Новини змагань

"Реальний футбол" у гостях у ФК "Львів" (відео)

15:00, 2 травня 2018

Президент ФК "Львів" Роман Михайлів став гостем телевізійної програми “Реальний футбол”, у якій поговорили про ситуацію в футбольному клубі “Львів”


– Як показали весняні поєдинки, в нас вийшла погана підготовка до відновлення чемпіонату, - говорить Роман Євгенійович. - Варто ставити запитання тренерам, але оскільки я тут, то відповідатиму сам на них.

– Як ви бачите ситуацію? Що не так, на вашу думку? Команда фізично не готова, неправильний підхід від початку весняної частини сезону?

– Я думаю, що значною мірою на нашу ситуацію вплинуло те, що двоє наших хороших футболістів нас покинули взимку, а це гравці центральної частини оборони.

– Це стосується й Ощипка в тому числі?

– Так. Тому, думаю, трохи і з його втратою пов’язано. За останніми іграми я бачив, що хлопці не викладаються, чогось, мабуть, їм не вистачає. Сідатимемо й розмовлятимемо – що сталось, чому вони не викладаються, чому не борються…

– Не вистачає кваліфікації чи бажання?

– Я думаю, що в комплексі – і того, й іншого не вистачає…

– Пане Романе, є неоднозначна ситуація, яка стосується Андрія Чіха, головного тренера, завжди коли йде якась невдала серія ігор, то розпочинають обговорювати про можливу відставку тренера і так далі. Чи думали ви вже над таким? Тому що тут є ще інший бік медалі: перше коло чемпіонату, кубок, десь зарекомендував себе чудово, команда показувала хороший футбол, за рахунок своїх вихованців, але зараз є певна криза. Яка ваша позиція взагалі?

– У мене відбулася розмова з Андрієм, я йому казав, що тренер, який досягнув якогось успіху, повинен сісти, подумати і приймати якісь там зміни, відповідні рішення. Ми з ним поспілкувалися, і він сказав, що хоче далі працювати головним тренером, відчуває силу і потенціал.

– Ви, як президент, робитимете якусь шокову терапію у команді? Відповідно до цих результатів, потрібно розуміти, що варто щось змінити… Якщо не тренер, то, можливо, нові кадри у команду потрібно?..

– У розпал сезону ми нікого не можемо взяти, думаємо над ситуацією. Якщо би хлопці показували гру… Так, можна сказати, що вони молоді, недосвідчені, але все ж немає гри, яку би ми хотіли, щоби люди прийшли, подивилися – добре грали, програли, ну, нічого, прийдемо наступного разу, побачимо, можливо, вдасться наступного разу. Фарту нема? Ну, про який фарт казати, якщо жодного моменту з “Агробізнесом” не створили.

– “Агробізнес” та “Прикарпаття” – це лідери чемпіонату, на тлі таких команд помітно, що “Львову” не вистачає, десь класу, щоби боротись за щось більше, ніж те що, зараз є. Ви згодні з цим?

– Щодо “Агробізнесу” – цілком і повністю. Стосовно “Прикарпаття”, то перший тайм іще більш-менш, у другому – потрібно було іншу тактику вибрати, адже ми перебували в більшості, щоби використати сприятливу ситуацію. Я думаю, що тут повний провал тренера…

– Але ж “Агробізнес” уже оформив вихід у Першу лігу, їм уже нічого не потрібно, яскравий приклад “Скали”, яка відібрала очки на виїзді в “Агробізнеса”. Чому, на вашу думку, “Львів” не зміг цього зробити?

– Не тільки з “Агробізнесом”… Якщо проаналізувати той же матч із “Прикарпаттям”, то перші 20 хвилин відчувалося, що в “Прикарпатті” молоді хлопці, бігають, стараються, б’ються у підкатах, а наші – без характеру, може, 1-2 футболісти щось пробують, а інші – не знаю, про що вони думають. Вони повинні зрозуміти одне, що у кожного є певний час в команді, якщо вони не розкриваються і не переходять на вищий рівень, то ми з ними також будемо прощатися, це однозначно.

– Ви кажете, прощатися, про скількох людей йде мова?

– Зараз я так не можу сказати, у нас є ще п'ять ігор, але ті, хто вже дуже давно в нас, і вони не зростають професійно, як у побуті, так і в футболі не прогресують, то їм треба зробити, правильно ви кажете, шокову терапію, нехай ідуть в інший клуб, і там, може, їм буде краще, можливо, вони там краще розкриються.

 

За матеріалами fclviv.com.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору