Новини змагань

Перша ліга. 30-й тур. Дубль Яковлєва, "Колос" у театрі

20:00, 28 квітня 2018

30-й тур у Першій лізі приніс багато цікавинок

Фото: koloskovalivka.com


Звітний тур відкривався вчорашнім протистоянням у Луцьку, яке, за великим рахунком, мало першорядне значення для господарів, що ведуть відчайдушну боротьбу за виживання. Що ж до футболістів «Геліоса», які в черговий раз підвели клубних босів, не впоравшись із завданням, здобуттям путівки до Прем’єр-ліги, то вони вже просто дограють сезон.

Андрій Яковлєв виправив приціл

Звичайно, це не могло не позначитися на діях суперників. Відчувалося, що волиняни були значно мотивованіші. І вони можуть нарікати тільки на себе, що відкрили рахунок лише наприкінці першого тайму, адже в дебюті не реалізували з півдюжини гольових моментів. Але усе ж таки Андрію Яковлєву, новобранцю «Волині», вдалося виправити приціл і після сольного проходу влучити у ближній кут. 1:0.

Нагадаємо, що свого часу цей вихованець клубної академії донецького «Шахтаря» чимало й не без успіху пограв за кордоном: став чемпіоном Білорусі у складі БАТЕ, володарем Кубка Молдови («Зоря»), бронзовим призером чемпіонату Узбекистану («Насаф»). Доводилося йому виступати й у Словаччині та Росії. Тепер от, схоже, він стає незамінним у «Волині». Адже на 47-й хвилині Яковлєв оформив дубль -- і знову завдяки індивідуальним діям. Відтак, у його активі вже п’ять голів у восьми зіграних поєдинках. А «Волинь», здобувши важливу перемогу завдяки передусім цілеспрямованості свого бомбардира, дещо поліпшила своє турнірне становище.

Два Максими зупинили «Інгулець»

Центральний поєдинок туру відбувся сьогодні в Полтаві, де «містяни» приймали ще одного претендента на підвищення в класі — «Інгулець». Враховуючи, що у весняній частині сезону підопічні Анатолія Безсмертного втратили, на відміну від свого візаві, вже дев’ять очок, вони просто зобов’язані були брати гору над суперником.

Відчувалося, що господарі добре вивчили гру «Інгульця», подбавши передусім про нейтралізацію його бомбардира Олександра Акименка. Найкращий голеадор першості опинився на голодному пайку й наприкінці матчу був замінений.

Додав «містянам» упевненості у своїх силах і м’яч, забитий Максимом Покотилюком на 24-й хвилині. Хоча остаточно питання про переможця зняв із порядку денного Максим Дегтярьов, який на 85-й хвилині змусив капітулювати кіпера гостей Геннадія Ганєва вдруге. Завдяки цьому успіху футболісти «Полтави» не тільки випередили «Інгулець», але й упритул наблизилися до лідера, «Арсеналу».

Похід до театру напередодні матчу

Викликав інтерес і ще один поєдинок за участю команд, що знаходилися у верхній частині турнірної таблиці, —  «Колоса» та «Арсеналу». Позавчора підготовку до цього матчу футболісти з Ковалівки перервали заради відвідування спектаклю «Річард III» в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка в Києві. Таке нестандартне рішення клубного керівництва треба тільки вітати, адже футболісти мають бути різнобічно розвиненими. Та, зрештою, це важливо й для покращення мікроклімату в команді.

Принаймні сьогодні футболісти «Колоса» порадували згуртованістю й зуміли дати бій фавориту першості. Більше того, завдяки надійній підстраховці вони не давали гостям оперативного простору для ведення наступальних операцій й за першої ж нагоди контратакували великими силами. І на 38-й хвилині досягли свого: Юрій Соломка вивів команду вперед. «Канонірів» від поразки врятував досвідчений нападник Олександр Батальський, що вийшов на заміну. На 61-й хвилині він встановив остаточний результат — 1:1.

А найрезультативнішим виявився поєдинок у Винниках, де з’ясовували стосунки футболісти «Руха» та «Миколаєва», які весною демонструють видовищну гру. Незважаючи на те, що господарі після удару Михайла Козака відкрили рахунок, непоступливі гості ще до перерви зуміли забити двічі — відзначилися Микита Шарабура та Ігор Семенина. Невгамовний Козак на початку другого тайму оформив дубль, проте Михайло Цебро відновив статус-кво. Виручив господарів… капітан гостей Станіслав Чучман, до речі, вихованець львівського футболу, який на 68-й хвилині зрізав м’яч у власні ворота.

Заради справедливості слід сказати, що в компенсований час саме Чучман вибив м’яч, що летів у порожні ворота. Відтак, було зафіксовано далеко не миролюбну нічию, яка навряд чи влаштувала амбіційних суперників.

 

За матеріалами ffu.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору