Новини змагань

Нападник "Таврії" Соколан: забивали як "Барселона" (відео)

17:00, 14 травня 2018
Найкращим гравцем чергового тижня Другої ліги-2017/18 визнано Євгена Соколана.

Фото: tavriya.com.ua


Нечасто, але трапляється, що найкращим гравцем матчу називають не автора вирішального чи кількох голів, а футболіста, котрий засвітився в офіційному протоколі, просто своїм прізвищем. То на полі він вже пасує направо й наліво чи заробляє пенальті, а в записках арбітра його прізвище не фігурує.

Таким тіньовим героєм матчу "Таврії" з "Металістом 1925" став форвард Євген Соколан. Господарі перемогли з рахунком 2:0, голи забивали Біжко з Воронченком, та в обох комбінаціях передачі віддавав саме Соколан.

— Женя, здогадуєшся, за що тебе ПФЛ визнали героєм 29 туру Другої ліги?

— Поняття не маю.

— Гаразд, по ходу бесіди натякнемо. Як вважаєш, останні невдачі "Металіста 1925" плюс відставка головного тренера зіграли на вашу користь?

— Ми думали, що до нас їде поранений звір. Їхній тренер подав у відставку, дві поразки від "Миру" та "Енергії". Тож ми налаштовувалися на серйозну гру.

— Не секрет, що домашні матчі ви проводите впевненіше. У Бериславі фартове поле?

— Ми граємо для вболівальників, намагаємося перемагати в кожному матчі, мчимо на третє місце.

— І знесли по дорозі харків’ян.

— Виходили на матч із бойовим настроєм. Отримали установку від тренера: показати спортивну агресію, вигравати дуелі на кожному клаптику поля. У нас п'ять очок відставання від "Енергії", ми поставили собі за мету обіграти "Металіст1925" удома.

Фото: tavriya.com.ua

— Перший гол розпочався із вкидання ауту?

— Там так вийшло, що я… щелепою скинув йому м’яча, бо мене Чередніченко в спину штовхав. Так вийшло, там партнери підхопили і забили.

— Невдовзі ви забили й вдруге, як тобі вдався такий стрімкий ривок?

— Можна сказати, як Барселона зіграли. Але це буде занадто:) Логвиненко віддав на фланг, я протягнув м’яча аж до лицевої лінії і зробив простріл на штрафну. А там Фіц (Фетісов – прим. авт.) на Воронченка скинув і той різанув у дальній кут — 2:0. Потім почали щільно оборонятися і здобули закономірний результат.

Цей гол на відео з 3:03

— Жовті картки в цьому матчі здобували тільки гравці гостей. Грубо грали?

— Так, вони грубо грали. Та й у нас декілька таких моментів було, я головою випадково Пріхні ніс розбив… Але ми намагаємося по-футбольному грубо грати, а вони просто брудно грали. Воно й зрозуміло, їм потрібно було вигравати.

— Попереду ще кілька турів. У Таврії є шанс потіснити Енергію з третього місця?

— Шанси завжди є, просто потрібно вигравати всі матчі і можливо вийдемо.

— А взагалі звучить завдання потрапити до першої Ліги?

— Ну, я думаю стоятиме таке завдання. Ми в цьому сезоні гарно виступаємо. Тільки з аматорів зайшли, підібрали кількох гравців і намагаємося гарно виступати. Хочеться пограти командою у Першій лізі.

— Як тобі мається у Бериславі?

— Я місцевий, і тут ще є люди місцеві. Інші приїжджі, вони на базі мешкають. Харчуємося і тренуємося, з цим все добре. Люди підтримують нас: по 700-800 чоловік приходить на матчі. Раніше не було такого масштабу, лише обласний чемпіонат.

Досьє

  • Народився у Бериславі.
  • Вплинув на мене, як на футболіста, наш нинішній головний тренер – Сергій Васильович Шевченко.
  • Подобається гра Дієго Кости, він був прикладом для мене, саме як таранний форвард, подобається манера його гри. Із інших команд подобаються Челсі і Динамо (Київ).
  • Мрія — пограти у Прем’єр-лізі.

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору