арсенал-Київщина» - 11 (одна нічия, десять поразок).

Запорізький «Металург» програє вже 13 гру поспіль (новий рекорд клубу), «Арсенал-Київщина» - дев’яту.

Пропускаючи 133-й м’яч у сезоні запорізький «Металург» вкотре оновлює власний антирекорд всеукраїнського футболу. Запорізький «Металург» пропускає вже 18-ту гру поспіль (новий рекорд сезону). Вперше у своїй історії запорізький «Металург» пропустив за перший тайм сім м’ячів, а «Таврія-Сімферополь» вперше забила.

Вінницька «Нива-В» не грає унічию у 19 матчах поспіль. Одеський «Реал Фарма» перервав свою дев’ятиматчеву безпрограшну серію.

Лише дві команди у цьому сезоні не зазнавали великих поразок: СК «Дніпро-1» не програє у 33 матчах, а волочиський «Агробізнес» - у 28.

Лише гравці волочиського «Агробізнесу» не вилучалися з поля у цьому сезоні.

«Таврія-Сімферополь» здобуває свою найбільшу перемогу у другій лізі – 9:0.

Бразилець Де Олівейра Баіа Феррейра («Металіст 1925») стає першим іноземним гравцем в історії харківського клубу. Загалом це дев’ятий іноземний гравець у цьому сезоні у другій лізі.

Півзахисник одеського «Реал Фарма» Микола Лиховидов вже вкотре оновлює власний рекорд і виходить на поле у віці 52 років та 127 днів.

Воротар Владислав Шовкун («Металург») вже у 14-й раз у сезоні вийшов на поле у якості польового гравця. Загалом це вже його 21-й матч в полі.

Олег Кожушко (СК «Дніпро-1») забиває вже п’ятий матч поспіль – вісім м’ячів.

Вперше за останні 5,5 років зафіксований рахунок 9:0. А загалом, це лише четверта перемога однієї з команд у другій лізі з рахунком 9:0.

Перемоги у другій лізі з рахунком 9:0:

09.05.1998

«Шахтар-2» Донецьк

9:0

«Шахтар» Стаханов

01.08.2010

«Єдність» Плиски

9:0

«Рось» Біла Церква

07.11.2012

«Шахтар-3» Донецьк

9:0

«Енергія» Нова Каховка

02.06.2018

«Таврія-Сімферополь»

9:0

«Металург» Запоріжжя

 

Підсумки ігрового дня

Загалом зіграно 11 матчів, три перемоги господарів та вісім перемог гостей. Забито 47 м’ячів (у середньому 4,27 за гру), господарі забили 21 м’ячів, гості – 26. У першому таймі було забито 26 м’ячів, і 21 у другому. Арбітрами було показано 45 попереджень та одне вилучення, також було призначено одразу сім пенальті (усі реалізовані). Загалом 11 матчів туру відвідало 7177 глядачів (у середньому 652 за гру). У турі зафіксовано три дублі та два хет-трики.

Незважаючи на поразку в поєдинку 31-го туру від головного конкурента, «Таврії Сімферополь», футболісти «Енергії» все ж таки зуміли посісти третє місце в групі «Б». Фото tavriya.com.ua


Голи: найперший – Володимир Савошко ("Нива-В", четверта хвилина), найпізніший – Максим Зіннатулін ("Енергія", 90+3 хвилина).

Пенальті та вилучення.

Пенальті реалізували: Олександр Толгаренко (МФК «Миколаїв-2»), Олександр Бобелюк («Суднобудівник»), Максим Логвиненко («Таврія-Сімферополь»), Іван Доценко («Мир»), Анатолій Кучинський (ФК «Львів»), Олександр Дубіна («Реал Фарма»), Дмитро Махнєв («Енергія»).

Друге вилучення: Сергій Палюк (ФК «Дніпро»).

Воротарі

Суха гра в активі шести голкіперів: Олег Білик («Скала»), Роман Гурін / Владислав Логовський («Таврія-Сімферополь»), Іван Пономаренко (ФК «Дніпро»), Валерій Юрчук (СК «Дніпро-1»), Іван Піцан («Прикарпаття»), Максим Бабійчук («Нива-В»).

Ювілеї гравців

130-ту гру у другій лізі проводить: Микола Лиховидов ("Реал Фарма"), соту: Дмитро Швець ("Полісся"), 75-ту: Петро Ковальчук ("Прикарпаття"), 70-ту: Олександр Дугієнко ("Нива"), Дмитро Махнєв, Владислав Вакулінський (обидва "Енергія"), Ілля Шестіпалов ("Мир"), Сергій Алексанов ("Полісся"), 50-ту: Андрій Муляр ("Поділля").

Дебютують у другій лізі: Валентин Рудич, Костянтин Гуцул (обидва "Буковина"), Руслан Карнаущенко ("Інгулець-2"), Арсен Бєліменко, Де Олівейра Баіа Феррейра (обидва "Металіст 1925"), Костянтин Гордецький ("Мир"), Владислав Логовський ("Таврія-Сімферополь"), Максим Луговський (ФК "Дніпро").

35-й м’яч у другій лізі забиває: Іван Доценко («Мир», перший у грі), 25-й: Павло Новицький ("Реал Фарма"), десятий: Максим Логвиненко ("Таврія-Сімферополь"), п’ятий: Вадим Гриппа ("Таврія-Сімферополь"), Олексій Литовченко ("Нива Т"), Олександр Дубіна («Реал Фарма», другий у грі).

Дебютний м’яч у другій лізі забивають: Василь Геник ("Прикарпаття", у 22-й грі), Владислав Журавленко ("Таврія-Сімферополь", у 19-й грі), Александру-Васілє Мунтян ("Буковина", у десятій грі), Анатолій Кучинський (ФК "Львів", у восьмій грі), Артур Карноза (СК "Дніпро-1", у четвертій грі), Валентин Рудич ("Буковина", у першій грі).

П’ятий дубль у другій лізі на рахунку: Іван Доценко («Мир»), перший: Богдан Куксенко («Таврія-Сімферополь», у 30-й грі), Олександр Дубіна («Реал Фарма», у 57-й грі).

Перший хет-трик у другій лізі на рахунку: Максим Єрмоленко («Металіст 1925», у сьомій грі), Олег Кожушко (СК «Дніпро-1», у 12-й грі).

 

Денис Столярчук для pfl.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору