Новини змагань

Друга ліга. 26-й ігровий тиждень. Дострокового виходу не вдалося

09:00, 30 квітня 2018

Якщо лідери групи «А», «Агробізнес» та «Прикарпаття», вже забезпечили собі підвищення у класі, то кращі команди групи «Б» могли, але не зробили цього у звітному турі

Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


Для цього «Дніпру-1» та «Металісту 1925» треба було перемагати відповідно в Горностаївці та Новій Каховці. Проте честолюбні опоненти дотримувалися іншої думки…

Олег Федорчук слів на вітер не кидає

Як і обіцяв напередодні поєдинку керманич «Енергії» Олег Федорчук, його підопічні дали слобожанам бій. Окрім усього іншого, додав натхнення новокаховцям швидкий гол Дмитра Махньова вже на 11-й хвилині: після подачі кутового у виконанні Андрія Дедяєва він влучно пробив головою.

Не можна сказати, що такий невдалий дебют вибив підопічних Олександра Іванова з колії. Вони намагалися швидко переходити з оборони в атаку, до наступу часто підключалися крайні захисники, але на висоті був воротар господарів Дмитро Зелінський, який парирував небезпечні удари Владислава Краєва та Сергія Романова. Утім, і самі новокаховці не збиралися відсиджуватися в обороні й грати на збереження рахунку. Вони намагалися на кожну атаку харків’ян відповідати гострим контрвипадом, зокрема, двічі міг зіпсувати настрій кіперу суперників Денису Дьякову Ярослав Прокипчук, але схибив із близької відстані. Зрештою «Енергія» награла на перемогу й збільшила свої шанси на здобуття третього місця.

Повернення Олега Кожушка вийшло холостим

Також швидкий гол був забитий і в Горностаївці, де місцевий «Мир» приймав «Дніпро-1». Уже на 5-й хвилині воротар гостей Валерій Юрчук порушив правила в боротьбі з Олексієм Бойком і був покараний пенальті, який реалізував Іван Доценко. Дніпряни відігралися на початку другого тайму, коли після проходу Владислава Супряги м’яч опинився в Ігоря Когута, який вразив ціль. 1:1.

Складалося враження, що суперників не влаштовує нічийний результат, і вони продовжували шукати щастя біля чужих воріт. Валерій Юрчук зумів реабілітуватися, ліквідувавши в падінні загрозу після небезпечного проходу Дениса Притиковського. Не відставав від нього й колега по амплуа з Горностаївки Артем Кулінич, який відбив підступний удар Сергія Логінова після подачі кутового. Відзначимо появу в складі дніпрян після тривалої перерви нападника Олега Кожушка, який вийшов на заміну, але і йому, незважаючи на всі зусилля, не вдалося забити переможний гол.

Ігор Худоб’як залишився вірним собі

Тим часом суперниками фаворитів групи «А» були команди, які ще не втратили шансів зійти на п’єдестал пошани. Зокрема, іванофранківці приймали сусідів із Тернополя, які, на жаль, пригальмували в другій частині сезону. Мабуть, через надмірне хвилювання м’яч часто не слухався футболістів, і тому вони не зуміли порадувати видовищною грою.

Залишився вірним собі хіба що лідер нападу «Прикарпаття» Ігор Худоб’як, який оформив черговий дубль. На 34-й хвилині в боротьбі з ним капітан гостей Костянтин Пікуль порушив правила, і сам потерпілий потужним пострілом зі штрафного метрів із 25-ти змусив капітулювати Максима Механіва. А наприкінці матчу Худоб’як відзначився вдруге, скориставшись націленою передачею Богдана Оринчака.

Тепер в активі бомбардира з Івано-Франківська — 17 забитих м’ячів, і він очолює список кращих голеадорів своєї групи. А «Прикарпаття» залишається єдиною друголіговою командою, яка весною ще не втрачала очок.

 

За матеріалами ffu.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору