Новини змагань

Філіппов: уболівальники "Десни" завжди з нами

11:00, 18 травня 2018

Форвард "Десни" Олександр Філіппов поділився враженнями від матчу 33-го туру проти "Інгульця" (3:1)

Нагадувати, що означав очний матч 33-го туру чемпіонату Першої ліги для "Інгульця" й "Десни", абсолютно зайве. Переможець двобою комфортно вмощувався б на третьому місці, переможений втрачав би значні козирі у боротьбі за путівку до плей-оф.

Чернігівці приїхали до Петрового у ролі наздоганяючих, а поверталися додому вже на третьому рядку у таблиці. Бо цілком по грі перемогли суперника (3:1) навіть у меншості, геройствував же на полі їхній форвард Олександр Філіппов. Долучився до двох голів, забив сам і цілком слушно був визнаний ПФЛ і Sport Arena Героєм туру.

— Сашко, хотілося б привітати тебе й Десну з цією звитягою. Класні відчуття?

— Дякую, звісно, та насамперед хочу від імені команди висловити співчуття Олександрові Акименку, у нього помер батько. Хочеться побажати йому сил, набратися терпіння і вийти з цієї ситуації. Що ж стосується гри, то ми чудово розуміли, що нас влаштує тільки перемога. Тож налаштувалися максимально. Головне, що виграли і готуємося тепер до зустрічі із Геліосом.

— Хвилювалися, як їхали до Петрового? Все ж таки вдома Інгулець — грізний боєць.

— Звісно це організована команда, і у першому колі тяжко було нам. Можливо зараз допомогло, що у них кілька ключових футболістів не грало.

Нам потрібна була ця перемога. Тренери налаштували нас, ми зіграли організовано і перемога закономірна.

— До речі, своїх фанатів під час матчу чули? Чи їх перекрикувала місцева публіка?

— Звісно чули, вони завжди з нами, приємно, коли люди приїздять на виїзди і вірять в нас. Граємо для них.

desna.football

— Віддячили ви вболівальникам швидко, вже на 10-й хвилині. Згоден, що перший гол відбувся завдяки твоєму прострілу?

— Вся команда спрацювала: вдався пресинг біля кута штрафного, я підхопив м’яча, розкачав гравців, навісив. А Денис Фаворов допоміг нам вийти вперед.

— На 34-й ви з Арвеладзе організували й другий гол. Бачив, що влучив у ту ж дев’ятку, що й Д.Фаворов?

— Так, почали гарну контратаку: Денис Фаворов подав на Арвеладзе, я крикнув і – дякую Левану – він віддав мені гарну передачу. Залишалося один в один обіграти захисника і пробити, добре, що стався маленький рикошет, і м’яч залетів у ворота.

— Не було думки, що після такого подвійного удару Інгулець може здатися?

— Ні, у них організована команда. Та вони й самі розуміли: якщо програють, то стануть четвертими. Тому билися до останнього. Було тяжко. Добре, що ми забили третій м’яч. Тоді вже грали спокійніше, мало моментів було у суперника.

— Ти приклався й до цього взяття воріт, чи не так?

— Ми вибігли в контратаку, Тьома Фаворов гарно відібрав і віддав Левану. Той розвернувся, віддавав на Волкова, але прийняв я, побачив, що Тьома набігає і в мене вийшла гарна передача. І гол. Все зробили командно.

— На 80-й хвилині згадуваний Волков вилучився. За діло?

— Я його першу картку не пам’ятаю. В другому моменті можливо й був поштовх, але там і захисник так впав… Та нічого, в наступному моменті Саня буде досвідченішим. Арбітр більше на крик піддався.

— Серйозна втрата.

— Ще б пак, Волков хороший футболіст. Але у нас багато гравців, які зможуть замінити. У другому колі ми не грали одним складом, була ротація і результат.

— Майбутній матч із Геліосом — вирішальний. Чи залишилися сили втримати третє місце?

— Навіть якщо їх немає, ми все віддамо задля перемоги. Всі розуміють, що це останній крок, хлопці зроблять все можливе.

Досьє

  • Я народився в Донецьку, а потім переїхав до Авдіївки.
  • Мій перший тренер – Олександр Миколайович Євдокимов.
  • Я є вихованцем УОР Донецьк.
  • В останній рік подобається гра Ліверпуля. Раніше подобався ще Мілан, але в останні роки він засмучує. А Ліверпуль може виграти й Лігу чемпіонів. Але, звісно, важко буде проти досвідченішого Реалу. Гравець? Завжди захоплювався Кака, його вмінням, майстерністю.
  • Мрія? Швидше, ціль, мета: щоб у цьому сезоні останній матч виграти і потрапити у стикові матчі. А там вибороти путівку до Прем’єр-ліги. Всі в клубі гідні цього, і всі вірять, що ця мрія здійсниться, а там — гідно грати у Прем’єр-лізі.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору