Новини змагань

MATCHDAY! Плей-офф УПЛ. На старті «Полтава» і «Десна» + трансляції

09:10, 23 травня 2018

Сьогодні пройдуть матчі плей-офф за місце в елітному дивізіоні за участю ФК «Полтава» і ФК «Десна»

Фото: desna.football


Згідно з регламентними нормами «срібний»  і «бронзові» призери змагань ПФЛ у першій лізі зіграють з клубами УПЛ, які посіли 11 та 10-те місце відповідно за право виступати в Прем’єр-Лізі. Перші матчі пройдуть на полях клубів еліти. Вони відбудуться 23 травня, а матчі-відповіді 27-го.

У понеділок, 28 травня, у інформаційно-аналітичній програмі ПФЛ «Україна футбольна» ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у цих матчах із колишнім спортивним директором ФК «Зірка» Віктором Догадайлом. Вмикайте телеприймач на ТК XSPORT о 21:30.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка в матчах проти еліти! Доведемо, що ми сильніші! Продовжуйте #Житифутболом!


Плей-офф. 23 травня 2018 рік. Кропивницький. Стадіон «Зірка». 17.00.

«Зірка» (Кропивницький) — «Десна» (Чернігів)

Арбітр — Бойко С. М. (Київська обл.)

Асистенти арбітра — Ярмолинський Л. М. (Київ), Клименко Т. А. (Київ)

Четвертий арбітр — Міланич В. О. (Миколаїв)

Спостерігач арбітражу — Грисьо Я. А. (Львів).

Делегат ФФУ — Шебек С. О. (Федерація футболу України).

Офіцер безпеки ФФУ — Данцкер Б. Д. (Донецька ОФФ).

Трансляція: Футбол1

Десята команда Прем’єр-ліги – проти бронзового призера Першої ліги. Така «вивіска» цього протистояння. Післясезоння вітчизняного чемпіонату зводить у боротьбі двох досить цікавих та безкомпромісних суперників.

«Зірка», нагадаємо, є чемпіоном Першої ліги 1995 і 2016 років. З того часу впродовж двох сезонів команда виступає на найвищому рівні й спробує захистити це своє право в протистоянні з чернігівцями.

У свою чергу, «Десна» нині переживає найславетніші часи в історії. За останні два сезони клубний музей поповнився срібними та бронзовими медалями, що є найвищими досягненнями клубу за час виступів у Першій лізі. Фінішувавши на третьому місці цього сезону в регулярній першості, «сіверяни» отримали право зіграти в плей-офф.

Господарі поля в травні провели три матчі, але ще не вигравали – дві поразки та нічия. У свою чергу, «Десна» виграла всі свої чотири поєдинки за аналогічний період. Та й взагалі команда із Чернігова є найуспішнішою в Першій лізі за весняну частину сезону.

Великі очікування від протистояння суперників і через ігрові показники команд. «Десна» лише в 12 матчах березня-травня забила 33 м’ячі, ставши найбільш забивною за підсумками всього чемпіонату. «Зірка» ж за кількістю пропущених в другій шістці виявилася третьою, та й загалом на другому етапі  лише раз пропускала більше одного м’яча за гру.

Фокус – Олександр Рябоконь

54-річний фахівець вперше очолив «Десну» в 2008 році, починав грати за цю команду гравцем, тож за вірність клубу та гучність досягнень входить у когорту найвидатніших особистостей клубу. Але, що цікаво, в 1985 та 1991 роках Рябоконь-захисник провів більше семи десятків матчів за «Зірку». Отож візит у Кропивницький буде для Олександра Дмитровича ще більш особливим.

Цікаві факти:

• від 1960 року команди двох міст провели між собою 44 матчі: 20 перемог «Зірки», 11 нічиїх, 13 перемог «Десни»; м’ячі –  50:40. Останній матч між суперниками датований 2016 роком, остання перемога «Десни» в гостях у суперника – 2014-м.

• «Чорноморець» тричі опускався у Першу лігу, невдовзі повертаючись у вищий дивізіон неодмінно з другого місця;

• ФК «Полтава», який має повний медальний комплект Другої ліги, свого часу грав у стикових матчах ПФЛ.


Плей-офф. 23 травня 2018 рік. Одеса Стадіон «Чорноморець». 19.00.

«Чорноморець» (Одеса) — «Полтава»

Арбітр — Арановський Є. А. (Київ)

Асистенти арбітра — Скрипка А. М. (Кропивницький), Приступа С. А. (Київ)

Четвертий арбітр — Шурман Д. Л. (Київська обл.)

Спостерігач арбітражу — Мельничук В. Г. (Сімферополь).

Делегат ФФУ — Савчук А. К. (ФФ Волині).

Офіцер безпеки ФФУ — Бухаленков С. О. (ОПФКУ «Прем'єр-ліга»).

Трансляція: 2+2

На найкращого розпасовщика Першої ліги Антона Савіна великі сподівання. Фото: fc-poltava.at.ua


Одинадцята команда Прем’єр-ліги прийматиме віце-чемпіона Першої ліги в бойовому настрої – після перемоги над іще одним учасником Післясезоння, «Зіркою», в заключному турі регулярного сезону Прем’єр-ліги. Та й загалом, в останніх чотирьох турах одесити набрали сім очок, програвши лише раз.

ФК «Полтава», як один із фаворитів свого дивізіону, має навіть більш переконливі показники. 70,6% набраних очок у сезоні, аж до заключного туру команда зберігала шанси на чемпіонство, лише після поразки в Винниках втративши нагоду напряму підвищитися у класі. Як і стосовно «Десни», варто відзначити, що поточні результати полтавського клубу – вже найбільш вагомі в історії. Тож можемо констатувати, що клуб також переживає найкращі часи в історії на даний момент.

Одесити дев’яті за домашніми матчами на першому етапі, а вже навесні в нижній шістці із п’яти матчів виграли два при одній нічиїй та двох поразках. При цьому «Чорноморець» значно вирівнявся за результатами після кількох провальних відрізків, тож спробує зберегти своє місце в Прем’єр-лізі після семи поспіль сезонів на найвищому рівні без вильотів.

Фокус – Гладкий проти Ковпака

Двоє досвідчених форвардів та їхнє заочне протистояння – одна із родзинок одесько-полтавської дуелі. Гладкий значно посилив атакувальний потенціал «Чорноморця», він ефективний не тільки при безпосередній загрозі воротам, а й за рахунок підіграшу партнерам. Ковпак же особливо вдало виходить на заміни – абсолютну більшість м’ячів за полтавський клуб він забив якраз «із лавки».

Цікаві факти:

• «Чорноморець» ризикує опуститися у Першу лігу вперше з 2010 року;

• ФК «Полтава» вперше в історії має настільки реальні шанси на вихід в Прем’єр-лігу;

• за результатами виїзних матчів полтавці розділяють 2-3 місця у Першій лізі.

 

Прес-служба ПФЛ

SportArena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору