Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Анонс матчів 31-го туру. Трансляція з Миколаєва на XSPORT

09:30, 2 травня 2018

Анонс матчів 31-го туру чемпіонату Першої ліги сезону 2017/18

Фото: gornyak-sport.net


У четвер, 03 травня, у інформаційно-аналітичній програмі ПФЛ «Україна футбольна» ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 31-му турі із відомим футбольним тренером Павлом Кікотем. Вмикайте телеприймач на ТК XSPORT о 21:30.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


02 травня. 14:00. Суми. «Ювілейний»

ПФК «Суми» – ФК «Авангард» (Краматорськ)

Арбітр - Олексій Деревинський (Київ)

У першому колі: 0:1

Дискваліфіковані: Рафальський – немає

12-та команда чемпіонату приймає восьму - гідний старт останнього туру середини тижня у поточному сезоні. Стратегічно важливий матч для сумчан. Після нічиєї у селі Зоря вони мають шанс у разі виграшу в анонсованому турі обійти "Балкани" у турнірній таблиці. Однак для цього треба переривати безвиграшну серію, яка у ПФК "Суми" триває вже три тури - півмісяця. За цей час підопічні Золотницького набрали лише одне очко. До того ж, у матчі проти краматорців їм не допоможе вилучений у минулому турі Рафальський.
В "Авангарду" справи кращі - в минулому турі команді вдалося обіграти на своєму полі "Нафтовик-Укрнафту" (2:1), тож команда із Краматорська знаходиться у верхній частині таблиці з пристойними шансами на підйом на 1-2 сходинки у таблиці. Однак для цього команді під керівництвом Косевича доведеться перевершити себе. Річ у тім, що ще від початку жовтня "жовто-зелені" не виграють на виїзді. Лише три нічиї при п'яти поразках у них в останніх восьми гостьових зустрічах.


02 травня. 16:00. Черкаси. Центральний стадіон

ФК «Черкаський Дніпро» (Черкаси) – ФК «Арсенал» (Київ)

Арбітр - Олександр Шандор (Львів)

У першому колі: 0:1

Дискваліфіковані: немає

Трансляція матчу в YouTube під великим питанням

Знаменна подія для черкасців - після нульової нічиєї в Одесі вони вперше за тривалий відрізок часу покинули останнє місце в таблиці. Домашнього матчу дніпряни очікують з великим інтересом. Річ у тім, що "Черкаський Дніпро" - один із шести колективів, які навесні все ще не програвали на своєму полі. 11 очок набрали підопічні Столовицького в офіційних матчах 2018 року - й відразу 10 із них у Черкасах. Тому навіть на матч із лідером черкаська команда налаштовується серйозно, адже боротьба за виживання досягає свого апогею.
Лідер минулого туру розділив очки з "Колосом". За набраними в 2018 році балами "Арсенал" - лише десятий. Відрив від переслідувачів у киян мінімальний. Тому навіть у матчі проти одного із найголовніших аутсайдерів фаворит сезону змушений буде грати прагматично й лише на перемогу. Зате яким принциповим матч буде для того ж Батальського, який вигравав Другу лігу з дніпрянами та грав з ними на цьому рівні перед тим, як перейти в "Арсенал", де Олександр по-новому розкрив себе.


02 травня. 16:00. Кременчук. Стадіон ім.О.Бабаєва

ФК «Кремінь» (Кременчук) – ФК «Балкани» (Зоря)

Арбітр - Дмитро Резніков (Кам'янське)

У першому колі: 1:1

Дискваліфіковані: немає – Степанишин

На 15-му місці балансує "Кремінь" - шанси покинути зону вильоту є, однак очки не так легко даються новачкам Першої ліги (навесні у них 7 - лише у чотирьох команд за цей же період менше). А тут в гості їде суперник, який знайомий ще із друголігових часів. Причому, "Балкани" явно успішніше адаптувалися до нового рівня й наразі відразу на 7 очок і чотири рядки таблиці випереджають кременчужан.
Цього суперника "Кремінь" ще не обігрував - поразка й дві нічиї за рік протистояння. До того ж, зорянці - лідери за кількістю нічиїх у поточному сезоні (відразу 11). Для них виїзд в гості до зручного історично суперника - шанс закріпитися на 11 місці й скоротити відставання від миколаївців. А найголовніше - зробити подарунок рідному клубу з нагоди дня народження.


02 травня. 17:00. Харків. «Геліос-Арена»

ФК «Геліос» (Харків) – ФК «Полтава»

Арбітр - Юрій Іванов (Донецька обл.)

У першому колі: 0:1

Дискваліфіковані: Лебеденко – Насібулін, Жук

Фото: fc-poltava.at.ua


Матч шостої та другої команд поточного чемпіонату - центральний за статусом. Однак при цьому "Геліос" навесні збавив оберти. Чотири поразки поспіль у харківської команди, остання з них - у Луцьку від "Волині", за яку забивав земляк-харків'янин Яковлєв. Цікаво, що з п'яти останніх матчів проти цього суперника "сонячні" програли лише один при трьох власних перемогах. Чи допоможе історія цього разу - покаже гра.
Полтавська команда перемогою над "Інгульцем" повернула собі друге місце й скоротила до мінімального відставання від лідера. У випадку успіху в Харкові підопічні Безсмертного ще раз будуть загрожувати арсеналівцям. Однак здобути очки в цьому матчі їм буде непросто - суперник є нині таким собі, образно кажучи, "пораненим звіром", до того ж, "Полтава" не дорахується захисника Жука й напівоборонця Насібуліна через перебір карток. Аналогічна проблема й у хавбека "Геліоса" Лебеденка - до слова, екс-гравця полтавців.


02 травня. 17:00. Миколаїв. Муніципальний стадіон

МФК «Миколаїв» – ФК «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні)

Арбітр - Владислав Дорош (Київ)

У першому колі: 0:1

Дискваліфіковані: немає

Трансляця матчу запланована на XSPORT у прямому ефірі

Сусідів по турнірній таблиці розділяє всього три очки - й господарі постараються нівелювати цей розрив у домашньому матчі. Форма МФК "Миколаїв" навесні справляє позитивне враження. Після особливо прикрої поразки від "Інгульця" колектив зібрався й ось уже чотири тури не знає поразок (10 очок із 12 можливих). У минулому турі підопічні Забранського у видовищному матчі відстояли нічию з "Рухом" на виїзді при шести голах на двох.
Не менш результативно зіграв і "Гірник-Спорт" - перемога 3:2 над "Оболонню-Бровар". Однак в гостях після перемоги над лідером команда Пучкова не вигравала, набравши лише одне очко із 9 можливих. Цікавими будуть кадрові перетини цієї зустрічі, адже Сергій Пучков свого часу грав та тренував "Миколаїв", там же виступало й кілька гравців у різні роки. От тільки не зіграє в цьому матчі досвідчений хавбек гостей Скарлош - перебір карток.


02 травня. 18:00. Луцьк. «Авангард»

ФК «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) – ФК «Жемчужина» (Одеса)

Арбітр - Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)

У першому колі: 0:0

Дискваліфіковані: Сачко - немає

Особливо важливим буде матч аутсайдерів. Одесити - 16-ті, охтирчани опустилися на останнє місце при різниці всього в три очки. Для господарів це рідкісний шанс покинути останнє місце, куди вони щойно втрапили, а також зробити заявку на підйом, що дуже важливо в контексті боротьби за виживання. При цьому в останніх трьох турах підопічні Книша завоювали лише одне очко. Для графіку збереження прописки - малувато. У минулому турі, нагадаємо, вони поступилися в Краматорську.
Стосовно одеситів, то після нічиєї із "Черкаським Дніпром" вони втратили нагоду покинути 16 місце, хоча конкурент "Кремінь" зазнав розгромної поразки у Чернігові. За результатами виїзних матчів "Жемчужина" у п'ятірці найгірших. Шість турів поспіль від перемоги у Кременчуку над "Гірником-Спорт" "ювеліри" не знають перемог. Це перший за останні роки друголіговий чемпіон, який після підвищення у класі не лише не претендує на медалі, а й бореться за уникнення вильоту.


02 травня. 18:00. Петрове. «Інгулець»

ФК «Інгулець» (Петрове) – ФК «Рух» (Винники)

Арбітр - Дмитро Кривушкін (Харків)

У першому колі: 1:1

Дискваліфіковані: Акименко – немає

Поразка в Полтаві призупинила переможну ходу петрівців, які п'ять турів поспіль не втрачали очок і не пропускали м'ячів у власні ворота. Однак на своєму полі "Інгулець" надзвичайно переконливий. Цей клуб із лідером "Арсеналом" розділяє першість за кількістю набраних очок на своєму полі, а також не знає домашніх поразок ось уже 9 матчів починаючи ще з вересня місяця.
Справляє враження й дебют рухівців - саме вони із усіх новачків сезону нині перебувають найвище у таблиці. От тільки в минулому турі у домашній грі з МФК "Миколаїв" підопічним Кікотя (наймолодшого головного тренера в сезоні) не вдалося здобути перемогу - бойова нічия 3:3. Утім, за останніх три тури винниківці набрали 7очок із 9-ти можливих. А у випадку успіху в цьому матчі буде надія обігнати "Геліос" і претендувати на шосте місце. Обнадіює гостей і відсутність лідера гонки бомбардирів Акименка. Олександр вперше в чемпіонаті пропустить гру - через перебір карток.


02 травня. 18:00. Луцьк. «Авангард»

ФК «Волинь» (Луцьк) – ФК «Колос» (Ковалівка)

Арбітр - Вадим Запрутняк (Ужгород)

У першому колі: 0:1

Дискваліфіковані: немає – Матвєєв

"Хрестоносці" після перемоги над "Геліосом" покинули зону вильоту, проте турнірна ситуація не дає їм перепочинку. На домашній матч у лучан особливі надії - вони належать до найбільш "домашніх" команд сезону, набравши 26 із своїх 30-ти очок якраз на власному полі. При цьому для "Колоса" тільки перемоги в останніх матчах сезону залишають математичні шанси на трійку найкращих. Тому кожен тур ковалівці стараються використати максимально. Як минулий, коли їм вдалося призупинити лідера (1:1 із "Арсеналом" удома).
В останніх трьох турах доробок ковалівців складає 7 очок. Від чернігівців вони відстають на п'ять. Одне засмучує - дискваліфікація захисника Матвєєва. Із п'ятірки найкращих "Колос" пропускає найбільше.


02 травня. 19:00. Київ. «Оболонь-Арена»

ФК «Оболонь-Бровар» (Київ) – ФК «Десна» (Чернігів)

Арбітр - Олександр Афанасьєв (Харків)

У першому колі: 0:0

Дискваліфіковані: немає

Закривають тур команди, що знаходяться на різних полюсах таблиці. Господарі всього за два очка від зони вильоту, гості - за чотири очка від зони стикових матчів із УПЛ. Саме турнірне положення стимулює команди на напружений, безкомпромісний двобій. Тому очікування від цього поєдинку дуже і дуже серйозні.
Говорячи про оболонців, то навесні вони несподівано набрали найменше очок - лише 3 при 7 поразках. "Десна", навпаки, за аналогічний період набрала 19 очок, що є найкращим показником весни у Першій лізі. Однак особливість ситуації полягає в тому, що чернігівцям все одно треба більше, щоб дістатися до трійки. А завдання у них очевидне - підвищуватися у класі. Тому найефективніша команда за виїзними матчами (а це про "Десну") постарається зіграти лише на перемогу. Цікаво, що "Оболонь-Арена" - фактично домашній стадіон для "сіверян". Вони виступали тут на час реконструкції власної арени.

 

Прес-служба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ Укр




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору