Новини змагань

Перша ліга. Анонс матчів 34-го туру. Хто стане чемпіоном?

20:00, 18 травня 2018

Анонс матчів заключного 34-го туру в Першій лізі

Фото: fckremen.com

У понеділок, 21 травня, у інформаційно-аналітичній програмі ПФЛ «Україна футбольна» ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у заключному 34-му турі із Заслуженим журналістом України Артемом Франковим. Вмикайте телеприймач на ТК XSPORT о 21:30.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

Не відбудеться матч «Жемчужина» - «Оболонь-Бровар» через зняття команди з Одеси зі змагань.


19 травня. 17:30. Винники. Стадіон ім.Маркевича

«Рух» (Винники) – «Полтава»

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)

У першому колі: 0:1

Дискваліфіковані: Никитюк-Іванов

Дебютний сезон у Першій лізі «Рух» завершує на найвищому місці серед усіх новачків дивізіону цього сезону. Це почесно, однак нема сумнівів, що навіть у матчі із претендентами на підвищення у класі господарі гратимуть тільки на перемогу – останній домашній матч сезону зобов’язує.

У цьому не допоможе винниківцям дискваліфікований Никитюк – утім, у гостей через аналогічну причину не зіграє його колега за амплуа, найдосвідченіший оборонець Іванов.

Полтавська команда претендує на перше місце (перемога+будь-який невиграш Арсеналу це гарантують). Вона не знає поразок уже майже місяць, в останніх чотирьох турах взявши 10 очок із 12-ти можливих.

Утім, «Рух» утримує найкращу із поточних безпрограшну домашню серію. Відразу 9 турів од початку осені ця команда не знає поразок на своєму полі.


19 травня. 17:30. Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Волинь» (Луцьк)

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)

У першому колі: 0:1

Дискваліфіковані: немає

«Гірник-Спорт» спробує утримати за собою шосту позицію. Утім, для цього треба перегравати надмотивовану «Волинь», для якої ще не вирішене питання збереження першолігової прописки.

Цікава обставина – лучани цього сезону лише раз виграли в гостях, лише двічі не програли. «Волинь» – найгірша за виїзними матчами у Першій лізі. Але для того, щоб не переживати стосовно матчів конкурентів, «хрестоносцям» якраз треба вигравати на чужому полі. А «Гірник-Спорт» удома не втрачає очки з вересня (чотири перемоги поспіль у Горішніх Плавнях після умовно домашньої поразки від «Перлини» в Кременчуку).


19 травня. 17:30. Чернігів. Стадіон ім. Ю.Гагаріна

«Десна» (Чернігів) – «Геліос» (Харків)

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево)

У першому колі: 0:0

Дискваліфіковані: Д.Фаворов, Волков - немає

«Десна» починала рік статусним фаворитом – після віце-чемпіонства розглядалася чи не найголовнішим претендентом на золоті медалі. Однак так вийшло, що по ходу сезону висунулися інші пошуковувачі медалей. Тому треба віддати належне чернігівцям за їхній вражаючий весняний спурт, який дозволив їм нині мати карт-бланш у боротьбі за бронзові медалі.

Безпрограшна серія «сіверян» складає вражаючі шість турів та п’ять поспіль домашніх ігор. В 11 весняних турах «Десна» набрала 28 очок – більше за всіх. Для порівняння, «Геліос» за аналогічний період здобув лише 6 очок (лише одна команда – менше, «Оболонь-Бровар» – п’ять).

Утім, після вражаючої перемоги в Петровому «Десна» недорахується двох дискваліфікованих лідерів, а «Геліос» прибуде в Чернігів з великою мотивацією не поступитися позицією в верхній половині таблиці та перервати шестиматчеву програшну серію (повторення анти-рекорду сезону – таку ж чорну смугу мали «Черкаський Дніпро» у липні-серпні та «Оболонь-Бровар» у квітні-травні).


19 травня. 17:30. Зоря. Стадіон ім.. Б.Тропанця

«Балкани» (с.Зоря) – «Інгулець» (Петрове)

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

У першому колі: 0:1

Дискваліфіковані: немає – Піднебенний, Лупашко

Фото: ingulec.com


«Балкани» достроково утвердилися на 11 позиції – без варіантів піднятися чи опуститися (по 4 очки відставання та відриву від найближчих конкурентів). Однак останній матч сезону для дебютантів Першої ліги буде особливим – ця команда відзначається хорошою домашньою відвідуваністю, тож постарається віддячити фанам за гарний чемпіонат.

«Інгулець» прибуває на Одещину без двох дискваліфікованих лідерів півзахисту, але із величезною мотивацією. На кону третє місце – як би не грали конкуренти в Чернігові, треба вирішувати власні завдання самотужки.

Після поразки від «Десни» перервалася домашня безпрограшна серія петрівців. Це вже другий програш «Інгульця» після виїзду в Горішні Плавні. Від третього місця клуб із Кіровоградщини відстає на два очка, тож вимушений грати тільки на перемогу.


19 травня. 17:30. Краматорськ. «Авангард»

«Авангард» (Краматорськ) – МФК «Миколаїв»

Арбітр: Олександр Сахно (Київська область)

У першому колі: 2:2

Дискваліфіковані: немає

«Авангард» на порозі історичного звершення. П’ять років тому та за підсумками минулого сезону краматорський клуб фінішував сьомим, і це найвище досягнення в історії для нього.

Утім, зараз не все залежить від авангардівців. Шосте місце посідає «Гірник-Спорт», від якого краматорці відстають на одне очко. У випадку перемоги їм випадає очікувати новин із Горішніх Плавнів, де гостює «Волинь», що бореться за уникнення вильоту.

МФК «Миколаїв» програє два тури поспіль і не знає перемог в гостях уже два матчі поспіль. «Авангард» удома не програє із жовтня, із семи матчів вигравши відразу п’ять.


19 травня. 17:30. с.Щасливе. «Арсенал Арена»

«Арсенал» (Київ) – «Кремінь» (Кременчук)

Арбітр: Вадим Запрутняк (Ужгород)

У першому колі: 1:1

Дискваліфіковані: немає – Горват

Для того, щоб вийти у Прем’єр-лігу напряму із першого місця, «Арсеналу» достатньо виграти. Порівняно з конкурентами, у нього перевага і за різницею, і за особистими зустрічами.

Суперник – «Кремінь», якому навіть перемоги не вистачить, щоб математично полишити зону вильоту (не забуваймо про технічну перемогу найголовнішого конкурента). Утім, гості в першому колі відібрали очки у «канонірів». Після трьох турів без перемог вони постараються завершити сезон на мажорній ноті. Та й сам «Арсенал» має розібратися зі своїми ігровими проблемами, адже навесні в 11 турах він набрав лише 17 очок, що на рівні сьомої команди (суто залік березня-травня).

Цікава обставина: «Арсенал» виграв два матчі поспіль загалом і три матчі поспіль дома. Але абсолютну більшість із них – з мінімальною різницею.


19 травня. 17:30. Черкаси. Центральний стадіон

«Черкаський Дніпро» (Черкаси) – ПФК «Суми»

Арбітр: Владислав Дорош (Київ)

У першому колі: 2:3

Дискваліфіковані: Тарасенко - Лиховидько

Фото: fc.sumy.ua


Для господарів останній домашній матч сезону – шанс набрати побільше очок, щоб фінішувати якнайвище. Навіть за оптимального сценарію (власна перемога й синхронні поразки всіх конкурентів) «Черкаський Дніпро» не має математичної можливості посісти місце вище 15-го. А це зона вильоту.

Стосовно сумчан, то вони достроково гарантували собі місце у Першій лізі наступного сезону. Важливо завершити чемпіонат гідно, але при цьому вище свого 12-го місця їм не вибратися.


19 травня. 17:30. Ковалівка. «Колос»

«Колос» (Ковалівка) – «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка)

Арбітр: Денис Резніков (Кам'янське)

У першому колі: 1:2

Дискваліфіковані: Бондаренко, Гавриш, Максименко - немає

«Колос» без низки гравців на картках прийме суперника із зони вильоту. Тільки перемога на Київщині дає охтирчанам шанс на підйом із небезпечної четвірки. А це буде важко зробити – «Колос» у Ковалівці не програє з березня й навіть не пропускає більше одного м’яча (три «сухі» перемоги та нічия вдома).

Стосовно команди гостей, то вона не знає виїзних перемог 15 виїздів поспіль ще з минулого літа. Зрозуміло, «Нафтовик-Укрнафта» за останній рік відпустив на підвищення більшість своїх лідерів. Тож це буде справжній іспит для оновленого складу команди, який екстерном проходив випробування Першою лігою.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ Україин

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору