Новини змагань

Мімішні перемоги. "Гірник-Спорт" виграє завдяки дітям (фото,відео)

15:00, 9 травня 2018

"Україна футбольна" розбиралася, завдяки чому "Гірник-Спорт" здобув чотири поспіль перемоги вдома

Фото: gornyak-sport.net


Гра у Горішніх Плавнях почалася з приємної традиції – четвертий матч поспіль на поле стадіону спорткомплексу "Юність" команди на поле виводять маленькі футболісти. Футболісти "Гірника-Спорт" відзначили перемогою традицію, яка з’явилася у другій половині чемпіонату.

Цього разу вперше команди виводили і дівчата, серед яких були і доньки Володимира Королькова – капітана гірників, який поки що відновлюється після травми. До речі, вихід юних прихільників футболу приносить вдачу "Гірнику-Спорт" - чотири матчі триває ця традиція і чотири матчі поспіль гірники не програють вдома.

Ось і у грі 32-го туру і "Інгульцем" "Гірник-Спорт" сміливо почав діяти проти одного з претендентів на підвищення у класі. Зробити це команда Сергія Пучкова намагалася за рахунок тактичної несподіванки, яка пов’язана була з виходом на поле Андрія Скарлоша.

Цей хід міг би спрацювати ще до перерви, якби не голкіпер Інгульця Геннадій Ганєв, який відбивав один за другим удари від гравців "Гірника-Спорт". Надійна гра воротаря гостей приносила радіть трьом вболівальникам із Петрового. Господарі могли відкривати рахунок вже на 11-й хвилині, але спочатку Шевчук влучив у воротаря, а потім вже Фаюк пробив по воротам якось невпевнено.

Через дві хвилини була вже відповідь від Інгульця: під поперечину пробивав Клименко, але Поштаренко зреагував на цей удар. "Гірник-Спорт" почав активніше тиснути на ворота суперника і забив м'яч на 19-й хвилині. Але взяття воріт не було зараховано через гру рукою автора голу, який не відбувся Богдана Боровського.

До перерви більше моментів створив "Гірник-Спорт", але страждала реалізація.

Втім, наприкінці першого тайму "Інгулець" ледве не засмутив вболівальниів гірників, коли провів небезпечну атаку, але господарів врятував голкіпер Павло Поштаренко. У другому таймі таки стався гол. На 57-й хвилині Ганєв, який до цього самовіддано грав у рамці воріт, помилився з передачею. М’яч підхопив Шевчук і віддав на Панасенка. Після його удару м’яч потрапив в ногу Гончаренка, і лише потім опинився у сітці воріт — 1:0.

Гра була напруженою, але не жорсткою, хоча на 70-й хвилині стався прикрий епізод. Після верхової боротьби Мішуренка та Юрія Кравчука захисник гірників отримав важку травму. Прямо з поля футболіста забрала швидка. Трибуни аплодували гравцю, якого одразу повезли до лікарні.


Після цих хвилюючих миттєвостей, наприкінці матчу трибуни Юністі вибухнули ще раз. На 87-й хвилині Сергій Панасенко вступив в боротьбу з Гончаренком, і коли відібрав у того м’яч, віддав на Андрія Скарлоша, який зіграв дуже холоднокровно та відправив другий м’яч у ворота Інгульця.

Гра дуету Панасенко – Скарлош цього вечора була результативною для гірників. Коли усі гірники зібралися у роздягальні, то як і у попередніх трьох домашніх  поєдинках були танці. Цього разу їх виконали Сергій Панасенко та Андрій Скарлош. І це був дуже емоційний танок.

Таки рухи додали позитиву у роздягальні гірників. А ось гравці "Інгульця" були дуже засмучені втратою очок. Мабуть не дуже заспокоїла гостей і піца, яку привезли у роздягальню "Інгульця" одразу після матчу. Поразка у Горішніх Плавнях дозволила наблизитися до "Інгульця" його переслідувачу – чернігівській "Десні".

Гірник-Спорт вже виграв четвертий поспіль домашній матч і напевно нова традиція з виходом на поле маленьких футболістів та вболівальників, якимось чином все ж допомагає. Чи спрацює знову цей хід "Гірника-Спорт" у останньому матчі чемпіонату з "Волинню", - запитує "Україна футбольна"?

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору