Новини змагань

Книш: чимало факторів вплинуло на кінцевий результат "Нафтовика"

13:20, 24 травня 2018

Головний тренер ФК «Нафтовик–Укрнафта» Володимир Книш поділився враженнями від виступів команди в  сезоні 2017/18

Фото: fcnaftovyk.com.ua


Головний тренер ФК «Нафтовик–Укрнафта» Володимир Книш поділився враженнями від виступів команди в  сезоні 2017/18, розповів про фактори, які вплинули на підсумковий результат.

Втрата лідерів

- Цьогорічний чемпіонат став для нас досить важким. Вважаю, що підводити підсумки потрібно опираючись на минулий сезон, який ми провели досить вдало. Після успішних виступів, наших ключових футболістів почали запрошувати до себе клуби з амбітними планами виходу в Прем’єр лігу. В підсумку, втратили гравців, які в нас розкрилися: Арвеладзе, брати Пасічі, Сондей, Лозовий, Передистий, Піднебенний, Черній, Білик, Юрчук, Войцеховський.

Фінансові проблеми

- Перед новим чемпіонатом необхідно було практично з нуля створювати команду, плюс з’явилися проблеми з фінансуванням, не знали чи існуватиме клуб. Маючи певні проблеми з бюджетом, в період учбово – тренувальних зборів не мали можливості в повну силу навантажувати гравців, адже їх навіть не годували. Під час зимової паузи наш колектив залишили всі досвідчені гравці.

Умови підготовки

- Одинадцять команд Першої ліги готувалися в Туреччині, а ми були вимушені тренуватися на половині спортивного залу, адже інша його частина повністю була залита водою. Ми створили команду, зробили все що в наших силах, перед початком сезону вдалося підписати трьох – чотирьох досвідчених виконавців. Звичайно, вони всі індивідуально сильні футболісти, але для того щоб вклинитися в наш колектив все одно потрібен час.

Фото: fcnaftovyk.com.ua


Погодні умови

- Взимку змушені були грати на чужих стадіонах. Свою домашню гру з ФК «Полтава» провели в Полтаві, адже переносити матчі було неможливо згідно регламенту, чемпіонат мав завершитися 19 травня через ігри плей-офф з Прем’єр лігою. Через складні погодні умови дві домашні гри провели в гостях, а коли повернулися на свій рідний стадіон і почали повноцінно тренуватися, то не програли жодної гри на своєму полі навесні. Важливо, коли власні вболівальники палко підтримують свій клуб, хочеться їм за це подякувати.

Прогрес молоді

- Чудово, що наша молодь почала прогресувати. Приємно дивитися на гру Лапіна, Антюха, Суханова, Васильченка. Вони зрозуміли, що таке Перша ліга, набралися досвіду і зараз за цими футболістами «полюють» селекціонери з інших клубів. За рік нас покинуло 20 гравців, але всі вони пішли на підвищення, тому для молоді є додатковий стимул розвиватися.

Політичні рішення

- Я не знаю жодної ліги, де напряму вилітають чотири команди. Вважаю, що це політичне рішення, щоб напряму з Другої ліги піднялися в класі «особливі» команди. Прикро, що все це відбувається за рахунок таких самобутніх команд як наша. В нас пройшла зміна поколінь, визнаємо, що мали фінансові проблеми, але ми не опустили руки, здобули 30% залікових пунктів навесні, посіли 15 місце з 18 і повинні вилітати? Чому нам не дали зіграти гру з другою командою Другої ліги?

Фото: fcnaftovyk.com.ua


Героїзм гравців

- Ті хлопці, які в нас закінчували чемпіонат проявили певний героїзм, знаючи наші умови, підготовку до сезону. Головне, що гравці не опускали руки, проявляли характер і жагу до перемог.  Після кожної домашньої гри вболівальники обіймали футболістів та тренерів, адже знали, що вони максимально викладалися. Дуже багато факторів вплинуло на кінцевий результат, на жаль обставини виявилися сильнішими за нас і дуже прикро, що Першу ліги покинула така самобутня команда.  

 

За матеріалами fcnaftovyk.com.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору