Новини змагань

Юрій Свірідов: не варто чекати футбольного дива

09:45, 11 травня 2018

ПФЛ знайомить із досвідом спортивних менеджерів-спікерів семінару «ЗМІНЮВАТИ! Клуби. Міста. Спорт»

25 квітня ПФЛ спільно з партнерами KLITSCHKO EXPO стали організаторами семінару ЗМІНЮВАТИ! Клуби. Міста. Спорт. Захід об`єднав більше 100 учасників, серед яких керівники клубів ПФЛ та УПЛ, директори з маркетингу, розвитку та комерції клубів, журналісти та представники бізнесу.

ПФЛ знайомить із виступами спікерів - спортивних менеджерів, які знайшли ефективні рішення, що надали потужного імпульсу розвитку своїм організаціям.

Одним із найбільш очікуваних спікерів був керівник Відділу маркетингу та комунікацій ФК "Шахтар" Юрій Свірідов. Наводимо текст його виступу тезово, а також пропонуємо вашій увазі  презентацію.

"Регулярно спортом займаються порядка 20% містян в віці 18-50 років ( мінімум 1 раз  в тиждень, 30 хвилин - це універсальний показник", - переконаний Юрій Свірідов.

"Найпопулярнішим видом спорту є фітнес, яким займаються переважно жінки, для яких більш важливий комфорт.  Біг займає 2гу сходинку, далі йдуть боротьба, єдиноборства, біг та футбол.  14% - бокс, плавання, теніс та баскетбол.  Чоловіки проводять час на відкритих майданчиках".

"Здебільшого займаються спортом на спортивних майданчиках і фітнес-клубах. Клубів в Маріуполі порядку 100. Заклади різного формату, немає жодного клубу формату SportLife, невеликі, колишні тренажерні зали, які в даний час удосконалюються. Вони забезпечують 56% відвідуваності".

«Принциповий слайд, який показує: 80% не займаються спортом, займаються - 20%, в порівнянні з іншими країнами дуже низький показник.

Ми вивчали причини, які в майбутньому дозволять нам побудувати стратегію комунікацій, вони важливі - це бар'єр, який необхідно перестрибнути, щоб людину або повернути в спортзал або переконати її в необхідності займатися спортом. Як правило, у людей, які не займаються спортом,  або не сформована звичка в дитячому віці, або для них спорт не є ключовою цінністю».

"Футболом у віці 18-50 років займається близько 3600 осіб. Дані федерацій, як правило, вище, але все одно в межах 1%".

"Маріуполь - досить вікове  місто, ми провели додаткове дослідження, щоб дізнатися звички жителів старшого віку. Ми взагалі не зустрічали людей старших 64 років, які б займалися спортом".

"Види спорту - не командні, в цьому є проблема - в місті не створені умови для заняття спорт му людей у ​​віці".

Уся презентація Юрія Свірідова тут

   

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору