Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Анонс. Починаємо в Києві + матчі суботи

08:00, 12 травня 2018

 Анонс матчів 33-го туру у Першій лізі

У понеділок, 14 травня, у інформаційно-аналітичній програмі ПФЛ «Україна футбольна» ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 33-му турі із Заслуженим тренером України Анатолієм Бузником. Вмикайте телеприймач на ТК XSPORT о 21:30.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


Не буде одного поєдинку 33-го туру "Кремінь" - "Жемчужина" через зняття команди з Одеси зі змагань.


11 травня. 17:30. Київ. "Оболонь-Арена"

"Оболонь-Бровар" - "Авангард"

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франковськ)

Перший матч: 1:0

Дискваліфіковані: Гуськов - немає

Матч-прев'ю передостаннього туру матиме визначальне значення для його учасників. Пояснимо, чому. "Оболонь-Бровар" зависає прямо над зоною вильоту. Після нульової нічиєї у Саратському районі з "Балканами" всього два очка складає відрив киян від найвищої команди із небезпечної зони. Останній домашній матч сезону - шанс достроково зняти всі питання, адже в заключному турі кияни отримають три очка у якості технічної перемоги над "Жемчужиною", яка знялася з турніру. Має свою підвищену мотивацію й "Авангард", який у минулому турі завдяки голу з пенальті від Собка здолав "Кремінь" удома.

Річ у тім, що краматорський клуб другий сезон поспіль на фініші може встановити найвище досягнення в своїй історії. У випадку перемоги (та синхронних осічок конкурентів) підопічні Косевича можуть навіть достроково закріпити за собою вище місце й покращити свої попередні досягнення - сьомі місця у Першій лізі 2013 та 2017 років. Оболонці зберігають математичні шанси на те, щоб зробити крок-другий вгору, однак найголовнішим завданням буде просто якомога віддалитися від небезпечної зони, щоб спокійно думати про наступний сезон. До зустрічі з гостями із Донецької області "Оболонь-Бровар" підходить не в оптимальному складі. Говоримо, передовсім, про вінгера Гуськова, якому перебір карток не дозволяє допомогти киянам у матчі проти "Авангарду".


12 травня. 17:30. Охтирка. "Навтовик".

"Нафтовик-Укрнафта" - "Черкаський Дніпро"

Арбітр - Євген Петренко (Одеса)

Перший матч - 0:0

Дискваліфіковані: немає - Захаревич

Фото: ckdnipro.com.ua


Лобове протистояння двох команд, які борються за збереження першолігової прописки. Охтирська команда є одним із найголовніших старожилів дивізіону - його вона покидала лише тричі, два рази - для підвищення в класі, один раз (всього на один сезон) - для пониження. Вперше у новому тисячолітті "Нафтовик-Укрнафта" ризикує вилетіти, і хоча він уже опинявся у Другій лізі - бажання знову пережити виліт у нього немає. Для того, щоб покинути передостаннє місце, треба вигравати у безпосередніх конкурентів та в заключному турі грати тільки на перемогу в Ковалівці.
"Черкаський Дніпро" цього року приємно вразив результатами домашніх матчів (за ними він у п'ятірці найкращих цієї весни), але в гостях він не здобув ще жодної перемоги. Гірше цьогоріч виступають на чужих полях тільки "Кремінь" та... "Нафтовик-Укрнафта" (у них жодного очка на виїзді в 2018 році взагалі). Черкаська команда в заключному турі прийме ПФК "Суми". Звісно, стратегічно важливий виїзд має всі шанси стати одним із кроків назустріч збереженню прописки. Однак не забуваємо - охтирчани у трьох останніх домашніх матчах завоювали 7 очок.
У минулому турі, нагадаємо, обидві команди синхронно програли на Київщині: "Черкаський Дніпро" - з мінімальним рахунком "Колосу" в Ковалівці, "Нафтовик-Укрнафта" - 1:2 "Арсеналу-Київ" у Щасливому. Після останнього туру дніпряни ще й втратили одного із провідних напівоборонців - Ярослава Захаревича, який перебрав карток.


12 травня. 17:30. Суми. "Ювілейний"

ПФК "Суми" - "Арсенал"

Арбітр - Ігор Пасхал (Херсон)

Перший матч: 1:3

Дискваліфіковані: немає
Сумський клуб достроково убезпечив себе від вильоту, однак у заключному домашньому матчі сезону не має права розслаблятися. Тим більше, амбітний колектив навесні встиг завоювати симпатії багатьох уболівальників, заслуживши реноме грози авторитетів. Через зняття "Жемчужини" в минулому турі ПФК "Суми" відпочивали. Тепер мають змогу із гарним настроєм попрощатися зі своїми вболівальниками до наступного сезону в матчі проти одного із фаворитів.
У випадку перемоги "Арсенал-Київ" може не лише достроково гарантувати собі медалі, а й повернутися на перше місце (не забуваймо - "Полтава" у паралельному матчі прийматиме особливо складного суперника, "Колос"). От тільки є обставина, яка ускладнює це завдання. Експерт Артур Валерко відзначає: "Навесні "Арсенал" ще не виграв жодного виїзного матчу. Із п'яти гостьових зустрічей кияни мінімально програли три, зігравши внічию з "Рухом" і "Колосом". Саме втрати на чужих полях - ті очки, яких недорахувався недавній одноосібний лідер". Нагадаємо, "каноніри" в минулому турі обіграли вдома "Нафтовик-Укрнафту" - 3:1. Особливо вдався матч Єрмаченку, причетному до обох голів своєї команди.


12 травня. 17:30. Миколаїв. Муніципальний стадіон.

"Миколаїв" - "Балкани"

Арбітр: Віктор Арановський (Київ)

Перший матч: 0:0

Дискваліфіковані: Чучман - немає
"Десна" цього сезону стала особливо незручним суперником для миколаївців - вони зазнали від чернігівців другої в чемпіонаті розгромної поразки (загальний рахунок - 1:11). Цей результат перервав 5-матчеву безпрограшну серію МФК "Миколаїв", однак на своєму полі вони виступають напрочуд вдало: навесні не знають тут поразок і виграли всі п'ять зустрічей вдома, пропустивши лише одного разу. Загальна домашня безпрограшна смуга "корабелів" тягнеться із середини жовтня й налічує вже 9 матчів (7 перемог при двох нічиїх).
Акцентуємося на цьому, щоб підкреслити фаворитизм МФК "Миколаїв" у заключному домашньому матчі сезону. Хоча цей клуб сусідить із "Балканами" в таблиці, 11-та команда першості відстає від десятої (а це якраз "Миколаїв") на непідйомні сім очок. Тож навіть без дискваліфікованого оборонця Чучмана від господарів очікують продовження. Тим більше, опуститися нижче їм не вдасться, а от тут і в Краматорську в останньому турі можна поборотися за верхню частину таблиці.
"Балкани" проводять загалом успішний дебютний сезон у Першій лізі. Після нічиєї з "Оболонню-Бровар" у минулому турі зникла навіть математична можливість вильоту. А перемога за певних обставин може остаточно закріпити зорянців на своїй нинішній позиції.


12 травня. 17:30. Петрове. "Інгулець"

"Інгулець" - "Десна"

Арбітр: Костянтин Труханов (Харків)

Перший матч: 0:0

Дискваліфіковані: Кучеренко - немає

Фото: desna.football


Центральний матч туру - розділ між кандидатами в призери та їхніми переслідувачами. Поразка петрівців у Горішніх Плавнях максимально підігріла інтерес до цієї зустрічі, адже тепер лише одне очко розділяє третю та четверту команди поточної першості.
Цікаві обставини передують цьому протистоянню. "Інгулець" із 41 очком та різницею м'ячів +24 є найкращим за результатами домашніх матчів, "Десна" із 32 очками - одноосібно найкраща за виїзними зустрічами. Маючи 63 голи в активі, "сіверяни" претендують на звання найрезультативнішої команди сезону 2017/18. 17 пропущених м'ячів все ще утримують для "аграріїв" звання найнепробивнішого учасника Першої ліги. "Однак, незважаючи на ці результати, команди під керівництвом майстерних та титулованих тренерів Сергія Лавриненка та Олександра Рябоконя не є стильовими антагоністами, - відзначає експерт Артур Валерко. - Навпаки, їхня тактична гнучкість, уміння перелаштуватися по ходу матчу та наростити максимальну обороноздатність роблять їх схожими між собою. А це - гарантія особливо принципового і складного протистояння".
"Десна" із 25 очками у 10 турах є найуспішнішою командою весни у Першій лізі. Однак другий за ефективністю у березні-травні - якраз "Інгулець". Будь-який непрограш господарів у цьому матчі означатиме дострокове визначення медалістів, однак перемога гостей спроможна максимально загострити питання бронзового призера і навіть кинути виклик іншим претендентам на п'єдестал, якщо вони припустяться невимушених втрат.
Особливо важливо:
- "Інгулець" найменше пропускає, б'є найбільше пенальті (уже 14), не знає домашніх поразок із вересня місяця у чемпіонаті
- "Десна" найефективніша навесні, має найкращу атаку, є найкращою за виступами в гостях
- між суперниками одне очко, навіть четверта команда першості зберігає математичні шанси на всі комплекти медалей.


12 травня. 17:30.17:30. Харків. "Геліос-Арена"

"Геліос" - "Гірник-Спорт"

Арбітр - Олександр Омельченко (Слов'янськ)

Перший матч: 1:0

Дискваліфіковані: Котляр, Луценко, Чепурненко - немає

Фото: gornyak-sport.net


Харків'яни не змогли виїхати в минулому турі в Винники через велику кількість травм та дискваліфікацій, що зменшило кількість гравців в обоймі команди до мінімальної (у цьому матчі в списку штрафників лишається капітан господарів Ігор Луценко). "Гірник-Спорт", у свою чергу, завдав поразки третій команді першості - "Інгульцю". У випадку успіху гості можуть вийти навіть на сьому позицію. Однак близькість переслідувачів, серед яких і "Геліос" - змушує підопічних Пучкова обов'язково грати на результат у Харкові.
"Геліос" у смузі невдач - 5 поразок поспіль. Навесні команда втратила свої стратегічні плацдарми, із яких можна було загрожувати лідерам, опустившись аж на восьме місце, яке також можна ще втратити у заключних турах. Маючи на останній тур складний виїзд у Чернігів, а також матч із "Рухом", який не відбувся - його доля буде визначена пізніше, "сонячним" бажано в заключному домашньому матчі грати на максимум.


12 травня. 17:30. Луцьк. "Авангард"

"Волинь" - "Рух"
"Волинь" перебуває прямо над зоною вильоту, маючи мінімальний відрив від аутсайдерів. У випадку, якщо вона виграє у цьому матчі, буде шанс убезпечитися від більшості загроз перед виїздом у Горішні Плавні. Це буде доречно після двох мінімальних поразок. Якщо ж "Рух" тріумфує в сусідній області, це буде шанс для найуспішнішого із новачків сезону закріпитися перед фінішем у верхній частині таблиці. Очікувана зустріч означає багато для суперників, тож матч буде безкомпромісним.


12 травня. 17:30. Полтава. "Локомотив"

"Полтава" - "Колос"

Арбітр - Юрій Грисьо (Львів)

Перший матч: 0:1

Дискваліфіковані: немає
Іще одне протистояння, до якого будуть прикуті всі погляди. ФК "Полтава" наприкінці сезону захопила лідерство і у випадку перемоги та осічки конкурентів може достроково оформити золоті медалі, а з ними - й підвищення у класі. Однак "Колос" - особливо важкий суперник. По-перше, він у п'ятірці найкращих. По-друге, всі три попередні поєдинки у протистоянні полтавці програли ковалівцям всуху. Останнім часом підопічні Безсмертного виграли три матчі поспіль. Але хода "Колоса" після весняних невдач, які ледве не призвели до перезавантаження тренерського штабу, ще більш переконлива - чотири перемоги та одна нічия за останній місяць. Навіть перемога не гарантує гостям підйому, для цього потрібно, щоб конкуренти із Чернігова та Петрового попрогравали обидва матчі, та й то це буде лише крок вгору. Однак що суттєво - кожен член колективу "Колоса" має бажання якомога краще завершити сезон, бо це амбітний клуб, у якому всі хочуть залишитися й працювати задля майбутніх перемог. Стартегічно важливий матч багато в чому розставлятиме акценти у групі лідерів. На кону -пряма путівка у Прем'єр-лігу та престиж наприкінці сезону. Перед складним виїздом у Винники полтавці спробують здобути плацдарм для історичного авансу.

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору