Новини змагань

Підсумки + всі голи Першої ліги. 34-й тур (відео).

19:00, 20 травня 2018

У заключному 34-му турі було забито 19 м'ячів з урахуванням недограного у Черкасах матчу

Фото: arsenal-kyiv.com


Лише після заключного туру першолігової першості України стали відомі не тільки призери, але й команди, що змушені будуть понизитися в класі, нагадує офіційний сайт ФФУ.

На пряму путівку до Прем’єр-ліги претендували «Арсенал» та «Полтава». Обидва колективи влаштовувала лише перемога. Простішим завдання виглядало в «канонірів», які вдома приймали одного з аутсайдерів — «Кремінь». І хоча підопічним Сергія Літовченка останнім часом звитяги даються зі скрипом, у найвідповідальніший  момент вони зуміли зібратися (до того ж, пригальмували й конкуренти).

І свого шансу здобути таку бажану  путівку до еліти  кияни вже не змарнували. Сьогодні їхня перевага в класі над гостями була доволі відчутною. Уже в дебюті господарі відкрили рахунок завдяки влучному пострілу Андрія Деркача. Гості намагалися високо пресингувати, але «каноніри» були мобільнішими, і події розгорталися переважно на половині поля «Кременя». А перед самою перервою Вадим Семчук ще раз змусив капітулювати Андрія Олійника і зняв з порядку денного питання про переможця. 2:0 — кияни  беруть гору і тепер складуть землякам із «Динамо» компанію в класі найсильніших!

В еліті «каноніри» змінять назву

До речі, на днях  керівництво київського ФК підписало меморандум про співпрацю з Міністерством оборони України, і з наступного сезону  «каноніри» виступатимуть під назвою «Арсенал-ЦСКА».

Що ж до «Полтави», то вона, образно кажучи, не втримала жар-птицю ще в попередньому турі, коли вдома не змогла взяти гору над «Колосом». Сьогодні ж «містянам» дав бій у Винниках  амбіційний «Рух», який як для дебютанта першого дивізіону провів непоганий сезон, хоча на старті частіше розчаровував.

Точилася вперта боротьба за ініціативу, але суперники доволі часто помилялися з останнім пасом, і воротарям рідко доводилося демонструвати свою майстерність. Долю матчу було вирішено на 89-й хвилині, коли Борис Баранець реалізував пенальті, і «Рух» записав до свого активу три пункти.

«Десна» продовжила переможну серію

Викликали інтерес і поєдинки в Чернігові та Зорі, де повинна була визначитися команда, що зійде на третю сходинку п’єдесталу пошани і здобуде право на участь у перехідних матчах з одним із невдах елітного дивізіону. Нагадаємо, що саме «Десну» багато експертів вважало головним претендентом на здобуття прямої перепустки до класу найсильніших.

Проте в першій частині сезону підопічні Олександра Рябоконя, мабуть, через переоцінку власних можливостей, провалили кілька матчів і, складалося враження, з надіями на підвищення повинні були розпрощатися. Але весною вболівальники побачили на полі вже звичну «Десну» — згуртовану, мобільну, в якій кожен гравець чітко знав свій маневр. І до сьогоднішнього протистояння з «Геліосом», одним із розчарувань сезону, чернігівці в 11-ти весняних турах здобули 28 очок (найкращий показник у лізі).

І в поєдинку зі слобожанами вони залишилися вірними собі, хоча й виступали без своїх лідерів — Дениса Фаворова та Олександра Волкова, які були дискваліфіковані. На 28-й хвилині господарі вийшли вперед після того, як Олександр Філіппов реалізував пенальті. Гості намагалися чинити опір, але чернігівці за потужної підтримки фанів продовжували диктувати умови. На 68-й хвилині Артем  Фаворов ще раз змусив Дениса Сидоренка виймати м’яч із сітки. 2:0. А невдовзі Денис Безбородько оформив хет-трик  і довів справу до розгрому «Геліосу».

Фото: desna.football


А от «Інгулець», як і «Полтава», має нарікати тільки на себе, адже практично перекреслив усі свої сподівання ще в попередньому турі, коли вдома програв «Десні». Можливо, однією з причин останніх невдач підопічних Сергія Лавриненка є збитий приціл в їхнього бомбардира Олександра Акименка, хоч він і виграв суперництво серед голеадорів, причому з великим відривом. Сьогодні в поєдинку з невмотивованими «Балканами» на 33-й хвилині Акименко  міг перервати свою безгольову серію, проте не реалізував пенальті. І все ж таки «Інгулець», якому не могли допомогти дискваліфіковані провідні гравці В’ячеслав Піднебенной та Владислав Лупашко, таки схилив шальки терезів на свій бік на 83-й хвилині після удару Олександра Мішуренка, але «Десну» вже було не наздогнати.

Що ж до боротьби за виживання, то останній невдаха, якщо відверто, мав визначитися в заочному протистоянні «Волині» та «Нафтовика-Укрнафти». Адже було мало сподівань на те, що «Кремінь» зуміє перемогти в столиці. Лучан, аби зберегти прописку, влаштовувала навіть нічия в Горішніх Плавнях, хоча місцевий «Гірник-Спорт» у випадку перемоги посідав почесне шосте місце. Проте гості стіною стояли біля своїх воріт і не дозволили підопічним Сергія Пучкова відзначитися до перерви. Більше того, на 49-й хвилині досвідчений півзахисник «Волині» Олег Герасимюк вивів свою команду вперед! А наприкінці матчу Вадим Страшкевич із 11-метрової позначки встановив остаточний рахунок. 0:2.  І навіть сенсаційна звитяга «Нафтовика-Укрнафти» в Ковалівці не врятувала футболістів з Охтирки від вильоту.

І на завершення — про поєдинок «Черкаського Дніпра» із «Сумами», який через поведінку місцевих уболівальників на 54-й хвилині було перервано і який, незважаючи на втручання представників правопорядку, так і не вдалося дограти. Утім, його результат істотного значення для турнірного становища команд-суперниць не мав…

 

За матеріалами ffu.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору