Новини змагань

Перша ліга. «Арсенал» повертає лідерство, «Десна» робить заявку на третє місце!

12:00, 13 травня 2018

Підсумки 33-го туру Першої ліги

Фото: ingulec.com


Такої запеклої боротьби в першоліговій першості України не було вже давно, переконаний офіційни сайт ФФУ. Невипадково канадський легіонер «Оболоні-Бровар» Араміс Кузін, зрівнявши рахунок у матчі з «Авангардом» на третій компенсованій хвилині, радів так, немов забив у фіналі чемпіонату світу…

«Оболонь-Бровар» може зітхнути з полегшенням

Новачка «пивоварів» можна зрозуміти, адже саме його влучний удар допоміг команді зберегти прописку в першому дивізіоні. Бо в заключному турі киянам зарахують перемогу без гри: їхній опонент, «Жемчужина», достроково зійшов із дистанції.

Учора ж суперники не змогли виставити бойові склади: у господарів через перебір попереджень був відсутній Олександр Гуськов, а в гостей — травмовані Роман Мірошник та Дмитро Ховбоша. І все ж склалося враження, що від цього більше втратили «пивовари», бо без ініціативного Гуськова їм не вдавалося налагодити командні дії.

Обидві команди дуже розраховували на очки, які б стали їм у пригоді, аби уникнути вильоту («Оболонь-Бровар») і посісти почесне шосте місце («Авангард»). Основні події в матчі розгорталися після перерви. Спочатку могли вийти вперед кияни (Артем Корольчук та В’ячеслав Турчанов схибили із близької відстані), але на 65-й хвилині рахунок відкрили гості, коли Віталій Собко реалізував пенальті. Невдовзі авангардівець Владислав Ємець узагалі міг зняти з порядку денного питання про переможця, але, вийшовши сам на сам із воротарем господарів Назарієм Федорівським, влучив у штангу. За дві хвилини до фінального свистка вже Володимир Ткач програв дуель голкіперу гостей Артуру Денчуку. І коли здавалося, що столичним футболістам вже не уникнути поразки, Араміс Кузін, який вийшов на заміну, точним пострілом з-за меж штрафного майданчика таки змусив капітулювати Денчука, залишивши «Оболонь-Бровар» у першому дивізіоні!

Канадському легіонеру «Оболоні-Бровар» Арамісу Кузіну вдалося зрівняти рахунок у матчі з «Авангардом» у компенсований час. Фото: fcbrovar.obolon.ua


Після матчу головний тренер киян Володимир П’ятенко сказав, що розраховував на інший результат своїх підопічних у другій частині сезону, проте вже визначився з тими виконавцями, які залишаться в команді. А його колега з Краматорська Олександр Косевич подякував керівництву ФК за те, що дбає про вдосконалення клубної інфраструктури, зокрема, створено академію, і є надія, що в майбутньому кістяк «Авангарду» складатимуть місцеві вихованці.

«Десна» вистояла в меншості

І все ж найбільший інтерес у черговому турі викликав поєдинок у Петрові, де стосунки з’ясовували «Інгулець» та «Десна» — претенденти на підвищення в класі. Зауважимо, що «Інгулець» є найкращою домашньою командою, а чернігівці набрали найбільше пунктів з-поміж решти учасників саме на виїзді. До того ж вони претендують на звання найрезультативнішого колективу, а футболісти з Петрова можуть похвалитися найнадійнішою обороною.

До речі, господарів, аби збільшити шанси на перехідні матчі з одним із невдах елітного дивізіону, влаштовувала навіть нічия. Отож, агресивності слід було очікувати передусім із боку «Десни». І вже на 10-й хвилині після багатоходової комбінації капітан гостей Денис Фаворов потужним ударом із ходу відкрив рахунок. Чернігівці продовжували диктувати умови, і на 33-й хвилині Олександр Філіппов змусив капітулювати воротаря господарів Геннадія Ганєва ще раз.

Тепер уже футболістам «Інгульця» нічого не залишалося, як іти в наступ великими силами. На 38-й хвилині найактивніший серед них, В’ячеслав Піднебенний, відквитав один м’яч і повернув інтригу. Але ненадовго, бо відразу після перерви ще один Фаворов, Артем, відновив статус-кво. 1:3. Незважаючи на те, що з 80-ї хвилини чернігівці грали в меншості (за другу жовту картку було вилучено Олександра Волкова), рахунок не змінився. Підопічні Олександра Рябоконя взяли гору над прямим конкурентом і зробили вагому заявку на третє місце, що дає право на перехідні матчі.

Результативне повернення Фещука

Також швидкий гол було забито й у Сумах, де «містяни» приймали ще одного претендента на здобуття прямої перепустки до Прем’єр-ліги — «Арсенал». Киянин Максим Фещук, що тривалий час не виступав через дискваліфікацію, відзначився взяттям воріт господарів вже на 9-й хвилині. 0:1. Надалі суперництво точилося на зустрічних курсах, але за рівнем підготовки захисники явно переважали нападників, і до гольових моментів справа не доходила. «Каноніри» в найвідповідальніший момент довели, що вони можуть перемагати й на виїзді.

І ще в одному важливому матчі, в Полтаві, події розгорталися невдало для господарів. Перед самою перервою гравець «Колоса» Владислав Нехтій забив м’яч у ворота лідера першості. «Містяни» доклали максимум зусиль, аби добитися зламу, і на 68-й хвилині Максим Дегтярьов вирівняв становище.

Господарі продовжували атакувати, але ковалівці стіною стояли біля своїх воріт. 1:1, і найбільше нічийному підсумку в Полтаві зраділи футболісти «Арсеналу», які знову очолили турнірну таблицю.

 

За матеріалами ffu.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору