Новини змагань

Макаров: приємно вражені результатами перехідних матчів

09:00, 31 травня 2018

Сергій Макаров став гостем програми "Повний аут" радіо NV

Фото: desna.football


Президент ПФЛ Сергій Макаров в програмі «Повний аут» поділився враженнями від стикових матчів, розповів про «Золотий матч» в Другій лізі та прояснив ситуацію з подальшим функціонуванням клубів, які залишили Першу лігу.

Перехідні матчі

- Результати матчів мене здивували, - зазначив Сергій Дмитрович. - Звичайно, сподівалися, що клуби з Першої ліги зможуть перемогти, але розцінювали шанси як 50 на 50. Розраховували, що один з наших клубів вийде в УПЛ через плей–офф, а коли виявилося, що пройшли обидва колективи, то це стало для нас приємною несподіванкою. За останні два дні отримав чимало привітань. Для ПФЛ – це велике досягнення. Якщо я не помиляюся, такого ще не було, щоб три клуби з Першої ліги за спортивним принципом виходили в Прем’єр-лігу.

Достойні представники

- За досвідом останніх сезонів, можна говорити, що клуби Першої ліги зможуть нав’язати боротьбу лідерам нашого футболу. Наприклад, клуби, які перейшли до топ-дивізіону з Першої ліги, – «Олімпік», «Олександрія», «Маріуполь» – змогли пробитися в єврокубки. Це показник того, що наші лідери – конкурентоспроможні команди з амбітними планами. Вважаю, що «Арсенал», «Десна» та «Полтава» зможуть закріпитися в Прем’єр-лізі. Це хороші клуби, з кваліфікованими тренерами і виконавцями в складі.

Фото: desna.football


Рівень чемпіонатів

- На жаль, рівень змагань в Прем’єр-Лізі падає, якщо порівнювати з найбільш успішними сезонами. Натомість, Перша ліга з кожним роком прогресує. Тож поступово якість футболу в УПЛ і Першій лізі вирівнюється, що і показав етап плей-офф.

«Золотий матч»

- З Групи А Другої ліги підвищилися в класі «Агробізнес», «Прикарпаття», а з Групи Б – СК «Дніпро -1» та «Металіст – 1925». 9 червня очікуємо на «Золотий матч», в якому зустрінуться переможці Групи А та Групи Б: «Агробізнес» Волочиськ та СК «Дніпро – 1». В цьому матчі визначиться чемпіон Другої ліги сезону 2017/18. Спочатку, хотіли провести гру в Черкасах, але клуби звернулися до нас з проханням зіграти на НСК «Олімпійський». Також, на таке наше рішення вплинули останні події в Черкасах, коли вболівальники вибігли на поле та зірвали гру. В п’ятницю збереться Рада ліг, на якій і вирішиться це питання. Вважаю, що вболівальники отримають насолоду від безкомпромісного та цікавого футболу.

Доля клубів

- На жаль, ПФЛ назавжди покинула «Жемчужина» Одеса, оскільки її власник прийняв рішення про ліквідацію клубу. Крім того, до Другої ліги перейшли «Черкаський Дніпро», «Кремінь» Кременчук та «Нафтовик-Укрнафта». Зараз спілкуємося з директором «Нафтовика» Андрієм Полуніним про подальший розвиток ситуації в клубі. Він продовжує боротися за клуб. Але також володіємо інформацією, що нове керівництво компанії «Укрнафта» планує позбавитися від непрофільних активів. Поки що остаточного рішення не прийнято, але ситуація тривожна, - переконаний фахівець.

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору